Gå til indhold
Utzon Centeret

Top 10 arkitektur i Nordjylland

Foto: Mette Johnsen

De seneste år er Nordjylland for alvor kommet på det arkitektoniske verdenskort. I forbindelse med Utzon Centers 10 års jubilæum og 100 året for Jørn Utzon i 2018 har arkitekt Maa Lasse Andersson sammensat en top 10 liste over de mest interessante bygningsværker.

De mest interessante bygningsværker

Projekterne strækker sig fra Aalborg over Hjørring og til Skagen med bygningsværker af verdensberømte arkitekter som Jørn UtzonAlvar AaltoCoop Himmelb(l)au flankeret af de allerbedste danske arkitekter som CF Møller, SHL Arkitekter, CUBO, ADEPT samt Friis og Moltke. Alvar Aaltos Kunsten er uden tvivl juvelen i Aalborg og Nordjylland, men med en blomstrende havnefront i Aalborg er der virkelig skabt arkitektur af højeste kvalitet, der giver Aaltos hus konkurrence. Det hele startede med opførelsen af Utzon Center i 2008, efterfulgt af Nordkraft og Musikkens Hus samt Vestre Fjordpark og meget snart omdannelsen af Danmarks smukkeste industrikompleks De Danske Spritfabrikker i Aalborg - også kaldet Spritten. Et projekt, der designes af Danmarks arkitektoniske superstjerne Bjarke Ingels i mødet mellem nyt og gammelt. Den tidligere værkstedsbygning og kedelhal skal transformeres til et internationalt Artcenter, hvor det spektakulære kunstværk Cloud City af den argentinske kunstner Tomás Saraceno allerede er planlagt. 

Arkitektur møder natur

Arkitektur møder natur

Foto: Utzon Center

Aalborg - Places to go

Aalborgs arkitektoniske verdensklasse var også et af argumenterne for, hvorfor New York Times i januar 2019 placerede Aalborg på en imponerende 8. plads på deres prestigefyldte liste over "Places to go". Udenfor Nordjyllands hovedstad er Hjørring også kommet på landkortet med Vendsyssel Teater, der åbnede i 2017 og den fineste industrielle konvertering til nyt kunstmuseum. På kysten er Rubjerg Knude Fyr et must see, hvor arkitektur og natur mødes på smukkeste vis, ligesom det er tilføjet Utzon familiens naturcenter på Skagen Odde.

Arkitektur i Nordjylland

Liste
Kort
Kunsten Aalborg
Foto: Kunsten Aalborg

Kunsten

I Nordjylland findes et kunstmuseum, som byder på oplevelser for både store og små. I Nordjyllands største kunstmuseum Kunsten Museum of Modern Art er der plads til fordybelse.

Læs mere
Musikkens hus Aalborg
Foto: VNJ

Musikkens Hus

Midt på Aalborgs havnefront med udsigt over Limfjorden, finder du den arkitektoniske perle og det musikalske samlingspunkt, Musikkens Hus. 

 

Læs mere
Nordkraft
Foto: Destination NORD

Nordkraft

Fra kulfyret kraftværk til kulturkraft. Engang forsynede Nordkraft aalborgenserne med elektricitet. I dag er det en helt anden kraft, der strømmer ud fra det gamle, kulfyrede kraftværk: Kulturkraft.

Læs mere
Rubjerg Knude Fyr
Foto: Nordvestkysten

Rubjerg Knude Fyr

På kanten af Vesterhavet, finder du det berømte Rubjerg Knude Fyr. Den barske natur former stadig landskabet og det betyder at fyret blev flyttet 70 meter længere ind mod land i efteråret 2019. 

Læs mere
Skagens Museum Plesnersalene
Foto: Turisthus Nord

Skagens Museum

Skagens Museum er et internationalt anerkendt museum dedikeret til skagensmalerne, kunstnerkolonien med malerene Krøyer, Anna & Michael Ancher, Tuxen m.fl., der slog sig ned i Skagen i 1800-tallet. Museet er takket være værkerne fra disse kunstnere det mest besøgte museum i Nordjylland

Læs mere
Skagen Odde Naturcenter
Foto: Destination Nord

Skagen Odde Naturcenter

Skagen Odde Naturcenter er smukt beliggende på grænsen til naturområdet nord for Skagen.

Læs mere
Foto: Nicolas Cho Meier

Utzon Center

På havnefronten i Aalborg står et fantastisk mesterværk tegnet af Jørn Utzon. I det eksperimenterende kunst- og videncenter kaldet Utzon Centeret vil du møde arkitektur, design, kunst og formidling. 

Læs mere
Vendsyssel Kunstmuseum
Foto: Axel Søgaard

Vendsyssel Kunstmuseum

Fire etager med moderne dansk kunst og kunsthåndværk.

På Vendsyssel Kunstmuseum kan man opleve nyere dansk kunst og kunsthåndværk med tilknytning til Nordjylland.

 

Læs mere
Vendsyssel Teater
Foto: Turismeudvikling Hjørring

Vendsyssel Teater

Et af landets mest succesrige teatre, med beliggenhed kun få minutter fra Hjørring Banegård.

 

Læs mere
Udsigt over Bulbjerg
Naturområder
Løgstør Havn
Udforsk hyggelige feriebyer
North Shore Surf Løkken familie
Aktiv ferie i naturen
Pikkerbakken
Udsigtspunkter i Nordjylland

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish