Aalborg torv

Byferie i Nordjylland

Restaurant Løkken Badehotel

I Nordjylland ...

findes byer i særklasse, her kan du forkæle dine smagsløg med gastronomiske oplevelser, som du sjældent glemmer. Gå på opdagelse i en svunden tid eller udforske dine kreative side med kunst og kultur. 

En byferie giver mange muligheder

Byerne her byder på forkælelse og aktiviteter i en klasse for sig, udforsk de mange hyggelige gader og stræder eller tag på en shoppetur og nyd en kop kaffe i solen på en af de mange hyggelige caféer. Når dagen er omme kan du sove godt i Nordjylland.

Gastronomi i Nordjylland

Nordjylland er spækket med vidunderlig gastronomi og lokale smagsoplevelser. Læs mere om den fantastiske gastronomi, som Nordjylland byder på og gå på opdagelse i Nordjyllands bedste restauranter. Velbekomme!

Shopping

I Nordjylland er der rig mulighed for at få stillet shoppetrængen, om du søger finurlig brugskunst, lækkert modetøj eller specialiteter, så er der noget for dig. Tag en tur gennem de hyggelige gågader, som byder på specialbutikker eller hvil benene med en kop kaffe i solen.

Overnatning

Sov side om side med naturen og nyd de rolige omgivelser i Nordjylland. Alle kan have brug for at trække sig tilbage og nyde stilheden en gang imellem. I Nordjylland bestemmer I selv, hvilket tempo dagene skal nydes i. Find inspiration til overnatninger i Nordjylland herunder.

Kunst og kultur

I Nordjylland kan du udforske kunst og kultur. Her findes lærerige oplevelser for store som små. Der findes mange smukke kunstskatte som Skagensmalerne på Skagens Museum, internationale kunstnere på Kunsten, verdensberømt arkitektur ved Utzon Center og lokale gallerier.

10 kunstoplevelser i Nordjylland

Lad dig rive med, og slip nysgerrigheden løs i den spændende kunst, som findes i Nordjylland. På de nordjyske museer finder du inspiration i alverdens smukke malerier og kunstværker. Udforsk internationale udstillinger på  Kunsten  i Aalborg og på  Vendsyssel Kunstmuseum .

Top 10 arkitektur i Nordjylland

De seneste år er Nordjylland for alvor kommet på det arkitektoniske verdenskort. I forbindelse med Utzon Centers 10 års jubilæum og 100 året for Jørn Utzon i 2018 har arkitekt Maa Lasse Andersson sammensat en top 10 liste over de mest interessante bygningsværker.

Se alt

Tilbage i tiden

Mærk historiens vingesus i Nordjylland med en tur tilbage i tiden. Udforsk de forskellige muligheder, som byerne byder på. 

Det historiske Nordjylland

Oplev historien i Nordjylland, hvor du kan lade rive dig med. Her findes skjulte skatte, som bare venter på at blive udforsket.

Klostre og kirker

Besøg Nordjyllands klostre, kirker samt  slotte og herregårde , som alle er med til at fortælle en lang og spændende  Nordjyllandshistorie .

Historiske bydele

Nordjylland byder på alt fra klassisk til moderne byggestil. Oplev Skagens gule huse, de hyggelige brostensgader med bindingsværk i Sæby og Mariager ved Mariager Fjord eller de helt specielle tanghuse på Læsø.

Hyggelige feriebyer

Foto: VisitNordjylland