VisitNordjylland
Far med to drenge ved Røverknolden
Rold Skov

Røverknolden

Hvor kan du spille på en snegl eller trampe på et stort træklaver? Kravle ind i grævlingens hule, op i edderkoppens spind og ned igen til bålet, hvor pølser og snobrød venter?

På Rebilds naturlegeplads, Røverknolden, der er kåret til Nordens bedste af sin slags og ligger midt i en af Danmarks største skove, nemlig smukke Rold Skov.

Nordens bedste naturlegeplads

På Røverknolden kan I sammen med ungerne gå i Tommelises fodspor og bruge alle jeres sanser: hør muldvarpen grave sig op til lyset, duft til de svulmende gule svampe, mærk frøens noprede hud og hør svalens kvidrende triller. Røverknolden er bare et af de mange familievenlige steder i Nordjylland, hvor ingen skal have lov at kede sig, men selv være en aktiv del af legen og læringen.

Pige på cykel i skoven
Mors

Røverne på Røverknolden

Hvis I er så (u)heldige at støde ind i nogle grumme røvere, mens I nyder madpakken, så vær ikke bange, de hygger sig bare i den flotte skov. Bagefter er I måske kommet i stemning til at efterligne en anden slags eventyrere, der heller ikke har rent mel i posen, sørøvere. Som regel udfolder de sig på havet, men når der er skatte i farvandet, søger de ind på land for at begrave eller finde dem.

Med geocaching, en form for interaktivt orienteringsløb, kan I gøre dem kunsten efter kun udstyret med en GPS, som på en smartphone, et par gode travesko og en stor portion nysgerrighed. Skattene i geocaching er lagt i tusindvis ud over hele verden med deres egne GPS-koordinater, og rigtig mange af dem findes i Rold Skov og Rebild Bakker. Når I finder skatten, typisk en vandtæt beholder, skal I skrive jeres geocaching-navn i logbogen, måske lægge en lille ting til den næste skattejæger og lægge beholderen tilbage – altså ikke helt som en ægte tyvagtig sørøver ville gøre det! Børn, unge og voksne over hele verden går op i geocaching med liv og sjæl, måske fordi jagten på skattene med det samme ryster deltagerne sammen i en spændende og kreativ leg.