VisitNordjylland
Palmestranden Frederikshavn

Strande på Østkysten

Langs Nordjyllands østlige kyst finder du ikke bare idylliske badebyer, du kan også være heldig at finde din helt egen bade-ø. Her er rig mulighed for at holde en børnevenlig badeferie med masser af badning, aktiviteter og leg i vandkanten.

Børnevenlige badestrande

Forholdene i Kattegat adskiller sig meget fra forholdene i Vesterhavet. Vesterhavets vind er vild og bølgerne kan stå højt, men på strandene ved Kattegat er der oftest læ og lavvande. Når det kommer til badning er østkysten den blide og børnevenlige kyst, men det betyder på ingen måde, at her er kedeligt! Der skylles konstant sand og ler ind mod kysten, hvilket skaber små øer tæt ved strandene. Afhængigt af tidevand og vind dukker øerne frem for senere at forsvinde igen, så hvis du er heldig, kan du erobre en privat bade-ø for en dag. Se oversigten over blå og hvide flag ved de Nordjyske badestrande.

Østkysten er indbegrebet af børnevenlige badestrande. Bølgerne er rolige, vandet er lavt og her er læ.

Østerhurup familie
Østerhurup badepige

Palmestrand i Danmark

Hvis badeferien skal være eksotisk-inspireret, så overvej Frederikshavn. Her finder du nemlig Danmarks eneste palmestrand. Hver sommer plantes 100 palmer fra Kina og De Kanariske Øer langs stranden. Derudover har stranden også faste livreddere samt beachvolley- og strandfodboldbaner.

I Øster Hurup finder du en dejlig og børnevenlig strand, da der ofte er roligt vand. Her er gode parkeringsmuligheder og toiletter.

Sæby byder også på en lidt anderledes strandoplevelse, her kan du nemlig gå langs den to kilometer lange strandpromenade. Her er også rig mulighed for at udforske, hvad havet skyller op. Du kan bl.a. finde rødkonkylier, knivmuslinger, tårnsnegle, og når sydøstenvinden har lagt sig er det også muligt at finde rav.

I badebyerne langs østkysten kan det være muligt at leje kajakker eller SUP boards. En god mulighed for hele familien til at se på stranden og byerne fra vandet og samtidig få lidt god motion.

De mange børnevenlige strande

Liste
Kort
De 10 mest besøgte attraktioner i Nordjylland
Familie i river rafting i fårup
Aktiv ferie i naturen
North Shore Surf Løkken familie
Aalborg
To piger med udsigt over Aalborg
Dyreoplevelser
Elg stikker hovedet frem fra busk i Lille Vildmose