Palmestranden Frederikshavn

Strande på Østkysten

Foto: A. Krummholz

Langs Nordjyllands østlige kyst finder du ikke bare idylske badebyer, du kan også være så heldig at finde din helt egen bade-ø. Her er rig mulighed for at holde en børnevenlig badeferie med masser af bad og leg i vandkanten.

Børnevenlige strande

Forholdene i Kattegat adskiller sig meget fra forholdene i Vesterhavet. Vesterhavets vind er vild og bølgerne står højt, men på strandene ved Kattegat er der oftest læ og lavvande. Når det kommer til badning er østkysten den blide og børnevenlige kyst, men det betyder på ingen måde, at her er kedeligt! Der skylles konstant sand og ler ind mod kysten, hvilket skaber små øer tæt ved strandene. Afhængigt af tidevand og vind dukker øerne frem for senere at forsvinde igen, så hvis du er heldig, kan du erobre en privat bade-ø for en dag. Se oversigten over blå og hvide flag ved de Nordjyske badestrande.

Øster Hurup Strand pige
pige står på hænder på stranden i Øster Hurup
Østkysten er indbegrebet af børnevenlige badestrande. Bølgerne er rolige, vandet er lavt og her er læ.

Palmestrand i Danmark

Hvis badeferien skal være eksotisk-inspireret, så overvej Frederikshavn. Her finder du nemlig Danmarks eneste palmestrand. Hver sommer plantes 100 palmer fra Kina og De Kanariske Øer langs stranden. Derudover har stranden også faste livreddere samt beachvolley- og strandfodboldbaner.

I Øster Hurup finder du en dejlig og børnevenlig strand, da der ofte er roligt vand. Her er gode parkeringsmuligheder og toiletter. 

Sæby byder også på en lidt anderledes strandoplevelse, her kan du nemlig gå langs den to kilometer lange strandpromenade. Her er også rig mulighed for at udforske, hvad havet skyller op. Du kan bl.a. finde rødkonkylier, knivmuslinger, tårnsnegle, og når sydøstenvinden har lagt sig er det også muligt at finde rav. 

De mange børnevenlige strande

Liste
Kort