Lønstrup by med udsigt til havet

Hyggelige feriebyer i Nordjylland

Hjelmerstad i Aalborg

De stemningsfulde byer

Nordjylland er fuld af stemningsfulde feriebyer med hver deres særpræg og hyggelige stemning. Besøg Skagen, som specielt er kendt for Skagensmalerne, de gule huse og det helt unikke lys. Ned langs vestkysten ligger Lønstrup, Løkken og Blokhus. De populære bade- og strandbyer byder på dejlige badehoteller, fantastiske badestrande, sømærker og ikoniske hvide badehuse. Længere ude på Nordjyllands skulder ligger Klitmøller, hvor surfing og naturoplevelser er omdrejningspunktet. 

Løkken

Løkken er en klassisk badeby på Nordjyllands vestkyst, hvor du finder en af Danmarks bedste badestrande.

Skagen

Oplev de karakteriske gule huse, inspirerende museer samt et levende byliv kombineret med enestående naturoplevelser i Nordjyllands nordligste by Skagen.

Klitmøller

Cold Hawaii, som Klitmøller også er kendt under, er samlingspunkt for Vesterhavet og naturoplevelser i særklasse. Hop i Cold Hawaiis udfordrende bølger, oplev Nationalpark Thys fantastiske natur og lær om den gamle fiskertradition ved Stenbjerg Landingsplads.

Brønderslev

Den søde duft af blomster fylder dine næsebor i den smukke Rhododendronpark, glade stemmer strømmer mod dine ører i hyggelig gader, og dejlige toner a...

Blokhus

Den aktive ferieby Blokhus ligger lige ud til en af Nordeuropas bedste badestrande ved Vesterhavet og ikke langt fra forlystelsesparken Fårup Sommerla...

Lønstrup

Det lille fiskerleje har bevaret sin ægte charme og identitet. Omgivet af en storslået natur, tæt ved Rubjerg Knude Fyr, snor byen sig smukt bag de hø...

Aalborg

Slip nysgerrigheden løs i det nordjyske, oplev byen som hele New York taler om, Aalborg - en levende og spirende lille storby med masser af puls, atmo...

De hyggelige maritime byer

Langs Limfjorden byder Løgstør og Nykøbing Mors på sejlture, østerssafari og maritime smagsfestivaler. På østkysten kan du besøge de hyggelige lystbådehavne og børnevenlige badestrande. Udforsk historiske Frederikshavn, besøg de brostensbelagte gader i Sæby og Mariager ved Mariager Fjord eller gå tur langs kysten ved Hals og Øster Hurup. 

Løgstør

I Muslingebyen Løgstør går gastronomi, kunst, kultur, musik og historie op i en højere enhed.

Mariager

Tag afsted på tur til charmerende Mariager. Her er der er fyldt med hyggelige, skæve huse og brostensbelagte gader.

Hals og Hou

Omringet af fantastiske strande og store skove finder du Hals – den hyggelige fiskerby ved Limfjordens østlige munding.

Øster Hurup

Øster Hurup er en vaskeægte badeby, hvor du finder Danmarks mest børnevenlige strand, et hyggeligt havnemiljø samt en hovedgade spækket med restaurant...

Frederikshavn

Frederikshavn er en handelsby med sjæl, der årligt besøges af ca. fem millioner mennesker. Byens lys stråler dig i møde, når du ankommer med færge eller ad motorvejen ind til Frederikshavn, og der er altid masser at opleve.

Hobro

Hvor kommer vikingerne fra? Mange vil påstå at svaret er skønne Hobro, hvor Mariagerfjord er lige udenfor døren.

Sæby

Sæby er indbegrebet af dansk købstadsidyl og attraktiv ferieby med direkte adgang til den brede børnevenlige strand på østkysten. Her kan du opleve et gammelt købstadsmiljø med ældre, velholdte huse, gågade, torve, brostensbelagte gader og vandmøllen.

Oplevelser i byerne

Historiske bydele i Nordjylland

I hele Nordjylland kan du komme på en historisk tidsrejse med de utallige slotte og herregårde, og de interessante nordjyske klostre og kirker som Børglum Kloster, hvor Stygge Krumpen havde sin daglige gang.

Byferie i Nordjylland

I Nordjylland findes en masse hyggelige og spændende byer, her kan du forkæle dine smagsløg med gastronomiske oplevelser, som du sjældent glemmer. Gå på opdagelse i en svunden tid eller udforsk din kreative side med kunst og kultur.

Populære destinationer

Der er masser af underholdning for hele familien i Nordjylland. Du kan soppe i strandkanten, tumle i klitterne og spise is på en havnemole. Nyd de mange oplevelser og skab fantastiske ferieminder i Nordjylland.

Skønne byer i Nordjylland

Der er masser af dejlige feriebyer og feriesteder at besøge i Nordjylland. Hele året rundt er her fyldt med oplevelser for både store og små.