Gå til indhold
Vandring i fosdalen

Nordjyske Premium Vandreruter

Foto: Flying October

Nordjylland byder på mange spændende og forskellige vandreture. Du får inspiration til de premium vandreruter, som vi klart kan anbefale, du skal prøve kræfter med. Ruterne kan være lange, men de kan sagtens splittes op i mindre dele, så du samtidig har tid til at nyde lokalområderne. 

De 3 Premium ruter

En 'Premium' certificering, betyder at en bestemt rute opfylder strenge europæiske standarder til oplevelseskvalitet. De nordjyske vandreruter byder på en gedigen vandreferie for dig. Premium ruterne er fantastiske til vandreferier eller vandreture med familien eller vennerne. Du vil opeve Nordjyllands landskab der er præget af istidens formning af naturen, hvilket har skabt en stor variation af bakker, dale, kyster og fantastiske naturområder. Du kan få inspiration til hvilken af de tre premium ruter du skal vælge:

Liste
Kort
PANORAMA-ruten i Bramslev Bakker
Foto: Destination Himmerland

PANORAMA-ruten i Bramslev Bakker

Panorama-ruten - Danmarks første certificerede vandrerute

Danmarks smukkeste gåtur

Vandreruten mellem Hobro og Bramslev Bakker er som den første i Danmark blevet certificeret som en Premium Vandreru...

Læs mere
Vandreruten Tranum-Fosdal
Foto: Visit Nordvestkysten

Vandreruten Tranum-Fosdal

Vandreruten Tranum-Fosdal er en rundtur på 11 km, som tager dig op omkring Jammerbugtens højeste punkt Bavnehøj, og videre via Ingeborgs Bakker til Fosdalen. Tilbageturen foregår langs overkanten af L...

Læs mere

Rebild Bakker ruten og Gravlev Ådal - vandring

Rebild Bakker ruten er lagt så man får det bedste af det bedste i området. Du vil opleve skønne udsigter, kilder, bakker, troldeskoven, og meget mere. 

Læs mere

Hvad er Premium Vandreruter?

Med Premium vandreruter har du et kvalitetssikret vandre-varemærke, der sikre dig en god vandreoplevelse. Certificeringen blev etableret i Sydtyskland af 'Deutsches Wanderinstitut' omkring ved årtusindeskiftet og sidenhen har den spredt sig til Danmark. Premium certificerede ruter er blevet bedømt af vandreinstituttet efter de 34 gældende kriterier og ruterne kendetegnes ved en særdeles god oplevelseskvalitet. Instituttet består af uafhængige vandreeksperter og de opererer både nationalt i Tyskland og internationalt. Instituttets formål er at forbedre, udvikle og formidle mulighederne for vandring i bl.a. Danmark.

Prøv Premium Ruterne

Vi har listet nogle grundene til at du skal prøve de nordjyske premium ruter:

  1. Du kommer helt tæt på den lokale nordjyske natur
  2. Ruterne har gode faciliteter som parkering og toiletter
  3. Skiltningen er hyppig og brugervenlig
  4. Ruterne har samme start- og slutpunkt
  5. Du kan bruge ruterne til vandreferier eller småture

Oplevelser til vandreferien

Mangler du inspiration til din ferie eller ophold i Nordjylland, så får du et udpluk af nogle af de mange forskellige muligheder du har. 

Udisgt over Mariager Fjord
Mariager Fjord
Par på gåtur i Rold Skov, Rebild
Rold Skov
Telt under stjernehimmel i Nationalpark Thy
Overnatning i det fri
Par ude at vandre på Mors
Vandreture i Nordjylland

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish