Mad restaurant

Nordjyllands bedste restauranter

I Nordjylland er der højt til himlen og natur så langt øjet rækker. Det afspejles i den nordjyske gastronomi, hvor hav og natur inspirerer til kulinariske oplevelser, som smager af Nordjylland.

Forkæl dine smagsløg med muslinger fra Limfjorden, kartofler fra Vildsmosen, svampe fra den nordjyske skovbund og salt fra Læsø. Vil du have lidt ekstra forkælelse, så tag et kig på de nordjyske restauranter, som er fremhævet i White Guide.

Opdækkede borde på restaurant
Fårup Sommerland

Udforsk alle restauranter i Nordjylland

Historien bag White Guide 

White Guide er Nordens førende restaurantguide, hvis mission er at samle et overblik over de allerbedste restauranter i Norden. Spiseguiden White Guide startede oprindeligt som et oprør mod den prestigefyldte Michelin Guide, fordi Michelin Guiden havde tendens til at overse de mindre, lokale restauranter. Første udgave af White Guide blev udgivet i Sverige i 2005. Guiden blev hurtigt populær, og i 2013 blev White Guide Café, en guide over Sveriges bedste caféer, tilføjet til porteføljen. I 2013 kom Danmark på landkortet med White Guide Denmark – og i 2014 udkom White Guide Nordic, som er en guide til mere end 300 af de bedste restauranter i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Grønland, Færøerne og Estland.

Restaurant i Vesthimmerland

Nordjyllands White Guide restauranter

Den 19. november 2018 udkom 5. udgave af White Guide i Danmark med anbefalinger af danske restauranter. Denne gang var 14 nordjyske restauranter med i den anerkendte spiseguide, hvilket er fire mere end for to år siden.

Med syv restauranter i Aalborg og syv i det øvrige Nordjylland er der rig mulighed for store smagsoplevelser. I anmeldelserne er der især fokus på bæredygtighed, originalitet, fornyelse, personlighed og stemning – og her viser de nordjyske spisesteder især, at de er blandt Nordens bedste restauranter. Derudover vandt Restaurant Textur prisen for "Årets Smag for Skillingen", og skønne Vesterøl på Læsø blev kåret til "Årets Feel Good Oplevelse".

Tag på en gastronomisk rejse gennem Nordjylland med White Guide restauranterne fra 2018.

Restaurant i Nordjylland

Liste
Kort