Gå til indhold
grill på camping

Camping i Nordjylland

Foto: Fotograferne Vesterbro

Nyd samværet med en ferie på en af de nordjyske campingpladser. Her er masser muligheder for at vælge netop den type campingplads, som passer bedst til dig og din ferie. Der findes pladser med fokus på aktiviteter for børn, naturcampingpladser og alt der i mellem. 

En campingferie giver rig mulighed for en skræddersyet ferie, der dækker dine behov. Nordjylland er spækket med gode campingpladser af forskellig slags. De fleste ligger tæt på de populære attraktioner og samtidig kan du nyde godt af at være midt i den skønne natur. Afhængig af hvad du har ønsker i ferie, har du rigtig mange campingpladser at vælge imellem i Nordjylland. 

Du kan bl.a. tage på campingtur ved kysterne og tæt på vandet, inde i landet tæt på skove og naturområder eller tæt på byerne med shopping og byliv. Find din perfekte destination til ferien.

 

Hold ferie og bo helt tæt på naturen og få helt enestående ferieoplevelser

Mange Nordjyske campingpladser tilbyder forskellige aktiviteter, så du kan krydre campingferien med spændende og sjove oplevelser, blandt andet cykelferier, dyreoplevelser, vandsport, golf, lystfiskeri, wellness og vandring. I kan også campere i egentlige feriecentre, hvor I er tæt på det hele. Her behøver I end ikke bekymre jer om vejret, for der er både indendørs og udendørs aktiviteter mindre end et stenkast væk. Oftest finder børnene også nye legekammerater, fordi camping er indbegrebet af fællesskab og hygge. Desuden kan man på de fleste campingpladser i Nordjylland leje campingvogne – nogle steder endda luksus campingvogne med alt tænkeligt udstyr – ligesom der er campinghytter til rådighed. Glem alt om tidligere tiders udslidte og utætte hytter af krydsfinér; de fleste campinghytter i dag er egentlig at sammenligne med små feriehuse.

 

Piger på camping
Foto: Mette Johnsen
Piger på telttur
Foto: Mette Johnsen

Campingsæsonen er ikke kun begrænset til sommerhalvåret. Mange pladser holder nemlig åbent hele året - nogle dog kun mod tilmelding forud for opholdet. I Danmark findes der ikke "allemandsret", og du må derfor ikke campere uden for de officielle campingpladser. Det gælder også for de danske strande. Langtidsparkering af campingkøretøjer er kun tilladt på specielt indrettede pladser. Til gengæld kan du overnatte på Danmarks mere end 900 telt- og naturlejrpladser, hvor du enten kan campere gratis eller for et meget beskedent beløb. Her er det tilladt at slå telt op, men hverken biler, campingvogne, autocampers, motorcykler eller knallerter har adgang til pladserne, og heller ikke motoriserede både.

Campingpas til ferien

For at få adgang til de klassificerede danske campingpladser skal du have et gyldigt campingpas, kaldet Camping Key Europe. Passet er det internationale pas for campister, som giver dig lov til at bo på en klassificeret campingplads, det er et samarbejde mellem campingorganisationerne i Norge, Sverige, Finland, forbrugerorganisationerne ANWB fra Holland og ADAC fra Tyskland samt Campingrådet.

Familie på camping
Nordvestkysten

Camping Key Europe

Campingpasset gør det nemmere for dig som campist, da langt de fleste i Europa vil have det samme campingpas og det derfor fungerer som gyldig identifikation for dig og din husstand i alle lande i Europa. Der er også knyttet en forsikring til campingpasset. Dertil giver campingpasset også en masse rabatter og tilbud både lokalt, men også internationalt. Der findes også en app, My Camping Key, som indeholder flere funktioner, der gør jeres campingtur lettere. 

Familie i river rafting i fårup
De 10 mest besøgte attraktioner i Nordjylland
North Shore Surf Løkken familie
Aktiv ferie i naturen
Rubjerg Knude Fyr
Fyrtårne i Nordjylland
Elg stikker hovedet frem fra busk i Lille Vildmose
Dyreoplevelser

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish