VisitNordjylland
Hjort i Store Vildmose
Store Vildmose

Store Vildmose

De enorme vidder, den dramatiske historie og en aktiv hverdag gør et besøg i Store Vildmose til noget helt særligt, du kun kan opleve her på de cirka 60 kvadratkilometer. Her møder du natur, historie og kunst.

Landbrug vi alle kender

Store Vildmose byder på særegen natur, men også en spændende kulturhistorie, som med kultiveringen fra 1921 ændrede en ødemark til landbrug, hvor tusindvis af kvæg går på græs i sommerhalvåret. Ved siden af avler landmændene de dyrebare Vildmosekartofler, og Pindstrup Mosebrug høster spagnum. Hele året bevæger kronvildt sig rundt i Store Vildmose, og om vinteren får mosen besøg af især svaner, gæs og rovfugle.

Når foråret kommer og alting spirer kan du opleve et farveorgie på den fredede højmose. I maj tager de hvide fnug fra kærulden over, og i høstens tid blomstrer mosefladen med den lillafarvede hedelyng, den smukke klokkelyng, den kødædende soldug og de lange tynde stængler med røde, spiselige tranebær.

Pige på aktivitetsbane

Oplevelser i Store Vildmose

I mosen kan du gå en tur på trædestenene og på den gyngende højmose. Fra udkigstårnet ved Manna Mosevej kan du observere et meget varieret og rigt fugleliv. På mindestedet ved Luneborg finder du historien fra 2. verdenskrig. På Centralgården finder du den spændende historie om staldgårdene, hvor Gård 18 rummer Vildmoseporten med historien om kartoflerne. En tur i Store Vildmose rummer eksklusiv natur og kultur, som trækker spor til fortiden, lever i nutiden og rækker ind i fremtiden.

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Centralgårdsvej

9440

Koordinater

Længdegrad : 9.791047

Breddegrad : 57.205104