Telt under stjernehimmel i Nationalpark Thy
Nationalpark Thy

Overnatning i det fri

I Nordjylland føles der højere til himlen, her kan du overnatte midt i den skønne natur og nyde roen. Oplev det brusende Vesterhav, eller hvordan roen sænker sig i de smukke skove.

solnedgang i shelter på vandet
Mariager Fjord

Skønne naturlejrpladser

Ønsker du at overnatte side om side med naturen, mærke vinden i håret og græsset under fødderne, så er Nordjylland det rette sted. Her finder du mange shelters og naturlejrpladser, hvor du kan overnatte i det fri. 

Stiller du ikke de store krav til komforten, kan du bo billigt og fredeligt på en af Danmarks næsten 800 naturlejrpladser.

De danske telt- og naturlejrpladser er et tilbud til alle, men hverken biler, campingvogne, autocampers, motorcykler eller knallerter har adgang til pladserne.

De enkelte pladser er meget sparsomt indrettede, men næsten alle har bålplads og adgang til toilet og bad i nærheden. Flere pladser tilbyder også shelters, hvor du kan overnatte, hvis du ikke selv har telt med. Prisen for en overnatning er maksimalt 25 kr. pr. person. Nogle steder er der opstillet en simpel kasse, hvor du kan smide pengene i, andre steder medfølger mere konkrete instrukser og man skal også annoncere sin ankomst - så ring gerne i forvejen, hvis du allerede ved, at du skal overnatte i naturen.

Sove i hængekøge
Fortegnelse over telt- og naturlejrpladser

Bogen "Overnatning i det fri" giver en samlet oversigt over landets telt- og naturlejrpladser. Bogen koster ca. 130 kr. og kan købes hos boghandlere, turistbureauer, hos Dansk Cyklist Forbund og hos Dansk Vandrelaug. Du kan også få en oversigt over pladserne på Skov og Naturstyrelsens digitale friluftskort.