Udsigt ned over fjorden på Himmerlands Vestkyst

Naturen i Nordjylland

Skagen Strand udsigt

Her er naturen magisk

I Nordjylland kan du drage på opdagelse i naturen. Naturoplevelserne tager dig med på en rejse gennem tiden. Oplev det bakkede istidslandskab i Rebild Bakker, find fossiler i moleret ved Hanklit på Mors, observer de store elge iLille Vildmose eller fugle i Råbjerg Mose og Bulbjerg fuglefjeld. Eller hvad med en tur i vildmarken? Besøg dyrene i Danmarks sidste vildmark - Thy Nationalpark - eller I naturcentret Vejlerne ved Han Herred.

Tag en pause fra hverdagen og find din indre ro på tur gennem kystens klitplantager eller langs de brede strande ved det brusende Vesterhav - og sæt fantasien på prøve blandt Rold Skovs krogede bøge, der har stået mere end 300 år

Få pulsen op

Tag på en aktiv ferie i naturen, hvor der er fyldt med eventyr. Oplev Nordjyllands imponerende natur på en aktiv ferie langt væk fra hverdagen. Naturoplevelser er der nok af, uanset om det er til fods, på hjul eller til vands. 

På orienteringsløb i skoven

Gør turen i skoven lidt mere udfordrende med et orienteringsløb - det er godt for både hjerte og hjerne. Flere skove i Nordjylland har glimrende mulig...

Surfing i Nordjylland

I Nordjylland er der rig mulighed for, at prøve kræfter med surfing for her er mulighederne mange, uanset om du er nybegynder eller en rutineret surfe...

Vandreture i Nordjylland

Naturen i Nordjylland er helt fantastisk, hvilket også afspejles i de mange vandreruter og  udsigtspunkter , der findes i det nordjyske. Så har du bru...

Cykelferie i Nordjylland

Nordjylland er fuld af alt fra hyggelige cykelruter i naturskønne omgivelser til udfordrende MTB-trails i skoven og ved kysten.

Fyrtårne i Nordjylland

Foto: Kim Wyon

Strand, fjord og klitplantager

I Nordjylland indbyder strandene til sjov, leg og hyggelige stunder for både store og små - og det er nemt at slappe af og nyde hinanden. Nordjylland er omringet er vand og dette skaber rammerne for en uforglemmelig maritim oplevelse. 

Blå og hvide flagstrande i Nordjylland

I Nordjylland finder du masser af skønne strande, der enten er omfattet af Blå Flag eller Hvide Flag-ordningen, som er din garanti for gode badeoplevelser.

Limfjorden i Nordjylland

Besøg Danmarks nordligste fjord, Limfjorden, der strækker sig fra  Thisted  i  Thy  på  vestkysten  til  Hals  på  østkysten . Midt i fjorden ligger de naturskønne øer  Mors ,  Livø  og  Egholm .

Mariager Fjord

Danmarks længste og smukkeste fjord, Mariager Fjord, finder du i Himmerland. Her er masser naturskønne områder, hyggelige byer og masser oplevelser.

Badesøer i Nordjylland

I Nordjylland ligger der mange smukke, idylliske og badevenlige søer, der enten er omgivet af udstrakte enge, høje træer eller mindre sandstrande.

Bademuligheder ved fjordene

Fjordene i Nordjylland er en dejlig kontrast til det til tider livligere hav øst og vest for fastlandet.

Nordjyllands smukke naturområder

Foto: VisitNordjylland

Øer og fjorde i Nordjylland

Foto: VisitNordjylland

Aktiviteter i naturen

Fugleoplevelser i Nordjylland

Nordjylland rummer masser af unikke fugleoplevelser. Her finder du Nordeuropas største fuglereservat i  Vejlerne , Danmarks eneste  fuglefjeld ved Bulbjerg  og moseliv ved Store og Lille Vildmose. Nordjylland byder på millioner af trækfugle, der to gange årligt mellemlander i området.

Geocaching i Nordjylland

Geocaching er den perfekte fritidsfornøjelse for familier, der gerne vil have frisk luft og en aktiv oplevelse i det fri. En geocaching-tur med familien kan for eksempel blive en hyggelig skovtur med den ekstra dimension, at I skal gemme eller finde en skat i skoven.

Sejlture og maritime oplevelser

I Nordjylland findes en masse maritime oplevelser, som du udforske hele året rundt. Tag på fisketur, nyd en fiskefilet ved lystbådehavnen eller tag med til de mange maritime festivaler i sensommeren.

Kom tæt på dyrene

Foto: Mette Johnsen

Aktiv ferie i naturen

Foto: Nichlas Jessen

Udforsk Nordjyllands naturområder

Udforsk Nordjyllands skønne natur. Træk stikket - her er er der tid og plads til fordybelse og ro. 

Udsigtspunkter i Nordjylland

Bliver du også fascineret af storslåede udsigter? Så tag til Nordjylland, hvor naturen er fantastisk.   Her kan du udforske Danmarks smukkeste udsigter.

Råbjerg Mile

Er du på månen, eller vandrer du et sted i Sahara? Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit, som ligger tæt på ikoniske Skagen. Du undgår ikke sand i skoene efter en tur i milen, men til gengæld vil du blive mødt af et syn, du ikke finder andre steder i naturskønne Danmark.

Grenen i Skagen

Grenen er Danmarks nordligste punkt og et unikt naturfænomen, hvor de to have Skagerak og Kattegat mødes og bølgerne kulminerer med hinanden.

Nationalpark Thy

Tag på opdagelse i Nordjylland. Her findes fantastisk natur, som du aldrig har set den før. I Nationalpark Thy er der tid til at opleve vidderne, få sand mellem tæerne og få en masse naturrige oplevelser.

Rold Skov

I de grønne omgivelser i Rold Skov er der plads til både afslappende og aktive oplevelser samt skønne smags- og kulturoplevelser. Tag familien med på tur i den smukke nordjyske natur.

Jyske Ås

Smeltende is, sten, grus, ler og sand formede for 15.000 år siden det der i dag er kendt som Jyske Ås, som runger af fortidsfortællinger fra Istiden - lyt efter, måske du kan fornemme den svage hvisken af fængende historier i den friske vind.

Nordjyllands smukke natur

Foto: VisitNordjylland