VisitNordjylland
Telt under stjernehimmel i Nationalpark Thy

Overnatning i det fri

I Nordjylland finder du de store vidder og højt til himlen. Du kan overnatte midt i den skønne natur og nyde roen. Oplev havenes brusende lyde og de smukke skoves dybe stille ro.

Shelters- og naturlejrpladser i Nordjylland

Overnat side om side med naturen. Mærk vinden i håret og græsset under fødderne i den nordjyske natur. Du finder mange skønne shelters og naturlejrpladser til overnatning i det fri.

Skønne Nordjyske Naturlejrpladser

Ønsker du at overnatte side om side med naturen, mærke vinden i håret og græsset under fødderne, så er Nordjylland det rette sted. Her finder du mange shelters og naturlejrpladser, hvor du kan overnatte i det fri. 

De danske telt- og naturlejrpladser er et tilbud til alle, men hverken biler, campingvogne, autocampers, motorcykler eller knallerter har adgang til de lokale pladser.

De enkelte pladser er meget sparsomt indrettede, men næsten alle har bålplads og adgang til toilet og bad i nærheden. Flere pladser tilbyder også shelters, hvor du kan overnatte, hvis du ikke selv har telt med. Prisen for en overnatning er maksimalt 25 kr. pr. person. Nogle steder er der opstillet en simpel kasse, hvor du kan smide pengene i, andre steder medfølger mere konkrete instrukser. Du skal huske at melde din ankomst - så ring gerne i forvejen, hvis du allerede ved, at du skal overnatte i naturen. Find flere information her.

Telt og campingtur
Fortegnelse over telt- og naturlejrpladser

Bogen "Overnatning i det fri" giver en samlet oversigt over landets telt- og naturlejrpladser. Bogen koster ca. 130 kr. og kan købes hos boghandlere, turistbureauer, hos Dansk Cyklist Forbund og hos Dansk Vandrelaug. Du kan også få en oversigt over pladserne på Skov og Naturstyrelsens digitale friluftskort.

Seværdigheder
Lodbjerg Fyr i Nationalpark Thy ved solnedgang
Oplevelser
Østerhurup familie
De 10 mest besøgte attraktioner i Nordjylland
Familie i river rafting i fårup
Aktiv ferie i naturen
North Shore Surf Løkken familie