Familie i kano

Sejlture og maritime oplevelser

Foto: Mette Johnsen

I Nordjylland findes en masse maritime oplevelser, som du udforske hele året rundt. Tag på fisketur, nyd en fiskefilet ved lystbådehavnen eller tag med til de mange maritime festivaler i sensommeren.

Med de mange fjorde og kyststrækninger er oplevelser ved vandet en naturlig del af Nordjyllands identitet. De mange havnebyer i Nordjylland spænder vidt fra den lille perle Sæby ved østkysten til det pulserende liv på havnefronten i Aalborg, der på hver deres måde oser af maritim stemning og tilbyder et væld af muligheder.

Lystbådehavne

I Nordjylland findes der mange lystbådehavne ved vestkystenøstkystenLimfjorden og Mariager Fjord. Oplev lystbådehavnenes helt unikke særpræg og karakteristiske fiskepakhuse, som de ikoniske, røde pakhuse i Skagen. I de nordjyske lystbådehavne er der hyggelige spisesteder og indkøbsmuligheder inden for gåafstand og en dejlig maritim stemning.

Læs mere
Se alt

Fisketure i Nordjylland

Nordjylland kan tilbyde en række fisketure, og især langs vestkysten er der rig mulighed for at komme med på en fisketur. Bådene M/S Albatros og Star Ocean sejler ud fra Hirtshals, og i Thy er det muligt at komme på fisketur ud til Det Gule Rev, som er kendt for store fangster af fisk, med bådene M/S HeidiRederiet Gule Rev og Kutteren T248 Skagerak.

Thorupstrand ved Jammerbugten er bl.a. kendt fra TV2 serien "Gutterne på kutterne", hvor de lokale fiskere kæmper for at bevare kystfiskeriet ved Thorupstrand. Her tilbydes der fisketure med båden Nordsøen.

Kano og Kajak

Ud over bådture på fjorden og på havet er der også rig mulighed for at tage på kano- eller kajaktur. Ved Uggerby ÅVoer Å og Lindenborg Å tilbydes leje af kanoer og forslag til ruter. Langs åerne er der også mulighed for at overnatte i en af de mange shelters i Nordjylland eller på nogle af Nordjyllands hyggelige kroer. Vestre Fjordpark i Aalborg, Lindholm Fjordpark og Mariager Fjord tilbyder, ud over kanoudlejning, også kajakudlejning.

Find alle de nordjyske kano- og kajakudlejere

Attraktioner

Der findes gode muligheder for at få spændende maritime oplevelser fra landjorden i Nordjylland. Nordsøen Oceanarium er en sjov oplevelse for hele familien, hvor fiskene er i fokus hos Nordeuropas største akvarium. Limfjordsmuseet ved Løgstør fortæller en interessant fortælling om Limfjordens kulturhistorie, imens Dansk Skaldyrcenter på Mors sætter fokus på Limfjordens skaldyr igennem deres oplevelsescenter.

Læs mere

Sommerens bådture

Hele sommeren igennem er der rig mulighed for at komme på spændende bådture. Hop på hjuldamperen Svanen på Mariager Fjord eller tag på en guidet bådtur langs molersformationerne eller en af de mange andre hyggelige sommersejladser på Mors i Limfjorden. Limfjordsmuseet ved Løgstør tilbyder guidede sejlture på Frederik den VII's Kanal, og hvis du hellere vil udforske Limfjorden på egen hånd, kan du også leje en GoBoat i Aalborg.

Læs mere

Maritime begivenheder

Begivenheder med et maritimt tema er også en del af den nordjyske fortælling. Hvert år i uge 37 skydes Limfjorden Rundt i gang, der besøger havnebyerne Løgstør, Nykøbing Mors og Thisted. Løgstør afholder maritim festival i forbindelse med træskibsstævnet. Find alle de maritime begivenheder i Nordjylland.