Løkken Strand

Strande ved Vesterhavet

Foto: Mette Johnsen

Det siges, at vestkysten har det hele til de perfekt badeferie - hvide sandstrande, bløde bølger og friske vinde.

Langs Vesterhavet findes der badeoplevelser af enhver slags. Her er plads til at nyde lange gåture i vandkanten på de brede sandstrande i fred og ro, der er højt til himlen og mange steder er der rigtig langt til nærmeste nabo - men strande ved Vesterhavet byder også på fest og farver, hvis du hellere vil være omgivet af glade mennesker. Her finder du nemlig nogle af Danmarks mest populære badebyer Tversted, Hirtshals, Lønstrup, Løkken, Blokhus, Slettestrand og Klitmøller, som kombinerer by- og badeferie.

Tversted

Tversted er en lille hyggelig landsby bebygget med smukke, gamle huse i egnens stil. Kører du direkte gennem Tversted, kommer du til en af vestkystens bedste og bredeste strande med høje klitter og store vidder.

Løkken

Løkken er en klassisk badeby på Nordjyllands vestkyst, hvor du finder en af Danmarks bedste badestrande.

Blokhus

Den aktive ferieby Blokhus ligger lige ud til en af Nordeuropas bedste badestrande ved Vesterhavet og ikke langt fra forlystelsesparken Fårup Sommerland, Skulpturparken Blokhus, Center for Papirkunst og mange andre spændende attraktioner.

Vestkystens strande

Standende på vestkysten er perfekte til solbadning, leg og sjov, men det er vigtigt at respektere naturens kræfter. Forholdene på vestkysten er nemlig ikke lige så rolige som ved Kattegat på østkysten. Vesterhavet er dybere, bølgerne er højere og strømmen er stærkere. Husk altid at være opmærksom og forsigtig. Se oversigten over blå og hvide flag ved de Nordjyske strande.

Surfing ved Vesterhavet

Vesterhavets barske bølger og vejrforhold skaber de perfekte forhold for surfing, især på kyststrækningen mellem Agger og Hanstholm. Området tiltrækker mange eventyrlystne sjæle og er bedre kendt som Danmarks surfmekka "Cold Hawaii". 

De bedste strande i Danmark

Vi har udvalgt nogle af de mest populære strande ved Vesterhavet, men du kan finde mange flere strande langs vestkysten. Hvilken sætter du kurs mod? Den officielle badesæson løber fra 1. juni til 1. september, men kan forlænges frem til 15. september.

Liste
Kort