Øster Hurup strand heste ridning

Østkysten i Nordjylland

To fiskere i Hals

Kysten langs Kattegat er fyldt med hyggelige havne- og badebyer

Kattegats milde vand langs østkysten giver børnevenlige badestrande og er hjemstavn for hyggelige havne- og badebyer.

Østkysten byder også på hyggelige havne- og fiskerbyer. Oplev lyset, maden, kulturen og naturen i Danmarks nordligste by Skagen, hvor du kan gå i skagensmalernes fodspor eller få sand mellem tæerne i Råbjerg Mile. Lidt mere sydligt ligger Frederikshavn, som har en interessant historie helt tilbage til Tordenskiolds tid. Fra Frederikshavn er det også muligt at sejle til Læsø, der specielt er kendt for skøn natur, tangtage og saltsyderiet.

Længere nede langs østkysten ligger bl.a. Sæby, Hals og Øster Hurup, som alle byder på hyggelige lystbådehavne, masser af leg i vandkanten og et hyggeligt feriebyliv. Er du til unikke naturoplevelser, så se om du kan spotte en elg i Lille Vildmose, som på trods af navnet er Danmarks største højmose.

Østkystens bedste attraktioner for hele familien

Østkysten byder på mange forskellige attraktioner til børn i alle aldre - små som store.

Nordjyllands bedste attraktioner for børn

I Nordjylland er der attraktioner for børn i alle aldre - fra de helt små op til dem, der mest bare er børn indeni. Skal der fart på med vilde forlystelser, ses på dyr eller er det tid til lidt leg og læring indendøre?

Kom helt tæt på dyrene

I Nordjylland kan du komme helt tæt på dyrene og opleve ægte øjeblikke i naturen. Slip nysgerrigheden løs, det er kun fantasien, der sætter grænserne for dine oplevelser i Nordjylland.

Attraktioner på østkysten

Østkysten er kendt for dets rolige hav, Kattegat. Her finder du milde, børnevenlige badestrande, der strækker sig så langt som øjet rækker – og man skal rigtig langt ud før det bliver for dybt. Men kysten byder på meget mere end strande.

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret ligger midt i Lille Vildmose, som er et sandt paradis for naturelskere og historisk interesserede - Nordvesteuropas største lavlandshøjmose med elge, kronhjorte, kongeørne og andre dyr i den vilde natur.

Slotte og herregårde

De fantastiske slotte og herregårde i Nordjylland er et besøg værd uanset årstiden! Gå på opdagelse i de velbevarede og elegante bygningsværker med en overvældende indretning, som giver dig lyst til, at drømme dig væk og blive en del af historien.

De 10 mest besøgte attraktioner i Nordjylland

Ta' familien under armen og oplev de 10 mest besøgte attraktioner i Nordjylland.

Indendørs aktiviteter for børn

Nordjylland er året rundt fuld af spænding og oplevelser - også selvom vejret ikke egner sig til en tur udenfor. Hop i vandet hos de nordjyske svømmeh...

Udendørsaktiviteter for børn

Nordjylland er hele året rundt fyldt med spændende udendørsaktiviteter for hele familien, både i naturen og i Nordjyllands hyggelige byer. Nordjylland...

På tidsrejse i Nordjylland

Jernalderen, vikingetiden, middelalderen er bare nogle af de tidsaldre, du kan drømme dig tilbage til i Nordjylland. Dertil kommer alle sporene fra kr...

Oplev Østkystens fantastiske naturomgivelser!

Tag en velfortjent pause fra hverdagen og gå på opdagelse i den skønne natur.

Udsigtspunkter i Nordjylland

Bliver du også fascineret af storslåede udsigter? Så tag til Nordjylland, hvor naturen er fantastisk. Her kan du udforske Danmarks smukkeste udsigter.

Naturen i Nordjylland

I Nordjylland kan du drage på opdagelse i naturen. Nordjyllands naturoplevelser tager dig med på en rejse gennem tiden.

Gratis oplevelser i Nordjylland

Er I ude efter gratis oplevelser i Nordjylland, så er der et væld af dem, oplev strand, fjord og natur, udsigtspunkter, legepladser eller udforsk hyggelige feriebyer.  Herunder har vi samlet en oversigt over oplevelser og seværdigheder, hvor priserne er i bund, men opl

Cykelruter i Nordjylland

Nordjylland er ideel til en cykelferie eller en dagsudflugt med den tohjulede. Her findes både ruter til en hyggetur, men også til de mere rutinerede kører, der vægter mere udfordrende ruter på strand eller i skoven.

Rold Skov

I de grønne omgivelser i Rold Skov er der plads til både afslappende og aktive oplevelser samt skønne smags- og kulturoplevelser. Tag familien med på tur i den smukke nordjyske natur.

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret ligger midt i Lille Vildmose, som er et sandt paradis for naturelskere og historisk interesserede - Nordvesteuropas største lavlandshøjmose med elge, kronhjorte, kongeørne og andre dyr i den vilde natur.

Grenen i Skagen

Grenen er Danmarks nordligste punkt og et unikt naturfænomen, hvor de to have Skagerak og Kattegat mødes og bølgerne kulminerer med hinanden.

Jyske Ås

Smeltende is, sten, grus, ler og sand formede for 15.000 år siden det der i dag er kendt som Jyske Ås, som runger af fortidsfortællinger fra Istiden - lyt efter, måske du kan fornemme den svage hvisken af fængende historier i den friske vind.

Mærk sandet mellem tæerne

Langs Kattegats kyst finder du nogle af Danmarks mest børnevenlige sandstrande. Her indbyder strandene til sjov, leg og hyggelige stunder for store og små - og det er nemt at slappe af og nyde hinanden.

Strande på Østkysten

Langs Nordjyllands østlige kyst finder du ikke bare idylske badebyer, du kan også være så heldig at finde din helt egen bade-ø. Her er rig mulighed for at holde en børnevenlig badeferie med masser af bad og leg i vandkanten.

Badestrande

I Nordjylland er kyster og strande så brede og hyggelige, at børnene trygt kan boltre sig. Her indbyder strandene til sjov, leg og hyggelige stunder for store og små - og det er nemt at slappe af og nyde hinanden.

Overnatning i Nordjylland
Der er rigelig med overnatningsmuligheder, når du skal på ferie på østkysten. Find inspiration her.

Hyggelige byer langs østkysten

Østkysten i Nordjylland strækker sig fra Skagen og ned til Øster Hurup nord for Mariager Fjord. 

Frederikshavn

Frederikshavn er en handelsby med sjæl, der årligt besøges af ca. fem millioner mennesker. Byens lys stråler dig i møde, når du ankommer med færge eller ad motorvejen ind til Frederikshavn, og der er altid masser at opleve.

Sæby

Sæby er indbegrebet af dansk købstadsidyl og attraktiv ferieby med direkte adgang til den brede børnevenlige strand på østkysten. Her kan du opleve et gammelt købstadsmiljø med ældre, velholdte huse, gågade, torve, brostensbelagte gader og vandmøllen.

Læsø

Solens stråler føles uendelige på Læsø. Her skinner solen mere end noget andet sted i Danmark – men Læsø har også meget andet at byde på. Få en forsmag på, hvad solskinsøen indeholder her.

Skagen

Oplev de karakteriske gule huse, inspirerende museer samt et levende byliv kombineret med enestående naturoplevelser i Nordjyllands nordligste by Skagen.

Øster Hurup

Øster Hurup er en vaskeægte badeby, hvor du finder Danmarks mest børnevenlige strand, et hyggeligt havnemiljø samt en hovedgade spækket med restauranter, caféer og butikker.

Hals og Hou

Omringet af fantastiske strande og store skove finder du Hals – den hyggelige fiskerby ved Limfjordens østlige munding.

Ålbæk

Ålbæk er en lille by i Nordjylland mellem Frederikshavn og Skagen, med oplevelser for alle. Mærk vinden i håret og gå på opdagelse i den smukke natur ...

Asaa

Asaa er et lille fiskerleje med ca. 1300 indbyggere beliggende på Nordjyllands østkyst og med en rigtig dejlig, børnevenlig strand.

Als, Als Odde & Helberskov

Als, Als Odde & Helberskov, som udgør Himmerlands syd-øst kyst er en historisk oase som er et godt udgangspunkt for hyggelig familieferie i rolige omg...