VisitNordjylland
Havnen i Hirtshals oppefra
Hirtshals

Nordjyllands friske fisk

Friske nordjyske fisk fanget direkte i lokalområdet og solgt ved den lokale fiskehandler. Der er ikke langt fra hav til bord, når det bl.a. drejer sig om fisk i Nordjylland. Der er mange skønne lokale fiskersamfund som byder på lokale oplevelser og stemninger.

Havet omkring Nordjylland

Havet giver et enestående forrådskammer til havets mest fantastiske delikatesser. Fiskeriet er en ældgammel tradition i Nordjylland, hvilket du også vil opleve, hvis du besøger nogle af de mange fiskerbyer langs kysterne og ved fjordene. Fiskeriet har en klar indvirkning på de små lokalmiljø, rundt omkring i det nordjyske. Dagligt bliver der hevet tonsvis af fisk hjem til Nordjyderne og til international eksportering. 

Lystfiskeri fra mole
Fiskerhandler ved Slettestrand
Fiskebåd ved Hanstolm

Oplev de friskeste fisk direkte fra Nordjyllands lokale fiskere til den lokale kølemontre hos fiskehandleren.

Fiskeriet i Nordjylland

Fiskeri har altid været en stor del af nordjydernes kultur, hvor man langs de kysterne i vest, øst og ved fjordene ikke kan undgå at opleve den unikke kultur. De vil støde på fiskekuttere på stranden, summende havneliv, gamle fiskerbyer, gode råvarer og gemte fiskepladser. De nordjyske kystnære byer har meget at byde på med noget af Danmarks største fiskeri og med et spændende havnemiljø, hvor du døgnet rundt kan opleve noget. Nutidens fiskeri er blevet meget mere moderniseret med nye både og moderne fiskemetoder, men det er stadig muligt at opleve de traditionelle, autentiske fiskemetoder, som på Thorup strand, hvor fiskene stadig "landes" på stranden - hver dag. 

Smag den nordjyske fisk

Vil du gerne opleve den lokale rødspætte der vrider sig på panden i smør, fordi den er helt frisk eller helt frisk fanget sild? Fokus for de gode nordjyske fiskerestauranter har altid været på kvalitetsfisk og friske råvarer. Du har et væld af muligheder for at få testet smagsløgene. 

Liste
Kort

Nordjyske oplevelser

Lystfiskeri i Nordjylland
Fiskeri i Mariager fjord
Sommer i Nordjylland
badepige
Sejlture og maritime oplevelser
Løgstør Havn og Limfjordsmuseet
Aktiv ferie i naturen
North Shore Surf Løkken familie