VisitNordjylland
Nordsøen Oceanarium akvarium

Nordsøen Oceanarium

Gå på opdagelse mellem de mange lærerige oplevelser i en af Nordjyllands største attraktioner, Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Her kan du møde klumpfisken i Nordeuropas største akvarium, hvor der findes spændende oplevelser og sjove aktiviteter for alle aldre.

6 millioner liter havvand – og meget mere…

Nordeuropas største akvarium i Hirtshals byder på et spændende eventyr under havets overflade. De 10.000 m2 indendørs, 6000m2 udendørs, 75 akvarier og mere end 7.000 fisk og andre havdyr, giver en hel dags oplevelser i det våde element. Gæsterne kan udforske havets hemmeligheder ved at dykke helt ned på havets bund, kravle rundt om skibsvraget, fange krabber med de bare hænder og mærke naturens kræfter. De kan klappe en søstjerne på ryggen, stå ansigt til ansigt med en sæl og søge efter Nordsøens guld. Der venter store HAV-oplevelser både ude og inde.

Gå på opdagelse både over og under havets overflade, og udforsk det spændende liv i havet rundt om Danmark

Årets tema– En Nordsøisk tidsrejse

I hele 2021 kommer gæsterne med på en tidsrejse rundt omkring Nordsøen, hvor fund fra naturen i området trækker spor langt tilbage i historien – helt fra de friske mågefjer over rav med insekter, fossiler fra Limfjorden og 65. millioner år gamle forstenede søpindsvin. I løbet af året vil der også være guidede ture ved kysterne i nærheden af Hirtshals.

Nordsøen Oceanarium
Nordsøen Oceanarium Rav
Nordsøen Oceanarium

Sælernes verden

I det store udendørs anlæg kan du møde Danmarks største rovdyr, gråsælen og dens mindre slægtning, den spættede sæl. I undervandstunnellen kan du følge de nysgerrige sælers elegante bevægelser under vandet, imens du bliver charmeret af deres nuttede udseende. Udenfor er du med på første parket, når de bliver fodret to gange dagligt. Du kan også se sælerne ligge på anlæggets strand og slikke sol. 

Havets kæmper og nuttede rovdyr
I ”Hvalforskerhytten”, er der mulighed for at udforske hvalforskerens spændende verden. I perioder kan det kæmpestore skelet af finhvalen fra Blokhus også opleves på nærmeste hold.
Danmarks største rovdyr, sælerne, kommer tæt på i det store udendørs anlæg, og den 12 meter lange undervandstunnel.

Nordsøen Oceanarium fiskeri far datter
Nordsøen Oceanarium sælfodring

Nordsøens Jægere

Tag på eventyr igennem Nordsøens fødekæde, hvor man møder alt lige fra det mindste plankton til de største rovdyr på den imponerende BIG OCEAN WINDOW, Skandinaviens største interaktive skærm, hvor store hvaler, fiskestimer og farlige hajer udfolder sig. I den helt nye involverende sæludstilling, bliver store og små klogere på Danmarks største rovdyr.

Sæt turbo på eventyret

Slip børnene løs i de udendørs legeområder. I udendørsområdet finder du to udfordrende legepladser, blandt andet Danmarks største hval-legeområde, hvor man kan klatre, rutsje og svæve. Man kan fange krabber med de bare hænder, og gå på jagt efter rav. Kom ud på det gyngende hav på ”Ship o' Hoy” og kravl helt op i fyrtårnet. 

Ved Fyret – nyt udendørs område med plads til leg og afslapning

Udenfor, bag ved legepladsen og fyrtårnet som er en tro kopi af Hirtshals berømte fyr kan gæster opleve det helt nye, lækre udendørsområde som helt enkelt hedder Ved Fyret. Området rummer både flotte grønne arealer og kuperet terræn, hvor der er rigeligt med plads til både leg og afslapning. Hør lyden af det rislende vand fra Emmersbækken, der slanger sig gennem området. Har man madpakke med kan den nydes i et af de seks shelters udstyret med bænke og borde.

Rejsepas til alle børn

Med et rejsepas i hånden, kan børnene udforske hver en krog af udstillingen og finde de 10 stempler. Når børnene har fundet dem alle sammen, uddeles et diplom og et klistermærke.

Nordsøens butik ”Pakhuset” indeholder et væld af souvenirs, gaveartikler, bøger og meget andet. Kig ind og lad dig friste af de spændende varer.

3 nye unikke akvarier!
I den nye udstilling indgår 3 nye akvarier ser man både gopler, stimefisk og rovfisk ganske tæt på. Den unikke udformning af akvarierne, bygget igennem 2 etager, giver en helt særlig sanseoplevelse!

Nordsøen Oceanarium børn på legeplads

Smag på Nordsøen

På vores spisesteder serveres velsmagende enkle fiskeretter, med fisk fra Hirtshals havn, varieret efter årstidens fisk og skaldyr – friskfanget, sundt og bæredygtigt! Man kan naturligvis også medbringe sin egen madpakke.

Åbningstider

16.1 –12.2: hverdage kl. 10-16, weekend 10-17

1.3 – 26.3: hverdage kl. 10-16, weekend 10-17

27.3 – 22.6: 10 – 17

Højsæson:

28.6 – 22.8: 9-18

23.8 – 31.10: 10-17

Efterårsferien uge 42:

16.- 24.10: 9-17

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

willemoesvej 2

9850 Hirtshals

Koordinater

Længdegrad : 9.980736

Breddegrad : 57.586593