Gå til indhold
Palmestranden Frederikshavn

Strande på Østkysten

Foto: A. Krummholz

Langs Nordjyllands østlige kyst finder du ikke bare idylliske badebyer, du kan også være heldig at finde din helt egen bade-ø. Her er rig mulighed for at holde en børnevenlig badeferie med masser af badning, aktiviteter og leg i vandkanten.

Børnevenlige badestrande

Forholdene i Kattegat adskiller sig meget fra forholdene i Vesterhavet. Vesterhavets vind er vild og bølgerne kan stå højt, men på strandene ved Kattegat er der oftest læ og lavvande. Når det kommer til badning er østkysten den blide og børnevenlige kyst, men det betyder på ingen måde, at her er kedeligt! Der skylles konstant sand og ler ind mod kysten, hvilket skaber små øer tæt ved strandene. Afhængigt af tidevand og vind dukker øerne frem for senere at forsvinde igen, så hvis du er heldig, kan du erobre en privat bade-ø for en dag. Se oversigten over blå og hvide flag ved de Nordjyske badestrande.

Østkysten er indbegrebet af børnevenlige badestrande. Bølgerne er rolige, vandet er lavt og her er læ.

Østerhurup familie
Foto: Mette Johnsen
Østerhurup badepige
Foto: Mette Johnsen

Palmestrand i Danmark

Hvis badeferien skal være eksotisk-inspireret, så overvej Frederikshavn. Her finder du nemlig Danmarks eneste palmestrand. Hver sommer plantes 100 palmer fra Kina og De Kanariske Øer langs stranden. Derudover har stranden også faste livreddere samt beachvolley- og strandfodboldbaner.

I Øster Hurup finder du en dejlig og børnevenlig strand, da der ofte er roligt vand. Her er gode parkeringsmuligheder og toiletter.

Sæby byder også på en lidt anderledes strandoplevelse, her kan du nemlig gå langs den to kilometer lange strandpromenade. Her er også rig mulighed for at udforske, hvad havet skyller op. Du kan bl.a. finde rødkonkylier, knivmuslinger, tårnsnegle, og når sydøstenvinden har lagt sig er det også muligt at finde rav.

I badebyerne langs østkysten kan det være muligt at leje kajakker eller SUP boards. En god mulighed for hele familien til at se på stranden og byerne fra vandet og samtidig få lidt god motion.

De mange børnevenlige strande

Liste
Kort
Asaa Strand
Foto: Bendt Danielsen

Asaa Strand

Børnevenlige Asaa Strand er det perfekte sted til en hyggelig dag med familien.

Læs mere
Bisnap Strand
Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Bisnap Strand

Stranden mellem Hou og Bisnap er ca. 6 kilometer lang. Det er børnevenlige strande med hvidt sand og en svagt skrånende strandkant som byder voksne såvel som børn velkommen i de dejlige omgivelser.

Læs mere
Dokkedal Strand

Dokkedal Strand

Dokkedal Strand tilbyder sine gæster en dejlig sandstrand med børnevenlig dybde og en badebro til fri afbenyttelse. Ydermere er der også toiletfaciliteter ved badeområdet samt affaldsstativ.

Læs mere
Egense Strand
Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Egense Strand

Egense Strand ligger ud til Kattegat og er en børnevenlig strand, hvor mange børnefamilier kan nyde en sommerdag. Egense Strand er anlagt i 2005 med enorme mængder sand, der er pumpet op ved Læsø.

Læs mere
Hou Sydstrand
Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Hou Sydstrand

Hou Sydstrand danner rammen om den hyggelige havn. Stranden ligger mellem Hou og Bisnap. Den er præget af de bevoksede, høje klitter ud til den hvide sandstrand. 

Læs mere
Skagen Sønderstrand
Foto: Vesterbrofotograferne

Skagen Sønderstrand

Bynær og børnevenlig sandstrand med Vippefyret som et smukt vartegn.

Læs mere
Sæby Nordstrand
Foto: Mette Johnsen

Sæby Nordstrand

Sæby Nordstrand er en populær strand, ikke mindst for børnefamilier.

Læs mere
Øster Hurup Strand
Foto: Mette Johnsen

Øster Hurup Strand

Øster Hurup strand strækker sig fra Als Odde ved udmundingen af Mariager Fjord til Dokkedal 10 km nord for Øster Hurup.

Stranden nord for havnen i Øster Hurup er dog det skønneste stræk med masser af...

Læs mere
Aalbæk - Napstjert Strand
Foto: Mette Johnsen

Aalbæk - Napstjert Strand

Det fine hvide strandsand indbyder til børns leg og benyttes meget af både lokale og sommerhusgæster som også ønsker en dukkert i det rene og rolige vand.

Læs mere
Familie i river rafting i fårup
De 10 mest besøgte attraktioner i Nordjylland
North Shore Surf Løkken familie
Aktiv ferie i naturen
To piger med udsigt over Aalborg
Aalborg
Elg stikker hovedet frem fra busk i Lille Vildmose
Dyreoplevelser

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish