Gå til indhold
Øl taps

Ta' på ølrejse

Foto: VisitNordjylland

Nordjylland byder på nogle af Danmarks bedste øl-oplevelser.

Hos Skagen Bryghus, Søgaards Bryghus i Aalborg og Bies Bryggeri i Hobro er det muligt at kombinere bryggeri med gastronomi, hvor Vendia Bryghus i Hjørring endda også kan prale af at være en af Nordjyllands bedste restauranter ifølge White Guide.

Årets Danske Bryggeri tre år i træk

Thisted Bryghus udfordrer den almindelige opfattelse af, hvad en øl er. Der brygges øl uden humle og med lokale råvarer som gran, fyr og hyben fra Nationalpark Thy, og blev tre år i træk (2015-17) kåret som ”Årets Danske Bryggeri” af Danske Ølentusiaster. Som noget helt nyt har Thisted Bryggeri og Premier Is lanceret en øl-is, der hedder Thagaard-is. I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy. Tør du smage den?

Beerwalk

Vil du med på en øl-rejse i Nordjylland, så tag på beerwalk i både Aalborg og Frederikshavn, hvor du på en hyggelig måde får set byen og smagt på flere velskænkede specialøl.

Mikrobryggerier

Der er næsten 100 mikrobryggerier i Danmark, og nye kommer hele tiden til. Hertil kommer de 12 klassiske bryggerier med Carlsberg i spidsen. Intet land i verden kan præstere et tilsvarende udbud af kvalitetsøl i forhold til areal og indbyggertal. Bryggerierne ligger spredt ud over landet, og de ligger så tæt, at du kun sjældent skal bevæge dig mere end få kilometer, før du finder det næste bryggeri. Så hvorfor ikke tage på ølrejse i det nordjyske, og se hvordan øllet laves og opleve smagen på stedet?

Herunder kan du se, hvilke bryggerier du kan opleve i Nordjylland:

Liste
Kort
Bryghuset Vendia
Foto: Turismeudvikling Hjørring

Bryghuset Vendia

Bryghuset Vendia er Hjørrings stilfulde, anmelderoste restaurant og bryggeri, som byder på gode smagsoplevelser lige fra Humle til Gourmet.

 

 

Læs mere
Løkken Bryghus
Foto: Løkken Bryghus

Løkken Bryghus

STOLTE TRADITIONER FOR GODT ØL På Løkken Bryghus. Bryghusets er beliggende i byens centrum, tæt på torvet. Her brygges der øl efter de helt gamle håndværkstraditioner, hvor der aldrig bliver gået på k...

Læs mere
Skagen Bryghus
Foto: Skagen Bryghus

Skagen Bryghus

Danmarks Nordligste Bryggeri

Læs mere
Søgaards Bryghus
Foto: VisitAalborg

Søgaards Bryghus

Søgaards Bryghus, som er Aalborgs kombinerede bryggeri og restaurant, ligger centralt på det hyggelige C.W. Obels Plads, og ud af døren kan man lugte en liflig humleduft der lover hygge og kvalitet.  ...

Læs mere
Thisted Bryghus
Foto: Thisted Bryghus

Thisted Bryghus

Thisted Bryghus er et lokalt forankret bryggeri i Thy, der gennem mere end 100 år har brygget fantastisk øl til lokalbefolkningen.

Gennem de seneste 8 - 10 år er bryggeriet dog gået fra at være lokal...

Læs mere
Bies Bryghus
Foto: VisitMariagerFjord

Bies Bryghus

Bies Øl - brygget på malt, humle og historie
Fyrkat, Torvekone, Væbner og Hobbie - det er navne på godt øl, brygget på stolte lokale traditioner i hjertet af Hobro. Her grundlagde brødrene Bies i slutn...

Læs mere

Resturant Bryggen

Thisteds bryggeri, Bryggen, åbnede i 2006 på Sydhavnsvej, og ligger lige ud til vandet. Udover egen øl er Restaurant Bryggens varemærke møre grillede bøffer, spændende forretter og desserter. Alle råvarerne er fra lokale leverandører. Kvalitetsbevidstheden ligger lige under huden hos den slagteruddannede Jan Kristensen og kokken Henrik Sørensen, der står bag øl- og spisestedet. I tilknytning til restauranten findes baren, hvor de to øltyper, India Pale Ale og Brown Ale skænkes fra et fadølsanlæg, der har direkte rørforbindelse til mikrobryggeriet i samme bygning. I øvrigt serveres der også øl fra Thisted Bryghus.

Læs mere om Restaurant Bryggen

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish