Telt i Nationalpark Thy

Overnat i det fri

Foto: Ruslan Merzlyakov

I Nordjylland føles der højere til himlen, her kan du overnatte midt i den skønne natur og nyde roen. Oplev det brusende Vesterhav, eller hvordan roen sænker sig i de smukke skove.

Udforsk nogle af Nordjyllands shelters

Den Flydende Shelter i Hobro

Ønsker I at vågne op til Danmarks nok smukkeste udsigt, midt i naturen og omgivet af vand på alle sider? Så skulle I prøve en nat eller flere i den flydende shelter på Mariager Fjord.  Med en overnatning i Danmarks første flydende shelter, får I en unik mulighed for at bo midt ude på Danm...

Shelter og teltplads ved Mosskov Pavillonen

Shelterne ligger ganske tæt på Mosskov Pavillonen og med kun 700 meter til Store Økssø, hvor der kan bades. Et shelter kan rumme op til 4 personer. Afstanden til jernbanestationen er 3 km. Busstop 1 km.Rutebeskrivelse:Man kører fra Skørping mod Hadsund/Astrup. Ca. 2.5 km syd for Skørping b...

Shelter Rendborg Hede Nielstrup/Frederikshavn

Lige i kanten af mosen ligger dette fantastiske shelter, med et lille hyggeligt toilet. Et besøg værd! Mulighed for gåtur til fugletårn midt i området. Derudover er der også mulighed for indhegning til heste. Arealet ligger lige op til "Grøn Tur", som er en ca. 60 km lang rute, der egner ...

Se alt
Ønsker du at overnatte side om side med naturen, mærke vinden i håret og græsset under fødderne, så er Nordjylland det rette sted. Her finder du mange shelters og naturlejrpladser, hvor du kan overnatte i det fri.

Stiller du ikke de store krav til komforten, kan du bo billigt og fredeligt på en af Danmarks næsten 800 naturlejrpladser.

De danske telt- og naturlejrpladser er et tilbud til alle, men hverken biler, campingvogne, autocampers, motorcykler eller knallerter har adgang til pladserne.

De enkelte pladser er meget sparsomt indrettede, men næsten alle har bålplads og adgang til toilet og bad i nærheden. Flere pladser tilbyder også shelters, hvor du kan overnatte, hvis du ikke selv har telt med. Prisen for en overnatning er maksimalt 25 kr. pr. person. Nogle steder er der opstillet en simpel kasse, hvor du kan smide pengene i, andre steder medfølger mere konkrete instrukser og man skal også annoncere sin ankomst - så ring gerne i forvejen, hvis du allerede ved, at du skal overnatte i naturen.

Fortegnelse over telt- og naturlejrpladser
Bogen "Overnatning i det fri" giver en samlet oversigt over landets telt- og naturlejrpladser. Bogen koster ca. 130 kr. og kan købes hos boghandlere, turistbureauer, hos Dansk Cyklist Forbund og hos Dansk Vandrelaug. Du kan også få en oversigt over pladserne på Skov og Naturstyrelsens digitale friluftskort.