Gå til indhold

Surfing i Nordjylland

Foto: Mette Johnsen

I Nordjylland har du rig mulighed for, at prøve kræfter med surfing for her er mulighederne mange, uanset om du er nybegynder eller en rutineret surfer. 

Tør du give slip på alle bekymringer, og lade bølgerne føre dig ud i vandet på boardet? I Nordjylland er der forskellige surfskoler, hvor det er muligt at få privat- og holdundervisning. Ved Cold Hawaii i Thy kan du lære at surfe eller leje udstyr til en tur ud i bølgerne ved Westwind Klitmøller og Cold Hawaii Surfcamp. I Løkken ligger North Shore Surf, der tilbyder leje af udstyr og surfkurser hele sommeren for både store og små. North Shore Surf har også kurser for Skallerup Seaside Resort.

Cold Hawaii

Kyststrækningen i Thy mellem Agger i syd og Hanstholm i nord ved Vesterhavet er kendt som Cold Hawaii. Her, ved Nordeuropas surferparadis, er der over 20 gode surfspots tæt på Klitmøller og Vorupør. Cold Hawaii har fået sit navn, fordi området har nogle helt særlige vindforhold, der minder om dem fra Hawaii.

Surfing

Vandsporten surfing foregår ved, at surferen står på et bræt og "rider" på forreste del af bølgerne. Surfbrættet er normalt 2-3 meter langt. Surferen padler ud til det sted, hvor bølgerne står højest og styrer brættet med sin kropsvægt. Når surferen er nået langt ud på vandet, vendes ryggen til for at få bevægelse. Når bølgen er stor nok, kan surferen rejse sig op og surfe på bølgen, så enkelt er det. Så hvis du kan svømme, og er en rigtig vandhund, kan du sagtens lære at surfe. Det er relativt nemt at lære og rigtig sjovt. Det kræver bare lidt balance, tålmodighed og viljestyrke!
Er du en øvet surfer med gåpåmod, får du de aller bedste forhold og største bølger i Nordjylland om vinteren. Forhør dig hos de lokale surf-ildsjæle om fifs, tricks og dagens gode surf spots.

SUP eller Stand Up Paddle Surfing

Ved Stand Up Paddle har du et board, en pagaj og en redningsvest, og så er det bare om at komme i gang. Det går nemlig i al sin enkelthed ud på, at du padler frem, imens du står oprejst på dit SUP board. SUP er en af de hurtigst voksende vandsportsgrene, da det er en aktivitet alle kan være med til. I strand- og badebyerne langs vest-, østkysten og de nordjyske fjorde kan du leje SUP boards, udstyr og flere steder, har du mulighed for at få en intro til denne populære vandsportsgren.
Så har du god balance og kontrol, er det bare at komme afsted. Dette er en sjov sportsgren, som alle aldre kan lære og hygge sig med. 

Surfing i Klitmøller

Foto:Flying October

Kitesurfing

Kitesurfing er en lidt mere ekstrem vandsport. Det er en kombination af wakeboard, windsurfing og paragliding. Kitesurferen udnytter vindens kraft i form af en stor drage, som gør at surferen sejler på vandet, på et board der minder om et lille surfboard. Alle aldre kan også lære at kitesurfe, men det er en god ide at starte ud i en mild vind og lavt vand i et lukket område eller en bugt for sikkerhedens skyld. Kitesurfing tager normalt ikke længere tid at lære, end andre surf sportsgrene. 

Windsurfing

Windsurfing kombinerer elementer fra surfing og sejlads, hvilket betyder at surferen står på et surfbræt med sejl. Windsurfing kan både foregå på havet, fjorden og søen. Er du nybegynder, skal du starte på lavt vand i et "lukket" område for at være på den sikre side. Alle aldre kan lære at windsurfe, især i let vind. Udover Cold Hawaii byder Nordjylland også generelt på glimrende surf muligheder, både langs vestkysten og i området omkring Limfjorden.

Surfing Klitmøller ved solnedgang

Cold Hawaii Games

Foto: Mette Johnsen

Bliv klogere på surfing i Nordjylland herunder:

Liste
Kort
Cold Hawaii Surf Camp i Klitmøller
Foto: Thy Turistforening

Cold Hawaii Surf Camp i Klitmøller

Klitmøller by er kendt for at være en af de bedste surf steder uanset niveau.

Med byens fantastiske kystlinje kombineret med vores verdenserfaring, professionelle crew og lokale kendskab, garanterer ...

Læs mere
WestWind Surf Shop Klitmøller
Foto: Visit Nordvestkysten

WestWind Surf Shop Klitmøller

Westwind Klitmøller tilbyder vandsportsaktiviteter og perfekte faciliteter for hele familien. Udlejning, surfcamps og kurser i windsurfing, kitesurfing, surfing og SUP.

 

Læs mere
North Shore Surf
Foto: VisitNordvestkysten, Løkken

North Shore Surf

Kom med North Shore Surf i Vesterhavets bølger!

Hos North Shore Surf School tilbyder de surfkurser for dig, din familie og venner. Løkken Læmole er et af de bedste begyndervenlige surf-spots i Danma...

Læs mere
Læsø Kite Camp
Foto: Læsø Turistbureau

Læsø Kite Camp

Velkommen til Læsø Kite Camp uge 39

Campen afholdes fra torsdag til søndag og byder som sædvanlig på hygge og forhåbentlig fede surf dage.

Læs mere
Surf og Natur
Foto: VisitNordvestkysten, Hirtshals

Surf og Natur

Nyd Hirtshals smukke strand og vand på en helt anderledes og fantastisk måde.

Læs mere
Feriehus ved Skallerup Klit
Overnatning
Aalborg Zoo Abe
Oplevelser
KLitmøller surfer aften (Større billed)
Cold Hawaii i Thy
Strandpige
Badestrande

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish