Gå til indhold
Badebro med mennesker

Vinterbadning i Nordjylland

Foto: Mette Johnsen

Kroppen nedkøles ekstremt hurtigt, og kroppens forsvar kommer på overarbejde. Blodkarrene trækker sig sammen, og chokket udløser en cocktail af endorfiner og adrenalin i blodet. Det er den oplevelse, mange vinterbadere får, når de udsættes for "det kolde gys".

Vinterbadning er noget, de færreste forbinder med velbehag, for det er koldt! Faktum er dog, at flere og flere mennesker er begyndt at kaste sig i bølgen blå i vinterhalvåret og melde sig ind i badeklubber. Hører du til dem, der overvejer at prøve det, eller leder du blot efter en badeklub i Nordjylland, så er du kommet til det rigtige sted. 

Det kolde gys sammen med saunaens hygge og varme, så har du en del af forklaringen på, at flere og flere melder sig ind i vinterbadeklubberne.

Sauna strand

Foto:FlyingOctober

Vinterbadeevents i Nordjylland

Mellem jul og nytår er der også rig mulighed for at få rusket godt op i den fede julemad med et koldt gys til Nordjyllands store vinterbaderevents. Du kan komme til den store julebadedag 4. juledag i Nr. Vorupør - midt i Nationalpark Thy. Mere nordpå kan du også komme til Blokhus Nytårsbad nytårsaftensdag. 

Skagen Vinterbadefestival

Hvert år i januar mødes modige vinterbadere til Skagen Vinterbaderfestival, hvor de hopper i Kattegat til årets kolde gys. Efterfølgende er der opvarmning og mad, inden festivallen fortsætter med guidede ture, underholdning og lækker buffet. Festivalen arrangeres af "Isbryderne" i samarbejde med Skagen Turistbureau.

Nørlev Strand

Foto:Frank Otto Pedersen

Vinterbadeklubber

I Nordjylland findes der adskillige klubber, hvor du kan få dig et koldt gys og en hyggelig snak i saunaen. De fleste klubber kræver medlemsskab, men tilbyder prøvebadninger til dig, der endnu mangler at finde ud af, om det kolde gys er noget for dig. Find en vinterbade klub på listen:

Strandpige
Badestrande
Par i have Lønstrup
Oplevelser for 2
Hotel Nor fiskeanretning
Gastronomi i Nordjylland
Skallerup Seaside Resort
Wellness i Nordjylland

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish