Løkken Strand

Strande ved Vesterhavet

Foto: Mette Johnsen

Det siges, at vestkysten har det hele til den perfekte badeferie - gyldent-hvidt sand, bløde bølger og friske vinde.

Langs Vesterhavet findes der badeoplevelser af enhver slags. Her er plads til at nyde lange gåture i vandkanten på de brede sandstrande i fred og ro, der er højt til himlen og mange steder er der rigtig langt til nærmeste nabo - men Vesterhavsstrandene byder også på fest og farver, hvis du hellere vil være omgivet af et hav af glade mennesker. Her finder du nemlig nogle af Danmarks mest populære badebyer, Skagen, Løkken og Blokhus, som kombinerer by- og badeferie.

Skagen

Oplev de karakteriske gule huse, inspirerende museer samt et levende byliv kombineret med enestående naturoplevelser i Nordjyllands nordligste by Skagen.

Løkken

Løkken er en klassisk badeby på Nordjyllands vestkyst, hvor du finder en af Danmarks bedste badestrande.

Blokhus

Den aktive ferieby Blokhus ligger lige ud til en af Nordeuropas bedste badestrande ved Vesterhavet og ikke langt fra forlystelsesparken Fårup Sommerland, Skulpturparken Blokhus, Center for Papirkunst og mange andre spændende attraktioner.

Vestkystens strande

Vestkystens strande er perfekte til solbadning, leg og sjov, men det er vigtigt at respektere naturens kræfter. Forholdene på Vestkysten er nemlig ikke ligeså rolige som ved Kattegat på Østkysten. Vesterhavet er dybere, bølgerne er højere og strømmen er stærkere. Husk altid at være opmærksom og forsigtig. Se oversigten over blå og hvide flag ved de Nordjyske strande.

børn hygger sig på Løkken strand
Pige har fundet noget i vandet på Saltum strand

Vi har udvalgt nogle af de mest populære strande ved Vesterhavet, men du kan finde mange flere strande i Thy, Jammerbugten, Toppen af Danmark og Skagen-området. Hvilken sætter du kurs mod?

Den officielle badesæson løber fra 1. juni til 1. september, men kan forlænges frem til 15. september.

Liste
Kort