Gå til indhold
Fiskerbåde på stranden ved Lønstrup

Nordjyske Sort Hummere

Foto: Peter Bornæs

Nordjyske sort hummere fra den danske vestkyst og fjordene er en af de fineste delikatesser, du kan få fat i. Hummeren er smagsfuld og det sarte kød er blødt og lækkert.

Sort hummeren er ret almindeligt udbredt i de fleste danske farvande, dog ikke i Østersøen. Hummeren lever på på 4-30 meters dybde, men søger ude på dybere vand om vinteren. Sort hummer er det største krebsdyr i de danske farvande, og den er sammen med jomfruhummeren, som lever i Kattegat og Nordsøen, de to eneste hummerarter, vi har i Danmark.

Kvinde høster tang på Læsø
Hummer ved fiskehandler i Thy
Fiskebåd ved Hanstolm

Den danske hummer smager vidunderligt og betragtes af nogle som havets tournedos, da den har lækkert mørt kød. Derudover smager hummeren af hav og sødme.

Den nordjyske hummer

Hummeren har en speciel måde at vokse på, fordi den skifter skal. Igennem det første leveår skifter den skal op til 6 gange, mens ældre hummere kun skifter skal én gang om året. Når en hummer mister kloen, vokser en ny ud igen. En limfjordshummer er fangstmoden, når den er 6-7 år gammel. Når hummeren koges, skifter den farve fra blåsort til rød.

Den nordjyske hummer kan ofte opleves og smages ved de lokale fiskehandlere, restauranter eller på mange af sæsonens madfestivaler, der afholdes rundt omkring i Nordjylland.

Hummerfiskeri i Nordjylland

I Nordjylland fiskes hummere med garn eller tejner. En hummertejne fungerer som en fælde, hvor hummeren fanges med lokkemad. Hummerfiskeriet i Limfjorden er lukket fra 1. juli og til udgangen af august. Dette er bestemt for at hummeren kan yngle i fred, og det er på intet tidspunkt af året tilladt at fiske hummer med rogn. Hummerfiskeriet udgør en vigtig ressource for erhvervs- og fritidsfiskere, og den er også blevet et populært mål og oplevelse for dykkere og undervandjægere.

Smag den Nordjyske Sort Hummer

Sort hummeren kan opleves og smages hos mange af de lokale nordjyske restauranter. Ikke alle restauranter har hummer på menuen året rundt, derfor er det en god ide at kontakte restauranten i forvejen. Udover hummeren kan du også smage og stifte bekendtskab med andre af de nordjyske lokale skaldyr og friske fisk.

Liste
Kort
Mortens Kro restaurant & suiter
Foto: Restaurant Mortens Kro

Mortens Kro restaurant & suiter

Mortens Kro er et moderne dansk køkken, med skiftende menu inspireret af verdenen omkring os. Med udgangspunkt i danske og lokale råvarer, får du en gourmetoplevelse ud over det sædvanlige.

Læs mere
Skagen Fiskerestaurant
Foto: VisitAalborg

Skagen Fiskerestaurant

Hos Skagen Fiskerestaurant i Aalborg kan du nyde en udsøgt middag i varme og hyggelige rammer, hvor der bliver kræset om hver en detalje – smagen, det visuelle, stemningen og ikke mindst dig som gæst....

Læs mere
Restaurant Fusion
Foto: VisitAalborg

Restaurant Fusion

I smukke rammer lige ud til Limfjorden ligger Restaurant Fusion, som byder på kulinarisk inspiration fra det europæiske og asiatiske køkken. Her er det helhedsoplevelsen, der er i fokus.

Læs mere
Alimentum
Foto: Restaurant Alimentum

Alimentum

Gourmet er et af omdrejningspunkterne hos restaurant Alimentum, som de to tidligere profiler hos Restaurant TABU i Aalborg står i spidsen for.

Læs mere
Restaurant Villa Vest
Foto: Lønstrup Turistbureau

Restaurant Villa Vest

Restaurant Villa Vest ligger på toppen af Lønstrup, med en storslået havudsigt, det er en helt unik oplevelse.

Læs mere

Nordjyske oplevelser

Fiskeri i Mariager fjord
Lystfiskeri i Nordjylland
North Shore Surf Løkken familie
Aktiv ferie i naturen
Løgstør Havn og Limfjordsmuseet
Sejlture og maritime oplevelser
Hotel Nor fiskeanretning
Gastronomi i Nordjylland

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish