Cykelpiger i Tornby

MTB i Tornby Klitplantage nær Hirtshals

Foto: VisitNordjylland

Ruten i Tornby Klitplantage går gennem et skønt område, hvor du passerer søer, klitter og høje træer på den 14 km lange strækning. Ruten har en højdemeter på 180 og går konstant op og ned. Den er udfordrende og underholdende, og så kan du skimte Skagerrak.

Hvide pile markerer ruten, og der cykles med uret. Ruten er udelukkende singletrack.
Ruten starter ved P-pladsen på Købstedvej i Tornby. Jo mørkere en farve på kortet, desto flere højdemeter.

Andre faciliteter

I de omkringliggende byer Lønstrup, Hirtshals og Hjørring er der masser af muligheder for at opleve andet end bare MTB. 

Lønstrup

Det lille fiskerleje har bevaret sin ægte charme og identitet. Omgivet af en storslået natur, tæt ved Rubjerg Knude Fyr, snor byen sig smukt bag de høje klitter.

Hirtshals

Befinder du dig i Vendsyssel er den aktive fiskerby, Hirtshals, bestemt et besøg værd. Her er der masser af liv og muligheder.

Hjørring

Kulturen ligger på spring, klar til at give dig nye oplevelser. Man kan nemlig ikke komme til Hjørring uden at blive ramt af kulturen. Museer, teatre, kunst og skulpturer er synlige i byen, og de er med til at skabe en helt bestemt stemning.

For hele familien

Vælger du at tage et smut til Hirtshals, må du ikke snyde børnene for et besøg til Nordsøen Oceanarium, hvor alverdens havdyr venter på jer. Tager I til gengæld mod sydøst, er Skallerup Seaside Resort det rette sted at være. Her er der et hav af børne- og familiefaciliteter såsom vandland, legeland og en lille bondegård, hvor I kan klappe dyrene. Eller måske skal I spille minigolf i Lønstrup?

Nordsøen Oceanarium

Gå på opdagelse mellem de mange lærerige oplevelser i en af Nordjyllands største attraktioner, Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Mød klumpfisken i Nordeuropas største akvarium, hvor der findes godt humør og sjove aktiviteter for alle aldre.

Skallerup Seaside Resort

Ved Skallerup Klit i Nordjylland findes Skallerup Seaside Resort, som byder på velvære ved Vesterhavet med en enestående kombination af rå natur, rolige rammer og attraktive aktiviteter.

Tennis, minigolf og cykeludlejning i Lønstrup

Hos Rosengart i Lønstrup er der oplevelser for hele familien.

For de voksne

Skallerup Seaside Resort er ikke kun for børnefamilier. Er I til wellness og afslapning, har Skallerup Seaside Resort også det kombineret med den smukke omkringliggende natur. I Hirtshals kan I komme på museum, se Hirtshals Fyr, shoppe eller opleve Bunkermuseet, mens Hjørring har Vendsyssel Historiske Museum, et bryghus samt Metropol, som er kåret til Danmarks bedste indkøbscenter i 2013. I Lønstrup må I ikke gå glip af Rubjerg Knude Fyr, hvor udsigten er helt fantastisk. I kan også besøge Villa Vest Badehotel, som er med på listen over Nordjyllands bedste spisesteder.

Hirtshals Museum

Museet er indrettet i et gammelt fiskerhjem og viser byens historie. Lær mere om Vendelboernes bjesk og om bjeskdronningen Signe Hansen. Om sommeren viser gamle fiskere maritime håndværk.

Hirtshals Fyr

Oplev byens smukke vartegn, som med sine 35 meter stolt lyser over byen. Fra fyrets top er der en skøn udsigt over vestkysten, havet og Hirtshals by. Lær mere om fyrets historie i maskinstuen.

Bunkermuseet Hirtshals 10. Batteri

Dyk ned i historien og se, hvordan tyske soldater levede under 2. verdenskrig. Udforsk de 69 bunkers som er forbundet med 3,5 km løbegrave. Spring med på en guidet omvisning i sommerperioden.

Vendsyssel Historiske Museum

Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring Museet er Vendsyssels gamle hovedmuseum med udstillinger om oldtid, kirker, landbrug, klædedragt, legetøj og meget mere.

Bryghuset Vendia

Bryghuset Vendia er Hjørrings stilfulde, anmelderoste restaurant og bryggeri, som byder på gode smagsoplevelser lige fra Humle til Gourmet.

METROPOL ShoppingCenter

Metropol er Vendsyssels største shoppingcenter, som ligger i centrum af Hjørring ved gågaden.

Rubjerg Knude Fyr

På kanten af Vesterhavet, finder du det berømte Rubjerg Knude Fyr. Den barske natur former stadig landskabet og det betyder at fyret blev flyttet 70 meter længere ind mod land i efteråret 2019.

Villa Vest Badehotel

Villa Vest Badehotel er fra den tid hvor ferie ved Vesterhavet blev moderne.