Gå til indhold

Udendørsaktiviteter for voksne

Foto: Robin Skjoldborg

Nordjylland er fantastisk - også om vinteren, når vejret er koldt og jorden er frossen. Der er heldigvis masser af arrangementer og aktiviteter, som du kan give dig til.

Her får du vores guide til, hvad du kan opleve udenfor i vinterperioden - enten som par, med vennerne eller på en solotur. 

Liste
Kort
Løkken Strand
Foto: Simone Bramante

Romantiske steder i Nordjylland

Når hverdagen er fuld af pligter og stress, bliver feriens allervigtigste mål at holde i hånd og være to. Her får du en tips til nogle helt perfekte og romantiske steder i Nordjylland, hvor i kan nyde tosomheden og hinanden.

Shopping I Aalborg
Foto: Nicolas Cho Meier

Shopping

I Nordjylland er der rig mulighed for at få stillet shoppetrængen, om du søger finurlig brugskunst, lækkert modetøj eller specialiteter, så finder du det hele i de nordjyske handelsbyer. Tag en tur gennem de hyggelige gågader, shoppingcentre og varierede specialbutikker.  

Legind Bjerge MTB
Foto: VisitNordjylland

Mountainbike i Nordjylland

Nordjylland byder på en lang række muligheder og udfordringer, hvis du vil afprøve dig selv i den nordjyske natur på mountainbike. Oplev adrenalinet suse igennem kroppen midt i den smukke, nordjyske natur.

Badebro med mennesker
Foto: Mette Johnsen

Vinterbadning i Nordjylland

Kroppen nedkøles ekstremt hurtigt, og kroppens forsvar kommer på overarbejde. Blodkarrene trækker sig sammen, og chokket udløser en cocktail af endorfiner og adrenalin i blodet. Det er den oplevelse, mange vinterbadere får, når de udsættes for "det kolde gys".

Par cykler på stranden i solnedgang
Foto: Mette Johnsen

Cykelruter i Nordjylland

Nordjylland er ideel til en ferie eller en dagsudflugt på cykel. Her findes både ruter til en stille og rolig tur i naturskønne områder, men også til de mere rutinerede motionscyklister, der foretrækker mere udfordrende ruter ved stranden eller i skoven.

Par med rav ved Løkken
Foto: Niclas Jessen

Rav - gudernes tårer

Kært barn har mange navne. Det kaldes også ”Danmarks guld”, og det er en helt særegen oplevelse at gå i brændingen og lede efter det. Det er selvfølgelig rav, der er tale om, som reelt er harpiks fra ravfyr, som er 30-50 millioner år gammelt.

Efterårs svampe i kurv
Foto: Niclas Jessen

Svampejagt i Nordjylland

Tag på svampejagt i de nordjyske skovbunde. Her gemmer sig masser af lækre overraskelser og oplevelser i de smukke efterårsskove. 

Par ude at vandre på Mors
Foto: Mette Johnsen

Vandreture i Nordjylland

Naturen i Nordjylland er helt fantastisk, hvilket også afspejles i de mange vandreruter og udsigtspunkter, der findes i det nordjyske. Så har du brug for en pause fra hverdagen og lyst til at udfordre dig selv? Så find den gåtur, der passer bedst til dig!

Lille vildmose
Foto: Nicolas Cho Meier

Lille Vildmose

Er du naturelsker og historisk interesseret, så tag en tur til Lille Vildmose, som, trods navnet, er Danmarks største fredede område, med hele 76 km2. Her er blandt andet Nordvesteuropas største lavlandshøjmose hvor der blandt andet lever elge, kongeørne og kronhjorte.

KLitmøller surfer aften (Større billed)
Foto: Mette Johnsen

Cold Hawaii i Thy

Cold Hawaii er surfernes betegnelse for kyststrækningen i Thy mellem Agger i syd og Hanstholm i nord, hvor der er intet mindre end 31 gode surfspots. Cold Hawaii har fået sit navn, fordi området har nogle helt særlige vindforhold, der minder om dem, du kan finde på Hawaii.

I Mariager med Familien

Ud i naturen

Foto: Mette Johnsen

Gå på byvandring i Nordjyllands hyggelige byer

Nordjylland er fuld af stemningsfulde feriebyer med hver deres særpræg og stemning.

Læs mere

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish