Gå til indhold
Løgstør Havn og Limfjordsmuseet

Sejlture og maritime oplevelser

Foto: Mette Johnsen

I Nordjylland finder du en masse forskellige maritime oplevelser, som du kan udforske hele året rundt. Tag på fisketur, nyd en sejltur på fjordene, spis ved lystbådehavnen eller tag med til de mange maritime festivaler i løbet af sommeren.

Sejlferie i Nordjylland

Med de mange fjorde og kyststrækninger er oplevelser ved vandet en naturlig del af en ferie i Nordjylland. Mærk den maritime stemning i de mange havnebyer, der hver især byder på unikke oplevelser og kendetegn. Tag på sejlerferie og sæt kursen mod en af de hyggelige nordjyske lystbådehavne.

Nordjyske lystbådehavne

I Nordjylland finder du mange gode og hyggelige lystbådehavne. Oplev de lokale lystbådehavnes helt unikke særpræg og find let det sted, du skal lægge til kaj på din ferie og togt rundt i Nordjylland. Mange af lystbådehavnene har gode spisesteder, indkøbsmuligheder inden for gåafstand og arrangementer hele sommeren. Din ferie til vands i det nordjyske kan blive, lige præcis som du ønsker det. 

Fisketure i Nordjylland

I Nordjylland finder du mange muligheder for fiskeri af forskellig slags. Prøv kræfter med fjordfiskerimole og kystfiskeri eller besøg en af de mange åer, søer eller put-and-take søer. Vil du gerne prøve kræfter med havfiskeri, så tag fx med på fisketur til Det Gule Rev i Nordsøen. Bådene M/S Albatros og Star Ocean sejler ud fra Hirtshals, og i Thy 

Snyd ikke dig selv for en tur til Thorupstrand ved Jammerbugten, der er kendt fra TV2 serien "Gutterne på kutterne". Oplev hvordan det traditionelle, bæredygtige kystfiskeri opretholdes af de lokale fiskere. Her tilbydes der fisketure med båden Nordsøen.

Kano og kajak

Oplev vandet helt tæt på ombord i en kano eller kajak. Lej en kano i et par timer eller i flere dage ved Uggerby Å, Ryå og Lindenborg Å. På kanoturen har du mulighed for at overnatte i en af de mange shelters eller på nogle af Nordjyllands hyggelige kroer. Vil du gerne prøve kræfter med kajak, så er der mange muligheder specielt i Limfjorden eller Mariager Fjord. Leder du efter en kajakoplevelse ud over det sædvanlige? Så kan du på Mariager Fjord overnatte i den flydende shelter, hvortil der kun er adgang med kajak. 

Find alle de nordjyske kano- og kajakudlejere her 

Maritime begivenheder

Begivenheder med et maritimt tema er også en del af den nordjyske fortælling. Hvert år, i uge 37, skydes Limfjorden Rundt i gang, der besøger havnebyerne Løgstør, Nykøbing Mors og Thisted. Oplev det smukke Lysregatta ved Mariager Fjord eller smag på havets guld i form af fisk, østers og jomfruhummere på en af de mange madfestivaler.

Find alle de maritime begivenheder i Nordjylland. 

Limfjorden med båd

Øer og fjorde i Nordjylland

Foto: Christian Faber
Udsigtspunkter i Nordjylland
Løgstør i vesthimmerland
Overnatning i det fri
Overnat i det fri i en shelter
Jomfruhummerfestival
Hele Jomfru hummer
Bed and Breakfast
Får på grænsmark

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish