Gå til indhold
Mad restaurant

Nordjyllands bedste restauranter

Foto: Nordveskysten

I Nordjylland er der højt til himlen og natur så langt øjet rækker. Det spiller også ind i den nordjyske gastronomi, hvor hav og natur inspirerer til kulinariske oplevelser, som smager af Nordjylland.

Forkæl dine smagsløg med friske østers og muslinger fra Limfjorden, kartofler fra Vildmosen, svampe fra den nordjyske skovbund og salt fra Læsø. Vil du have lidt ekstra forkælelse, så tag et kig på de nordjyske restauranter, som er med helt fremme i toppen af danske madoplevelser. 

Nordjyllands White Guide restauranter

White Guide Danmark kommer hvert år med anbefalinger og kåringer af danske restauranter. 7 nordjyske restauranter er en del af White Guides anbefalinger til restauranter du skal besøge i Danmark.

Med syv restauranter i Nordjylland er der rig mulighed for store smagsoplevelser. I anmeldelserne er der især fokus på bæredygtighed, originalitet, fornyelse, personlighed og stemning – og her viser de nordjyske spisesteder især, at de er blandt Nordens bedste restauranter. 

Tag på en gastronomisk rejse gennem Nordjylland og gør dig klar til at få udfordret smagsløgene på ganske vidunderlig vis.

Historien bag White Guide 

White Guide er Nordens førende restaurantguide, hvis mission er at samle et overblik over de allerbedste restauranter i Norden. Spiseguiden White Guide startede oprindeligt som et oprør mod den prestigefyldte Michelin Guide, fordi Michelin Guiden havde tendens til at overse de mindre, lokale restauranter. Første udgave af White Guide blev udgivet i Sverige i 2005. Guiden blev hurtigt populær, og i 2013 blev White Guide Café, en guide over Sveriges bedste caféer, tilføjet til porteføljen. I 2013 kom Danmark på landkortet med White Guide Denmark – og i 2014 udkom White Guide Nordic, som er en guide til mere end 300 af de bedste restauranter i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Grønland, Færøerne og Estland.

Fisketallerken fra Hotel Nor
Foto: Nordvestkysten
Grøn servering på restaurant
Foto: Nordveskysten

Restauranter i Nordjylland

Liste
Kort
Alimentum
Foto: Restaurant Alimentum

Alimentum

Gourmet er et af omdrejningspunkterne hos restaurant Alimentum, som de to tidligere profiler hos Restaurant TABU i Aalborg står i spidsen for.

Læs mere
Restaurant Villa Vest
Foto: Lønstrup Turistbureau

Restaurant Villa Vest

Restaurant Villa Vest ligger på toppen af Lønstrup, med en storslået havudsigt, det er en helt unik oplevelse.

Læs mere
Brøndums Hotel
Foto: Peter Jørgensen

Brøndums Hotel

Brøndums Hotel er centralt beliggende i den gamle bydel Østerby, og er højt anerkendt for sin fascinerende historie og gode service.

Læs mere
Bryghuset Vendia
Foto: Turismeudvikling Hjørring

Bryghuset Vendia

Bryghuset Vendia er Hjørrings stilfulde, anmelderoste restaurant og bryggeri, som byder på gode smagsoplevelser lige fra Humle til Gourmet.

 

 

Læs mere
Okê Restaurant
Foto: Ruths Gourmet i Skagen

Okê Restaurant

På Okê Restaurant kan du opleve eksklusiv forkælelse af sanserne. Gourmet med udgangspunkt i det lokale, krydret med eksperimenterende smagsoplevelser og respekt for de lokale råvarer.

Læs mere
Restaurant Fusion
Foto: VisitAalborg

Restaurant Fusion

I smukke rammer lige ud til Limfjorden ligger Restaurant Fusion, som byder på kulinarisk inspiration fra det europæiske og asiatiske køkken. Her er det helhedsoplevelsen, der er i fokus.

Læs mere
Huset Palsgaard
Foto: Læsø Turistbureau

Huset Palsgaard

Huset Palsgaard

Læs mere
Restaurant Applaus
Foto: VisitAalborg

Restaurant Applaus

På Restaurant Applaus bliver du taget i hånden, fra du ankommer, så læn dig tilbage i stolen, nyd den gode mad, vinen og ikke mindst selskabet, mens retterne serveres en for en.

Læs mere
Bistro59
Foto: VisitAalborg

Bistro59

Bistro59 tilbyder autentisk og velsmagende fransk mad, der er tilberedt efter stolte traditioner i hyggelige og uformelle rammer. Så søger du en fransk bistro midt i Aalborg, så er Bisto59 stedet for ...

Læs mere
Mortens Kro restaurant & suiter
Foto: Restaurant Mortens Kro

Mortens Kro restaurant & suiter

Mortens Kro er et moderne dansk køkken, med skiftende menu inspireret af verdenen omkring os. Med udgangspunkt i danske og lokale råvarer, får du en gourmetoplevelse ud over det sædvanlige.

Læs mere
Restaurant Tabu
Foto: VisitAalborg

Restaurant Tabu

Restaurant Tabu byder på delikate og kompromisløse gourmetretter med fokus på lokale råvarer, og ikke mindst kærlighed til det nordjyske.

Læs mere
Restaurant Blå
Foto: VisitJammerbugten

Restaurant Blå

Restaurant Blå er Strandhotellet Blokhus' luksuriøse restaurant. Her kan der nydes morgenmad, frokost og aftensmad hver dag hele året rundt for både logerende og ikke logerende gæster. Restaurant Blå ...

Læs mere
Strandingskroen
Foto: VisitJammerbugten

Strandingskroen

Strandingskroen er Strandhotellets officielle konference og selskabslokale. Derudover er der store planer for 2021, hvor Strandingskroen åbner op som fransk brasserie.

Læs mere
Textur
Foto: VisitAalborg

Textur

Hos Restaurant Textur får du ikke bare en udsøgt smagsoplevelse, du støtter også et mere bæredygtigt koncept, der fokuserer på formindskelsen af madspild og brugen af lokale råvarer, som er i sæson.

Læs mere
Hotel Nor fiskeanretning
Gastronomi i Nordjylland
Feriehus ved Skallerup Klit
Overnatning
Skallerup Seaside Resort
Wellness i Nordjylland
Aalborg Zoo Abe
Oplevelser

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish