Fiskerbåde på stranden ved Lønstrup

Nordjyske Hummere

Nordjyske hummere fra den danske vestkyst og fjordene er en af de fineste delikatesser, du kan få fat i. Hummeren er smagsfuld og det sarte kød er blødt og lækkert.

Hummeren er ret almindeligt udbredt i de fleste danske farvande, dog ikke i Østersøen. Hummeren er også de seneste år blevet mere almindelig i Limfjorden, end den var før i tiden. Hummerfiskeriet udgør en vigtig ressource for erhvervs- og fritidsfiskere, og hummeren er også blevet et populært mål og oplevelse for undervandjægere. Hummeren lever på på 4-30 meters dybde, men den søger dog ud på dybere vand om vinteren. Sort hummer er det største krebsdyr i de danske farvande, og den er sammen med jomfruhummeren, som lever i Kattegat og Nordsøen, de to eneste hummerarter, vi har i Danmark.

Kvinde høster tang på Læsø
Hummer ved fiskehandler i Thy
Fiskebåd ved Hanstolm

Den danske hummer smager vidunderligt og betragtes af nogle som havets tournedos, da den har lækkert mørt kød. Derudover smager hummeren af hav og sødme.

Den nordjyske hummer

Hummeren har en speciel måde at vokse på, fordi den skifter skal. Igennem det første leveår skifter den skal op til 6 gange, mens ældre hummere kun skifter skal én gang om året. Når en hummer mister kloen, vokser en ny ud igen. En limfjordshummer er fangstmoden, når den er 6-7 år gammel. Når hummeren koges, skifter den farve fra blåsort til rød.

Den nordjyske hummer kan ofte opleves og smages ved de lokale fiskehandlere, restauranter eller på mange af sæsonens fiske- og skaldyrsevents, der afholdes rundt omkring i Nordjylland.

Nordjyske maritime oplevelser

Lystfiskeri i Nordjylland
Fiskeri i Mariager fjord
StandUp Paddle
Paddle board surfende par i Nordjylland
Sejlture og maritime oplevelser
Lystbådhavn i Hals
Badeferie i Nordjylland