VisitNordjylland
Utzon Centeret

Top 10 arkitektur i Nordjylland

De seneste år er Nordjylland for alvor kommet på det arkitektoniske verdenskort. I forbindelse med Utzon Centers 10 års jubilæum og 100 året for Jørn Utzon i 2018 har arkitekt Maa Lasse Andersson sammensat en top 10 liste over de mest interessante bygningsværker.

De mest interessante bygningsværker

Projekterne strækker sig fra Aalborg over Hjørring og til Skagen med bygningsværker af verdensberømte arkitekter som Jørn UtzonAlvar AaltoCoop Himmelb(l)au flankeret af de allerbedste danske arkitekter som CF Møller, SHL Arkitekter, CUBO, ADEPT samt Friis og Moltke. Alvar Aaltos Kunsten er uden tvivl juvelen i Aalborg og Nordjylland, men med en blomstrende havnefront i Aalborg er der virkelig skabt arkitektur af højeste kvalitet, der giver Aaltos hus konkurrence. Det hele startede med opførelsen af Utzon Center i 2008, efterfulgt af Nordkraft og Musikkens Hus samt Vestre Fjordpark og meget snart omdannelsen af Danmarks smukkeste industrikompleks De Danske Spritfabrikker i Aalborg - også kaldet Spritten. Et projekt, der designes af Danmarks arkitektoniske superstjerne Bjarke Ingels i mødet mellem nyt og gammelt. Den tidligere værkstedsbygning og kedelhal skal transformeres til et internationalt Artcenter, hvor det spektakulære kunstværk Cloud City af den argentinske kunstner Tomás Saraceno allerede er planlagt. 

Arkitektur møder natur

Arkitektur møder natur

Aalborg - Places to go

Aalborgs arkitektoniske verdensklasse var også et af argumenterne for, hvorfor New York Times i januar 2019 placerede Aalborg på en imponerende 8. plads på deres prestigefyldte liste over "Places to go". Udenfor Nordjyllands hovedstad er Hjørring også kommet på landkortet med Vendsyssel Teater, der åbnede i 2017 og den fineste industrielle konvertering til nyt kunstmuseum. På kysten er Rubjerg Knude Fyr et must see, hvor arkitektur og natur mødes på smukkeste vis, ligesom det er tilføjet Utzon familiens naturcenter på Skagen Odde.

Arkitektur i Nordjylland

Liste
Kort
Naturområder
Udsigt over Bulbjerg
Udforsk hyggelige feriebyer
Løgstør Havn
Aktiv ferie i naturen
North Shore Surf Løkken familie
Udsigtspunkter i Nordjylland
Pikkerbakken