Gå til indhold
Fiskeri i Mariager fjord

Lystfiskeri i Nordjylland

Foto: Dicht am Fisch

En ferie i Nordjylland kan byde på stort set alle typer af fiskeri. Her er hav, fjorde, åer, søer – og her er både salt- og ferskvand. Pak fiskegrejet og tag til Nordjylland, så er alle danske fiskearter inden for rækkevidde.

Havfiskeri

Muligheden for dejlige fiskeoplevelser på havet med ligesindede findes hele vejen op langs både vestkysten, østkysten og fjordene, hvor kuttere stort set dagligt stævner ud på havfiskeri med forventningsfulde lystfiskere.

Nordsøen byder på noget af det bedste torskefiskeri overhovedet. Mest berømt er Det Gule Rev, der besejles fra Hanstholm og Hirtshals af bl.a. M/S MølboenM/S Albatros, Maagen og Star Ocean. Adskillige udbydere arrangerer ture til revet og du kan bl.a. opleve det store hav-fiskeeventyr med torsk, havkat, fladfisk, makrel, lubbe, sej og lange myldrende under kølen. Se de mange muligheder for havfiskeri i Nordjylland.

Lystfiskeri fra mole

Havfiskeri i Nordjylland

Foto: Nordvestkysten

Fiskeri i åer og søer

De smukke åer i Nordjylland hører til noget af det bedste havørredvand i Danmark og rummer tillige gode bestande af bækørred, der gør dem til mange danske og udenlandske lystfiskeres foretrukne fiskested. Fiskeri i Nordjyske åer.

Søfiskeriet er varieret med gedde, aborre, sandart, ørred og fredsfisk. Her kan blandt andet Glenstrup Sø og Flade Sø fremhæves. Se flere mulige søer, der er gode til fiskeri.

Fiskeri ved Mariagerfjord

Sø- & Åfiskeri

Foto: Dicht am Fisch

Kyst- fjord- og molefiskeriet har også sin charme

Hele vejen op langs den nordjyske vestkyst er der gode muligheder for at fange torsk, havørred, makrel og fladfisk. Også i de østjyske vande, fjorde og bugter er der rigtig gode fiskesteder. Vil du fange havørreder i foråret eller hornfisk i forsommeren, så er fjordfiskeri i Limfjorden og Mariager Fjord det oplagte valg. Fjordfiskeriet i Limfjorden og Mariager Fjord er især interessant, når det gælder havørred og hornfisk. Fiskeriet koncentrerer sig primært om havørreder i foråret og efteråret samt hornfisk i forsommeren. Se de mange muligheder for kyst- fjord- og molefiskeri i Nordjylland.

Put & take-søer

I Nordjylland findes mange put & take søer, hvor man kan opleve et underholdende og attraktivt fiskeri. Her er både gode faciliteter, rent vand og sunde fisk. Hele familien kan hygge sig, samtidig med at fiskeriet i søerne kan være udfordrende for selv den mest kræsne lystfisker. Put & take-søer i Nordjylland

Fiskeri i åløb

Put & take-søer

Foto: Dicht am Fisch

Fiskerihimlen i Thy

Thy er en kvalitetsmærket region i Nordjylland under Fishing Denmark ordningen. Her finder du blandt andet kvalitetsmærkede overnatningssteder, turistbureauer, turudbydere og grejforhandlere. Flere nordjyske campingpladser er kvalitetsmærkede som værende særligt egnet for lystfiskere. Her vil du både finde renseplads, frysemuligheder til fisk og meget mere.

Du kan få mere inspiration til fisketuren ved at læse om Put & Take i Nordjylland, lystfiskeri i Aalborg Fjordland og i Mariager Fjord eller ved at tage et kig på de nordjyske fiskevande og -søer.

Fang makrel i Nordjylland 

I Nordjylland er der flere steder, hvor du har rig mulighed for at fange makrel. Husk at perioden for at fange makrel er bedst midt juli til midt september. Du kan prøve Hanstholm, Skagen, Hirtshals, Frederikshavn eller Sæby, hvor du har størst chance for at få en på krogen. For at få yderligere informationer om fiskespots kan du læse mere på Lystfiskerguiden.

Fang hornfisk i Nordjylland

Hornfisk kan fanges stort set alle steder, men der er nogle spots, som er bedre end andre. I Nordjylland er det bedst omkring Limfjorden ved Aggersund og ved Risgårdebredning, husk at man allerede kan se hornfisken tidligt i april og at sæsonen topper i maj. For yderligere informationer kan de findes på Lystfiskerguiden.

Feriehus ved Skallerup Klit
Overnatning
Telt under stjernehimmel i Nationalpark Thy
Overnatning i det fri
North Shore Surf Løkken familie
Aktiv ferie i naturen
Udsigt over Bulbjerg
Naturområder

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish