Gå til indhold

Stand Up Paddle Surfing

Foto: Mette Johnsen

Har du en god balance, så har du en god mulighed for at nyde den nordjyske natur med en skøn vandaktivitet som Standup Paddle surfing. En spændende vandaktivitet for alle aldre og talenter.

SUP surfing i Nordjylland

Standup Paddle surfing eller SUP som det også kaldes, er blevet en populær vandsport i Nordjylland over de seneste år. Grunden til dette er, at der er mange lækre og flotte steder langs de nordjyske kyster, som egner sig særlig godt til SUP surfing. I de hyggelige strand- og badebyer langs Vestkysten, Østkysten og de nordjyske fjorde, kan du leje alt udstyr til SUP, og du har ofte mulighed for at få en intro eller kursus til denne populære aktivitet.
Ved SUP surfing eller Standup Paddle surfing, har surferen et board, en paddel og en redningsvest på. Surferen står oprejst på boardet og bruger sin paddel til fremdrift rundt i vandet. SUP er en vandaktivitet for alle uanset alder og niveau. Så skal du have trænet balancen og kropskontrollen, er det bare om at komme afsted ud i bølgerne.

SUP board surfer på Limfjorden
Foto: Mette Johnsen
Mor datter SUP surfer
Foto: Mette Johnsen

Gode Stand Up Paddle Surf Spots?

I Nordjylland er der rigtig gode muligheder for at få testet din skills på et SUP board. I Limfjorden og Mariager fjord er der rig mulighed for at surfe på stille vand uden store bølger. Det samme gør sig gældende langs østkysten. Ved Vesterhavet har du mulighed for at få testet dit talent i vand med flere bølger og mere strøm.
SUP er populært i Nordjylland, og derfor er der gode muligheder for at leje udstyr og få prøvet sporten af i nordjyske havne, søer, åer, bugte, og i havet. 
På med badetøjet eller våddragten og bliv Stand Up Paddle surfing mester.

SUP surf spots i Nordjylland:

Liste
Kort
North Shore Surf
Foto: VisitNordvestkysten, Løkken

North Shore Surf

Kom med North Shore Surf i Vesterhavets bølger!

Hos North Shore Surf School tilbyder de surfkurser for dig, din familie og venner. Løkken Læmole er et af de bedste begyndervenlige surf-spots i Danma...

Læs mere
WestWind Surf Shop Klitmøller
Foto: Visit Nordvestkysten

WestWind Surf Shop Klitmøller

Westwind Klitmøller tilbyder vandsportsaktiviteter og perfekte faciliteter for hele familien. Udlejning, surfcamps og kurser i windsurfing, kitesurfing, surfing og SUP.

 

Læs mere
Surf og Natur
Foto: VisitNordvestkysten, Hirtshals

Surf og Natur

Nyd Hirtshals smukke strand og vand på en helt anderledes og fantastisk måde.

Læs mere
Cold Hawaii Surf Camp i Klitmøller
Foto: Thy Turistforening

Cold Hawaii Surf Camp i Klitmøller

Klitmøller by er kendt for at være en af de bedste surf steder uanset niveau.

Med byens fantastiske kystlinje kombineret med vores verdenserfaring, professionelle crew og lokale kendskab, garanterer ...

Læs mere

Sådan lærer du Stand Up Paddle Surfing

Husk SUP surfing er for alle! Hos de lokale nordjyske surf udlejere og surf butikker kan du finde det helt rigtige udstyr, få kurser, råd og vejledninger. Samtidig kan du blive grundigt introduceret til stand up paddle surfing, så du ved, hvad du laver, når først du bevæger dig ud på havet eller vandet i fjordene. Du skal være opmærksom på vejret og vinden og orienter dig altid ift. kysten. Husk det er lovpligtigt at medbringe en redningsvest. SUP og surf miljøet, i Nordjylland, har et fantastisk stærkt sammenhold og foreningsliv, du har næsten altid mulighed for at få assistance og fifs til teknikken af nogle mere garvede SUP surfere.

Elsker du at være på vandet og få vilde oplevelser i naturen, så vil SUP surfing med garanti give dig nogle ekstraordinære oplevelser, når de smukke nordjyske kyster, søer og åer skal udforskes.

Sikkerhed på vandet

Der findes forskellige sikkerhedsguides til, hvordan du sikkert bevæger dig ud på vandet i Nordjylland. Sikkerhed er en vigtig del af SUP og andre former for surfing. Dansk Surf og Rafting Forbund har samlet en række gode råd til surfing, lovgivning du skal være opmærksom på, mulige apps og udstyr du skal bruge. Du finder guiden her.

Standup Paddle eller SUP giver en stor frihedsfølelse. Man bliver en del af naturen, sine omgivelser og man mærker naturens kræfter på egen krop. Man får en stor kærlighed til naturen, og lærer at tage vare på og sætte pris på det den kan

Foto:Mette Johnsen

Alternative aktiviteter i Nordjylland

De nordjyske lokalområder er rig på bademuligheder og andre udendørsaktiviteter  

Strandpige
Badestrande
Fiskeri ved Mariagerfjord
Lystfiskeri i Limfjorden
Pige står i vandet ved Klitmøller
Surfing i Nordjylland
Badebro med badere
Bademuligheder ved fjordene
Store Økssø i Rold Skov
Badesøer i Nordjylland
North Shore Surf Løkken familie
Aktiv ferie i naturen

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish