Gå til indhold
Børn hygger sig udenfor

Vandrehjem og privat overnatning

Foto: Niclas Jessen

Vil du have den lokale oplevelse med et twist af hjemlig hygge? Så er privat overnatning eller et vandrehjem noget for dig. Læs om begge dele her.

Privat overnatning i det nordjyske

Flere og flere familier åbner dørene til deres hjem for overnattende gæster. Er du til hygge og hjemlig hygge? Private værelser er en billig overnatningsform, som bringer dig i kontakt med en ganske almindelig danskers private omgivelser.

Får på grænsmark

Foto:Mette Johnsen

Mange familier tilbyder indkvartering af dig og din familie i et eller flere værelser i deres private hjem. Værelserne er en god og billig overnatningsform. Værelserne er naturligvis indrettet med individuel charme og komfort. Nogle steder er der også adgang til have eller terrasse. Herudover er det mange steder muligt at bestille morgenmad.

Jeg elsker at opleve kulturen helt tæt på, derfor bor vi altid ude hos de lokale, når vi rejser rundt i verden - også når det er indenfor Nordjyllands grænser

Langs landevejene og i byerne vil du ofte se skilte, der med ordene "Værelser - Zimmer - Room" fortæller, at her udlejes et privat værelse. Udlejningen foregår ved at man banker på døren og lejer værelset, hvis det er ledigt.

Nogle steder kan du rette skriftlig eller telefonisk henvendelse til turistbureauet før ankomst, andre steder er det nødvendigt, at du henvender dig personligt på bureauet efter ankomst og får arrangeret overnatning.

Pige på strand sommer

Find privat overnatning her

Foto: Claes Bech-Poulsen

Vandrehjem i Nordjylland

Nordjyllands vandrerhjem er for alle, uanset rejsemåde og alder. Du vil opleve en hyggelig og afslappet atmosfære og et rart og uforpligtende fællesskab, og du vil uvægerligt møde nye og spændende mennesker. Det eneste der skal til, for at din ferie bliver vellykket, er faktisk, at du kommer med åbent sind og holder af at møde andre mennesker.

Vandrerhjemmene i Nordjylland gør utroligt meget for at gæsterne skal føle sig hjemme og godt tilpas. Der lægges derfor stor vægt på hyggeligt og socialt samvær. Rare opholdsrum, pejsestue, grill i haven, legeplads til ungerne, bordtennis m.m. er med til at skabe den gode kontakt. Og så er der stor sandsynlighed for, at man kan finde den klassiske minigolfbane, der lægger op til et lille spil.

Købmanden på Livø
Livø Feriecenter

Sovepose eller sengetøj?

Sengetøj, dvs. lagen, dyne- og pudebetræk, samt håndklæder kan du selv medbringe, men du behøver det ikke, da det også kan lejes på vandrerhjemmene. Til gengæld skal du lade soveposen blive hjemme, da det nemlig ikke er tilladt at sove i den på vandrerhjemmene.

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish