Stenbjerg Landingsplads
Stenbjerg Landingsplads

Stenbjerg Kro og Badehotel

Der er højt til himlen i Thy. Blæsten kan mærkes, og landskabet er smukt og forrevet på samme tid. Her i den vildeste del af Danmark finder du Stenbjerg Kro & Badehotel.

Henny Mortensen driver Stenbjerg Kro & Badehotel sammen med sin mand Henrik. Da de overtog den gamle, historiske kro for 25 år siden, så menukortet helt anderledes ud, end det gør i dag. Men da Nationalpark Thy så dagens lys, begyndte tingene langsomt at ændre sig. Kendte kokke kom forbi og lavede spændende mad af det, de fandt lokalt. Og det inspirerede i den grad kroparret til at tænke i nye baner og starte en vanvittig udvikling.

Nationalparken har virkelig givet os et løft. Hvis man går i det samme 20 år i træk, så ender det med at blive lidt trælst at lave den samme kalvesteg. Nu bevæger vi os langsomt over mod at sælge flere og flere af de lokale lækkerier.

Thy Platte fra Stenbjerg Kro og Badehotel

Maden er en god historie

For Henny er det vigtigt, at hun får langt de fleste af sine råvarer fra steder i nærheden af Stenbjerg Kro. Det gør nemlig madoplevelsen langt mere interessant for både hende selv og gæsterne, der gerne vil have en bid af Thy.

Kunderne forventer mange gange, at jeg skal komme ind og fortælle om maden. Og jeg kan jo ikke fortælle om en eller anden tilfældig flæskesteg. Det er både sjovere og nemmere at fortælle om det, jeg kender.

Naturens eget skatkammer

Uden for kroen står der metervis af højbede. På den måde har køkkenet altid adgang til masser af friske krydderurter og grønt. Og ellers tager de på jagt i naturen efter eksempelvis havtorn, hyben og ramsløg. På Stenbjerg Kro & Badehotel er filosofien, at man bruger det, man kan få eller finder. Det handler bare om at tænke lidt kreativt.

Køer i Nationalpark Thy
Nationalpark Thy

Henny fortæller

"Vi serverer vores hjemmelavede knækbrød som en del af vores Nationalparkplatte, der er vores specialitet. Platten er årstidsbestemt og udelukkende lavet på ting, som er her fra området. Sildene bliver for eksempel enten landet her i nærheden eller i Vorupør. Vi varierer indholdet henover sæsonen, men platten indeholder altid fisk, lam og vildt og noget ost. Knækbrødet, som vi serverer til, er lavet med havtorn. Først laver vi gele af havtornen, så koger vi saft, og så tørrer vi de sidste kerner og bær og kommer dem i knækbrødet. Man kan ikke bare tage det bedste og smide resten væk – det har min mor lært mig. Platten betyder en del for mig. For den fortæller alt om, hvad der findes lige her omkring."

Om Stenbjerg Kro og Badehotel

Stenbjerg Kro & Badehotel har eksisteret i over 225 år. På spisekortet finder du udover Nationalparkplatten også masser af andre lokale lækkerier. Du har også mulighed for at købe hjemmelavede specialiteter som syltede hyben og tallerkensmækkersalt med hjem. Stenbjerg Kro & Badehotel får råvarer fra blandt andre Vorupør Slagter og Thy Lam.

Åbn i Google Maps
Adresse

Koordinater

Længdegrad : 8.3652339

Breddegrad : 56.918166

Åbningstider:

18. marts - 31. oktober: kl. 12.00 - 21.00 (køkkenet lukker en time før)

Resten af året åbent fredag og lørdag kl 12.00 - 20.00 og søndag kl. 12.00 - 16.00

Lukket i januar og februar, men åbent for fester og lignende.

Læs mere om Stenbjerg Kro & Badehotel her.