VisitNordjylland
Musikkens hus Aalborg

Musikkens Hus

Midt på Aalborgs havnefront med udsigt over Limfjorden, finder du den arkitektoniske perle og det musikalske samlingspunkt, Musikkens Hus. 

 

Denne perle på havnefronten er tegnet af det anerkendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au. Da Musikkens Hus første gang slog dørene op til det storslåede hus, blev Aalborgs event- og musikscene løftet. Huset rummer 20.000 m2 fordelt på ni plan mellem fire koncertsale, fem scener, en skøn restaurant Musikkens Spisehus, foyer og undervisnings- og administrationsfaciliteter. 

Et musikhus skulle give synlighed og tiltrækningskraft, og der var et ønske om at gøre noget mere på kulturområdet, fortæller Erik Bach som var den første formand for foreningen Musikkens Venner

Et hus i bevægelse

Musikkens Hus indbyder til at udforske de arkitektoniske detaljer. Når du bevæger dig rundt i huset vil du derfor opleve, hvordan arkitektur og kunst samler sig under samme tag. De skrå vægge, trapper der bugter og snor sig, runde vinduer og udskæringer, som du aldrig troede var mulige. Her i Musikkens Hus skal du lade musikken bevæge dig. Huset lader folk mødes og samler studerende, besøgende og udøvende musikere i et og samme rum. 

Musikkens Hus salen
Musikkens Hus
Musikkens Hus
Musikkens Hus

Smag på

Du kan også smage på Musikkens Hus i restauranten Musikkens Spisehus, her kan du læne dig tilbage og lade dig forkæle. Du kan nyde en gåtur langs Aalborgs havefront og derefter nyde et udsøgt måltid med udsigt over Limfjorden på Musikkens Spisehus. I weekenden kan i opleve den velsmagende weekend brunch, som bare gør fridagen lidt bedre. Hvis du ønsker at toppe koncertoplevelsen, tilbyder restauranten også en tre-retters koncertmenu. Menuen varierer efter årstiden og råvarerne er selvfølgelig lokale.

Besøg Musikkens Hus

I huset kan du læne dig tilbage og nyde klassisk musik, hvis du er mere til foredrag, så afholdes der også en række af disse i det smukke hus. Du kan også nyde en film med live symfoniorkester, som vi garanterer vil få hårene til at rejse sig. Udforsk de mange begivenheder i Musikkens Hus.

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Nyhavnsgade

9000

Koordinater

Længdegrad : 9.933705

Breddegrad : 57.047943