VisitNordjylland
Mor og datter på MTB tur

MTB i Rold Skov i Rebild

I Rold Skov ved Skørping finder du en fantastisk mountainbikerute på hele 32 km. og højdemeter på omkring 600 meter. Ruten er markeret med blå prikker på træerne, mountainbike piktogrammer på røde pæle, og ruten skal køres med uret rundt. Hvad venter du på?

Et af Danmarks mest omfattende MTB-områder finder du i Rold Skov bl.a. med et stort og varieret terræn. I Rold Skov kører du på ruten gennem den smukke skov, som veksler mellem grusvej og små skovstier, der snor sig gennem landskabet. Store Rold skov ruten er den primære rute i området og holder du dig til den nemme blå rute er turen cirka 17 km. Den kan udvides med røde og sorte afstikkerspor som tilsammen kan strække turen til ca. 32 km. Flere steder kan du afkorte ruten og køre hjem ad grusveje eller almindelige veje. Udover den store rute er der 24 timers sporet som bruges til løb men dog er markeret og kan bruges året rundt.

De røde spor er mere vanskelige med rødder, mudder, lettere stigninger og nedkørsler. Her kan du som nybegynder prøve at snuse til svingteknik og få gode udfordringer. De sorte spor er fyldt med udfordringer og de indeholder mere intense stigninger og tekniske nedkørsler med skarpe sving, rødder og mindre drop. Her er der udfordringer til selv den mere erfarne rytter som kan få udfordret sine køreevner og kampen med de stejle bakker.

Har du ikke din egen cykel, eller foretrækker du at have en guide med på turen, kan du kontakte Rebild MTB-guider. I et afgrænset område i Rold Skov er det tilladt at cykle overalt i skovbunden. Det giver mulighed for cykelorientering på MTB, hvor der kan køres efter kort eller GPS. På kortet kan du se alle mountainbikeruterne i Rold Skov.

I Rebild er der plads til hele familien, kæresten eller vennerne - her findes aktiviteter for alle.

For de voksne

Rebild og Rold Skov er perfekt til et aktivt ophold, hvor du kan gå, løbe eller cykle gennem det skønne område. Prøv måske at drikke vandet i Lille Blåkilde eller nyd frokosten i Tophuset. Om aftenen kan du sidde foran pejsen på Rold StorKro, som også har sauna og pool. Skal du have det hele i én samlet pakke, er Comwell Rebild Bakker din mulighed, hvor du kan kombinere aktiv ferie med wellness-muligheder som pool, sauna og dampbad. Her kan du også få vasket cyklen i det udendørs cykelvaskeri.

De 10 mest besøgte attraktioner i Nordjylland
Familie i river rafting i fårup
Cykelferie i Nordjylland
Far søn cykeltur mors
Aktiv ferie i naturen
North Shore Surf Løkken familie
Overnatning
Ruths Hotel værelse