VisitNordjylland
Pige står i vandet ved Klitmøller
Klitmøller

Surfing i Nordjylland

I Nordjylland har du rig mulighed for, at prøve kræfter med surfing for her er mulighederne mange, uanset om du er nybegynder eller en rutineret surfer. 

Tør du give slip på alle bekymringer, og lade bølgerne føre dig ud i vandet på boardet? I Nordjylland er der forskellige surfskoler, hvor det er muligt at få privat- og holdundervisning. Ved Cold Hawaii i Thy kan du lære at surfe eller leje udstyr til en tur ud i bølgerne ved Westwind Klitmøller og Cold Hawaii Surfcamp. I Løkken ligger North Shore Surf, der tilbyder leje af udstyr og surfkurser hele sommeren for både store og små. North Shore Surf har også kurser for Skallerup Seaside Resort.

Cold Hawaii

Kyststrækningen i Thy mellem Agger i syd og Hanstholm i nord ved Vesterhavet er kendt som Cold Hawaii. Her, ved Nordeuropas surferparadis, er der over 20 gode surfspots tæt på Klitmøller og Vorupør. Cold Hawaii har fået sit navn, fordi området har nogle helt særlige vindforhold, der minder om dem fra Hawaii.

Surfing

Vandsporten surfing foregår ved, at surferen står på et bræt og "rider" på forreste del af bølgerne. Surfbrættet er normalt 2-3 meter langt. Surferen padler ud til det sted, hvor bølgerne står højest og styrer brættet med sin kropsvægt. Når surferen er nået langt ud på vandet, vendes ryggen til for at få bevægelse. Når bølgen er stor nok, kan surferen rejse sig op og surfe på bølgen, så enkelt er det. Så hvis du kan svømme, og er en rigtig vandhund, kan du sagtens lære at surfe. Det er relativt nemt at lære og rigtig sjovt. Det kræver bare lidt balance, tålmodighed og viljestyrke!
Er du en øvet surfer med gåpåmod, får du de aller bedste forhold og største bølger i Nordjylland om vinteren. Forhør dig hos de lokale surf-ildsjæle om fifs, tricks og dagens gode surf spots.

SUP eller Stand Up Paddle Surfing

Ved Stand Up Paddle har du et board, en pagaj og en redningsvest, og så er det bare om at komme i gang. Det går nemlig i al sin enkelthed ud på, at du padler frem, imens du står oprejst på dit SUP board. SUP er en af de hurtigst voksende vandsportsgrene, da det er en aktivitet alle kan være med til. I strand- og badebyerne langs vest-, østkysten og de nordjyske fjorde kan du leje SUP boards, udstyr og flere steder, har du mulighed for at få en intro til denne populære vandsportsgren.
Så har du god balance og kontrol, er det bare at komme afsted. Dette er en sjov sportsgren, som alle aldre kan lære og hygge sig med. 

Surfing i Klitmøller

Kitesurfing

Kitesurfing er en lidt mere ekstrem vandsport. Det er en kombination af wakeboard, windsurfing og paragliding. Kitesurferen udnytter vindens kraft i form af en stor drage, som gør at surferen sejler på vandet, på et board der minder om et lille surfboard. Alle aldre kan også lære at kitesurfe, men det er en god ide at starte ud i en mild vind og lavt vand i et lukket område eller en bugt for sikkerhedens skyld. Kitesurfing tager normalt ikke længere tid at lære, end andre surf sportsgrene. 

Windsurfing

Windsurfing kombinerer elementer fra surfing og sejlads, hvilket betyder at surferen står på et surfbræt med sejl. Windsurfing kan både foregå på havet, fjorden og søen. Er du nybegynder, skal du starte på lavt vand i et "lukket" område for at være på den sikre side. Alle aldre kan lære at windsurfe, især i let vind. Udover Cold Hawaii byder Nordjylland også generelt på glimrende surf muligheder, både langs vestkysten og i området omkring Limfjorden.

Overnatning
Ruths Hotel værelse
Oplevelser
Østerhurup familie
Cold Hawaii i Thy
KLitmøller surfer aften (Større billed)
Badestrande
Strandpige