VisitNordjylland
Lindholm Høje stensætning
Lindholm Høje

Vikingemarked på Lindholm Høje

Der er rovfugle og heste, kampgrupper, boder, værksteder, mad, mjød og vikingemusik. Kort sagt alt, hvad en viking og folk med interesse for vikingetiden kan ønske sig. I mere end 25 år har vikingegruppen Lindholm Høje arrangeret vikingemarked den sidste weekend i juni.

Ved Lindholm Høje ligger en stor vikingegravplads og Lindholm Høje Museet, der blandt andet fortæller vikingernes historie, og de grønne arealer ved museet er ideelle til et vikingemarked. Hvad der startede med et enkelt villatelt, har over årene udviklet sig til et stort, autentisk marked med op mod 70 stadepladser i et stort indhegnet område, og her formidler en række vikingegrupper fra både ind- og udland deres kunnen og viden om vikingetiden gennem en masse aktiviteter for både store og små.

 

Voergaard Slot Østfløj indgang
Voergaard Slot

25 år med vikinger

Vikingemarkedet på Lindholm Høje, som i dag er Nordjyllands største, udføres udelukkende af en frivillig forening, som deler en interesse for vikingetiden. Gruppen blev stiftet i 1990 og i dag arbejder omkring 100 mennesker sammen for at gøre vikingelivet levende for de mange besøgende. Selvom man sagtens kan opleve vikingelivet på afstand som besøgende, er der mange der gribes af stemningen og selv bliver en aktiv del af vikingemarkedet - måske til næste år som frivillig.

Glad familie

Vikingemarked for børn og voksne

Mens de voksne undersøger de håndlavede varer og kigger på drabelige kampe mellem vikingerne, kan børnene smutte i vikingeværkstedet, hvor de kan prøve at spinde uld, lave ild med flintesten, lave runer eller andet traditionelt håndværk. Er man modig nok, kan man også komme i Krigerkampskolen, hvor der trænes til krig med sværd, økse og skjold også bueskydning er en mulighed. Når sulten melder sig, kan man mæske sig i lækre autentiske retter fra vikingetiden, mens musikere spiller op til dans. I 2015 var der også besøg fra Ryttergruppen EhwaR, som lavede hesteshow, mens Ribe Vikingecenter viste deres fantastiske rovfugle frem.

Besøg vikingemarkedet på Lindholm Høje:

Vikingemarkedet på Lindholm Høje afholdes sidste weekend i juni. Åbningstiderne er lørdag fra 10-17, søndag fra 10-16.

Billetpriserne er for voksne 60 kr. (dagsbillet) 100 kr. (weekendbillet), for børn (5-16 år) 20 kr. (dagsbillet) og 30 kr. (weekendbillet). For børn (0-5 år) er det gratis. Du kan læse mere på Lindholm Højes hjemmeside eller Vikingemarkedets Facebook-side

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

9400 Aalborg

Koordinater

Længdegrad : 9.910218

Breddegrad : 57.078233