Læsø

Østkysten i Nordjylland

Palmestranden Frederikshavn

Kysten langs Kattegat er fyldt med hyggelige havne- og badebyer

Kattegats milde vand langs østkysten giver børnevenlige badestrande og er hjemstavn for hyggelige havne- og badebyer.

Østkysten byder også på hyggelige havne- og fiskerbyer. Oplev lyset, maden, kulturen og naturen i Danmarks nordligste by Skagen, hvor du kan gå i skagensmalernes fodspor eller få sand mellem tæerne i Råbjerg Mile. Lidt mere sydligt ligger Frederikshavn, som har en interessant historie helt tilbage til Tordenskiolds tid. Fra Frederikshavn er det også muligt at sejle til Læsø, der specielt er kendt for skøn natur, tangtage og saltsyderiet.

Længere nede langs østkysten ligger bl.a. Sæby, Hals og Øster Hurup, som alle byder på hyggelige lystbådehavne, masser af leg i vandkanten og et hyggeligt feriebyliv. Er du til unikke naturoplevelser, så se om du kan spotte en elg i Lille Vildmose, som på trods af navnet er Danmarks største højmose.

Strande på Østkysten

Attraktioner på Østkysten

Hyggelige byer langs østkysten

Østkysten i Nordjylland strækker sig fra Skagen og ned til Øster Hurup nord for Mariager Fjord. 

Frederikshavn

Frederikshavn er en handelsby med sjæl, der årligt besøges af ca. fem millioner mennesker. Byens lys stråler dig i møde, når du ankommer med færge eller ad motorvejen ind til Frederikshavn, og der er altid masser at opleve.

Sæby

Sæby er indbegrebet af dansk købstadsidyl og attraktiv ferieby med direkte adgang til den brede børnevenlige strand på østkysten. Her kan du opleve et gammelt købstadsmiljø med ældre, velholdte huse, gågade, torve, brostensbelagte gader og vandmøllen.

Læsø

Solens stråler føles uendelige på Læsø. Her skinner solen mere end noget andet sted i Danmark – men Læsø har også meget andet at byde på. Få en forsmag på, hvad solskinsøen indeholder her.

Skagen

Oplev de karakteriske gule huse, inspirerende museer samt et levende byliv kombineret med enestående naturoplevelser i Nordjyllands nordligste by Skagen.

Øster Hurup

Øster Hurup er en vaskeægte badeby, hvor du finder Danmarks mest børnevenlige strand, et hyggeligt havnemiljø samt en hovedgade spækket med restauranter, caféer og butikker.

Hals og Hou

Omringet af fantastiske strande og store skove finder du Hals – den hyggelige fiskerby ved Limfjordens østlige munding.

Ålbæk

Ålbæk er en lille by i Nordjylland mellem Frederikshavn og Skagen, med oplevelser for alle. Mærk vinden i håret og gå på opdagelse i den smukke natur ...

Asaa

Asaa er et lille fiskerleje med ca. 1300 indbyggere beliggende på Nordjyllands østkyst og med en rigtig dejlig, børnevenlig strand.

Als, Als Odde & Helberskov

Als, Als Odde & Helberskov, som udgør Himmerlands syd-øst kyst er en historisk oase som er et godt udgangspunkt for hyggelig familieferie i rolige omg...

Oplev Østkystens fantastiske natur!

Tag en velfortjent pause fra hverdagen og gå på opdagelse i den skønne natur.

Råbjerg Mile

Grenen

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret ligger midt i Lille Vildmose , som er et sandt paradis for naturelskere og historisk interesserede - Nordvesteuropas største lavlandshøjmose med elge, kronhjorte, kongeørne og andre dyr i den vilde natur.

Jyske Ås

Smeltende is, sten, grus, ler og sand formede for 15.000 år siden det der i dag er kendt som Jyske Ås, som runger af fortidsfortællinger fra Istiden - lyt efter, måske du kan fornemme den svage hvisken af fængende historier i den friske vind.

Rønnerne på Læsø

På Læsøs sydlige del finder du Rønnerne, der er et af de største strandengområder i Danmark. Det er også her  at øens største turistattraktion ligger, nemlig Sydehytten, hvor salt fra strandengens undergrund udvindes - præcis som man gjorde det for flere hundrede år siden.

Østkystens attraktioner

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er åben 363 dage om året – og ikke to dage er ens. Med langt over 100 forskellige eksotiske dyrearter er der lærerige oplevelser til hele året.

Farm Fun

Farm Fun er sjov for hele familien. På et kæmpe naturskønt område med skov og marker finder du mere end 500 dyr og fugle, hvoraf mange må kæles for.

Utzon Center

Utzon Center i Aalborg er et eksperimenterende kultur- og videncenter, hvor arkitektur, design, kunst samt formidling går op i en højere enhed. Her bydes hele familien indenfor til en storslået oplevelse.

Kunsten

Kunsten er som en skulptur, der nærmest vokser ud af det grønne landskab og danner en smuk ramme om billedkunst i verdensklasse – en arkitektonisk per...

Skagens Museum

Skagen blev i slutningen af 1800-tallet hjemsted for en kunstnerkoloni af primært skandinaviske malere. Skagens Museum rummer malerier, tegninger og s...

Miniseum - miniature-museum

Miniseum i Mariager har en unik samling af dukkehuse og dukker, møbler og tro kopier af virkelige slotte/huse. Museet er privatejet og absolut et be...

Læsø Saltsyderi

På Læsø Saltsyderi kan du købe det unikke Læsø Salt i syderiets butik