Gå til indhold
Familie spiser på restaurant

Kroferie i Nordjylland

Foto: Hans Ravn

Kroferie i Nordjylland indbyder til hyggelige stunder, hvor du kommer tæt på Nordjylland. På et kroophold kan du læne dig tilbage og lade dine smagsløg forkæle imens du mærker, hvordan tradition og charme er i højsæde. 

Nogle af de nordjyske kroer finder du i hyggelige landsbyer, men langt de fleste ligger ude på landet i smukke omgivelser. Ved vadesteder og åer lokker færgekroerne stadig rejsende til, og langs landevejene ligger de hundredårige gamle kroer med stråtag og bindingsværk og putter sig i deres gamle krohaver med staudebede og krogede frugttræer. Indendørs er der en ganske særlig stemning de lavloftede krostuer, hvor potteplanter pryder vindueskarmen, og kobbertøjet skinner lystigt på væggen. Foran pejsen synker man ned med en drink efter en lang dag med sightseeing eller golfsving. I ”slyngelstuen” spiller man kort eller rafler, mens bægeret svinges og mere eller mindre sandfærdige historier flyver gennem luften.

Et kroophold i Nordjylland

Hvis du vil på en en romantisk weekend eller en afslappende miniferie, så er et kroophold noget du burde kigge nærmere på. Kroferien kan er et godt udgangspunkt, når du vil udforske de lokale seværdigheder, Nordjyllands egnsretter og bare slappe af. Besøg krostuen, hvor du møder de lokale, der med sikkerhed kan guide dig til unikke oplevelser, som du ikke læser om i turistbrochurerne. 

På de fleste Nordjyske kroer finder du lækker mad lavet på egnens råvarer. Leder du efter egnsretter eller det typiske danske køkken, så er det stadig kroerne, hvor du finder dette. 

Elg stikker hovedet frem fra busk i Lille Vildmose
Dyreoplevelser
Hirtshals fyr
Seværdigheder
Løgstør Havn
Udforsk hyggelige feriebyer
Voergaard slot med påfugl
På tidsrejse i Nordjylland

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish