Par på cykel

MTB i Skagen Klitplantage

Foto: Mette Johnsen

I Skagen kan du komme på en 13,6 km lang mountainbikerute med en højdemeter på ca. 44 m. Ruten er markeret på røde pæle, hvide pletter på træerne og køres med uret. Underlaget veksler mellem grusvej, sandet undergrund og stabilt underlag og byder ellers på en flot oplevelse af naturen.

Har du ikke din egen cykel med, kan du leje hos Cykeludlejning Skagen.

MTB ruten i Skagen
Ruten starter ved P-pladsen ved Skagen OK - og Motions klubhus beliggende Gl. Landevej 47.

Nærliggende oplevelser

Skagen

Oplev de karakteriske gule huse, inspirerende museer samt et levende byliv kombineret med enestående naturoplevelser i Nordjyllands nordligste by Skagen.

Den Tilsandede Kirke

I klitterne vest for Skagen by finder du tårnet af den gamle sognekirke, bedre kendt som Den Tilsandede Kirke.

I Skagen er det nemt at underholde alle - også selvom man ikke er interesseret i mountainbiking.

For hele familien

Selve Skagen by er enormt hyggelig, og her kan børnene sagtens slippes løs. Ellers er det et must at tage ud og se den berømte Grenen, hvor de to have mødes. Desuden finder du også Skagen Bamsemuseum, hvor der er masser af legetøj at kigge på. Endelig er der muligheden for at tage et smut til Bindslev, hvor Ørnereservatet viser de majestætiske fugle frem.

Grenen i Skagen

Grenen er Danmarks nordligste punkt og et unikt naturfænomen, hvor de to have Skagerak og Kattegat mødes og bølgerne kulminerer med hinanden.

Skagen Bamsemuseum

Besøg Skandinaviens eneste bamsemuseum som ligger i Skagen.

Ørnereservatet - Eagle World

Kom helt tæt på himlens konger – ørnene, når de udfolder sig lige over hovedet på publikum og se hvordan falkonererne træner rovfuglene.

For de voksne

Skagen er spækket med fantastiske naturoplevelser, hvor Grenen, Råbjerg Mile, Skagens Museum, Skagen Grå Fyr og Den Tilsandede Kirke er absolut hovedattraktionerne, som du bare ikke må glip af. 

Råbjerg Mile

Er du på månen, eller vandrer du et sted i Sahara? Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit, som ligger tæt på ikoniske Skagen. Du undgår ikke sand i skoene efter en tur i milen, men til gengæld vil du blive mødt af et syn, du ikke finder andre steder i naturskønne Danmark.

Skagens Museum

Skagens Museum er et internationalt anerkendt museum dedikeret til skagensmalerne, kunstnerkolonien med malerene Krøyer, Anna & Michael Ancher, Tuxen m.fl., der slog sig ned i Skagen i 1800-tallet. Museet er takket være værkerne fra disse kunstnere det mest besøgte museum i Nordjylla...

Det Grå Fyr

Det Grå Fyr blev indviet og tændt første gang den 1. november 1858, en halv time efter solnedgang. Det tog 4 år og kostede 200.000 rigsdalere at bygge det grå fyr.  Fyret, der er 46 m højt, er Danmarks næsthøjeste, kun overgået af Dueodde Fyr på Bornholm, som er en meter højere. Det ...

Sov godt

Skal opholdet kombineres med en overnatning, kan vi anbefale Hjorths Hotel, Ruths Hotel og Brøndums Hotel, hvor god mad og velvære er i højsædet. 

Hjorths Badehotel

Over 100 årigt hyggeligt og traditionsrigt badehotel beliggende mellem Råbjerg Mile og Vesterhavet.

Ruths Hotel

Blandt klitter, hav og skov ligger det 5-stjernede Ruths Hotel - midt imellem Skagensgule huse.

Brøndums Hotel

Brøndums Hotel er centralt beliggende i den gamle bydel Østerby, og er højt anerkendt for sin fascinerende historie og gode service.