Hals lystbåde havn

Sejlture og maritime oplevelser

Foto: Mette Johnsen

I Nordjylland findes en masse maritime oplevelser, som du udforske hele året rundt. Tag på fisketur, nyd en fiskefilet ved lystbådehavnen eller tag med til de mange maritime festivaler i sensommeren.

Med de mange fjorde og kyststrækninger er oplevelser ved vandet en naturlig del af en ferie i Nordjylland. Mærk den maritime stemning i mange havnebyer, der hver især byder på unikke oplevelser og kendetegn. 

Lystbådehavne

I Nordjylland findes der mange gode, hyggelige lystbådehavne. Oplev lystbådehavnenes helt unikke særpræg og find let et det sted du skal lægge til kaj på din ferie i Nordjylland. Mange af lystbådehavnene har gode spisesteder, indkøbsmuligheder inden for gåafstand og arrangementer hele sommeren, således din ferie til vands kan blive, som du ønsker. 

Hirtshals Marina

Hirtshals Marina finder du i den gamle Vesthavn, tæt på byens centrum. Herfra sejler turbådene også.

Ejerslev Havn

Ejerslev Havn er en af Mors' flotteste naturhavne. Havnen er hjemsted for en række lokale fiskere, der herfra sejler ud efter bl.a. sild, ål og hummer...

Stinesminde Havn

Stinesminde Havn Stinesminde Havn har plads til blot 15 små både, og er dermed Mariager Fjords mindste havn. På landjorden er der lidt mere plads. ...

Aalborg Lystbådehavn

Med en tur til Aalborg Lystbådehavn kan du se frem til at opleve en idyllisk og maritim stemning tæt på byen, en formidabel udsigt over Limfjorden, et...

Se alt

Fisketure i Nordjylland

I nordjylland er der mange muligheder for fiskeri af forskellig slags. Prøv kræfter med mole og fjordfiskeri eller besøg en af de mange åer, søer eller put-and-take søer. Vil du gerne prøve kræfter med havfiskeri, så tag fx med på fisketur til Det Gule Rev i Nordsøen. Bådene M/S Albatros og Star Ocean sejler ud fra Hirtshals, og i Thy 

Snyd ikke dig selv for en tur til Thorupstrand ved Jammerbugten, der er kendt fra TV2 serien "Gutterne på kutterne". Oplev hvordan det traditionelle, bæredygtige kystfiskeri opretholdes af de lokale fiskere. Her tilbydes der fisketure med båden Nordsøen.

Læs mere om lystfiskeri i Nordjylland

Foto: VisitNordjylland

Kano og kajak

Oplev vandet helt tæt på ombord i en kano eller kajak. Lej en kano i et par timer eller i flere dage ved Uggerby Å, Ryåog Lindenborg Å. På kanotur har du mulighed for at overnatte i en af de mange shelters eller på nogle af Nordjyllands hyggelige kroer. Vil du gerne prøve kræfter med kajak, så er det mange muligheder specielt i Limfjorden eller Mariager Fjord. Leder du efter en kajakoplevelse ud over det sædvanlige? Så kan du på Mariager Fjord overnatte i det flydende shelter, hvortil der kun er adgang med kajak. 

Find alle de nordjyske kano- og kajakudlejere

Attraktioner

Der findes gode muligheder for at få spændende maritime oplevelser fra landjorden i Nordjylland. Nordsøen Oceanarium er en sjov oplevelse for hele familien, hvor fiskene er i fokus hos Nordeuropas største akvarium. Limfjordsmuseet i Løgstør fortæller en interessant fortælling om Limfjordens kulturhistorie, der i høj grad er præget af fiskeri, imens Dansk Skaldyrcenter på Mors sætter fokus på Limfjordens skaldyr. 

Nordsøen Oceanarium

Gå på opdagelse mellem de mange lærerige oplevelser i en af Nordjyllands største attraktioner, Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Mød klumpfisken i Nordeuropas største akvarium, hvor der findes godt humør og sjove aktiviteter for alle aldre.

Springeren - Maritimt Oplevelsescenter

Springeren - Maritimt Oplevelsescenter åbner op for en verden fuld af maritime effekter og oplevelser for hele familien. Med et område på over 15.000 kvm. er der masser af plads til at boltre sig på.

Han Herred Havbåde

Besøg udstillingen i havbådehuset og følg med i restaureringen og nybygningen af havbådene, som foretages af professionelle bådebyggere og tilknyttede lærlinge ved bådeværftet.

Sommerens bådture

Hele sommeren igennem er der rig mulighed for at komme på spændende bådture. Hop på hjuldamperen Svanen på Mariager Fjord eller tag på an hyggelig aftentur med Berta K fra Nykøbing Havn. Limfjordsmuseet ved Løgstør tilbyder guidede sejlture på Frederik den VII's Kanal, og hvis du hellere vil udforske Limfjorden på egen hånd, kan du også leje en GoBoat i Aalborg. 

GoBoat Aalborg

Lej en GoBoat og få en helt særlig oplevelse med dine nærmeste. Fra båden kan du nyde byen og havnen, hvor man kan sidde op til 8 personer i bådene, og det kræver hverken bevis eller erfaring at sejle.

Sejltur - Sælsafari til Blinderøn

Det vrimler med sæler i Limfjorden. Man regner med en bestand på 2700 sæler. Mange af disse sæler holder til på Blinderøn. Sælerne ligger som oftest i store grupper og lever på Blinderøn hele året. I tilfælde af højvande, hvor sælernes opholdssteder oversvømmes, sejles der en aftentur m...

Svanen - sejlads på Mariager Fjord

En sejltur med Svanen på Mariager Fjord er en enestående smuk og idyllisk rejse gennem et fantastisk landskab fyldt med natur- og kulturhistoriske oplevelser. Oplev Mariagerfjord området fra søsiden – suppler evt. med en god frokost ombord – Ferielandet Mariager Fjord er nemlig fyldt med g...

Maritime begivenheder

Begivenheder med et maritimt tema er også en del af den nordjyske fortælling. Hvert år i uge 37 skydes Limfjorden Rundt i gang, der besøger havnebyerne Løgstør, Nykøbing Mors og Thisted. Oplev det smukke Lysregatta ved Mariager Fjord eller smag fisk, østers og jomfruhummere på en af de mange madfestivaler.

Find alle de maritime begivenheder i Nordjylland. 

Øer og fjorde i Nordjylland

Foto: VisitNordjylland