Bedste Spisesvampe
Karl Johan (Spiselig rørhat)
Karl Johan svampe er muligvis den bedste spisesvamp, du kan finde. På en svampetur finder du den hovedsageligt under bøg og gran, hvor træerne ikke står for tæt, og den ses oftest i august frem til oktober efter perioder med megen regn. Karl Johan svampe kendes på den brune hat og hvide/lysebrune stilk. Svampen kan blive ret så stor (hatten op til 20-25 cm), og finder du den inden ormene, så er der masser af mad og smag - lige til at bruge med en god opskrift på svamperisotto.
Bonusinfo: Karl Johan svampen har fået sit navn efter den svenske konge, Karl Johan XIV, der var vild med den spiselige rørhat.
Læs mere om Karl Johan svampe
Almindelig kantarel
Almindelig kantarel finder du i hele Danmark, oftest under løv- og nåletræer. Skyder frem omkring juli, ses talstærkt i august og kan findes helt frem til november. Svampen er let at genkende på sin æggegule farve, tragtformede hat og bølgede kant, og så ligner den ikke rigtigt nogle af de giftige svampe. Rå er kantarellen bitter, men bitterheden forsvinder ved tilberedning. Den bedste og mest populære tilberedning af kantareller er sautering på en varm pande i olie eller smør.
Læs mere om almindelig kantarel
Tragtkantarel
Tragtkantarellen finder du, ligesom den almindelige kantarel, oftest i løv- og nåleskov og gerne i fugtig mosbund. Svampen skyder frem i august/september og forsvinder med frosten. Tragtkantarellen ligner den almindelige kantarel med tragtform og bølgekant, men farven er gråbrun i toppen (stadig med gullig stængel). Svampen kan pga. farven være svær at spotte i skovbunden, men finder du den først, er det ofte i talrige mængder. Tragtkantarellen er lidt mindre end den almindelige kantarel og er derfor velegnet til tørring.
Læs mere om tragtkantarel her
Andre gode spisesvampe
Punktstokket Indigo-Rørhat
Markchampignon