VisitNordjylland
Dreng med is på stranden

Strande ved Vesterhavet

Det siges, at vestkysten har det hele til den perfekte badeferie - lækre sandstrande, bløde bølger og friske vinde. 

Langs Vesterhavet findes der badeoplevelser for enhver. Her er plads til at nyde lange gåture i vandkanten på de brede sandstrande i fred og ro, der er højt til himlen og mange steder er der rigtig langt til nærmeste nabo - men strande ved Vesterhavet byder også på fest og farver, hvis du hellere vil være omgivet af glade mennesker. Her finder du nemlig nogle af Danmarks mest populære badebyer Tversted, Hirtshals, Lønstrup, Løkken, Blokhus, Slettestrand og Klitmøller, som kombinerer by- og badeferie i ét.

Vestkystens strande

Strandene på vestkysten er perfekte til solbadning, leg og sjov, men det er vigtigt at respektere naturens kræfter. Forholdene på vestkysten er nemlig ikke lige så rolige som ved Kattegat på østkysten. Vesterhavet er dybere, bølgerne er højere og strømmen er stærkere. Husk altid at være opmærksom, forsigtig og orienter dig. Se oversigten over baderegler - blå og hvide flag der gælder ved alle de Nordjyske strande.

børn hygger sig på Løkken strand
Løkken
North Shore Surf Løkken familie

Surfing ved Vesterhavet

Vesterhavets barske bølger og vejrforhold skaber de perfekte forhold for surfing langs hele vestkysten. Kyststrækningen mellem Agger og Hanstholm er især kendt som et surfer paradis. Området tiltrækker mange eventyrlystne sjæle og er bedre kendt som Danmarks surfmekka "Cold Hawaii". Området er anerkendt som et af Europas bedste surfspots. 

De bedste strande i Danmark

Vi har udvalgt nogle af de mest populære og bedste strande ved Vesterhavet, men du kan finde mange flere strande langs vestkysten. Den officielle badesæson løber fra 1. juni til 1. september, men kan forlænges frem til 15. september. Vinterbadning kombineret med et varmt sauna besøg er også en populær og sund aktivitet i de kolde måneder. Hvilken strand sætter du kurs mod?

Strande på Østkysten
Palmestranden Frederikshavn
Badestrande
Strandpige
De 10 mest besøgte attraktioner i Nordjylland
Familie i river rafting i fårup
Udforsk hyggelige feriebyer
Løgstør Havn