Gå til indhold
Par i skagen til frokost

Lokale nordjyske smagsoplevelser

Foto: Mette Johnsen

I Nordjylland er der fyldt med lækre råvarer, rå natur og unikke madoplevelser. Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i Nordjylland.

Nordjylland er fuld af lokale smagsoplevelser, som du kan afprøve  på de lokale fødevarefestivaler, råvaremarkeder samt de hyggelige gård- og fiskebutikker. Du kan blandt andet stifte bekendtskab med Nordjyllands forskellige fisk og skaldyrØsters og Muslinge premieren på Mors, Jomfruhummerfestivalen på Læsø eller Fiskefestivalen i Hirtshals. Fisk og skaldyr er vigtige råvarer for Nordjylland både i dag og historisk set. Havets råvarer er en stor del af de nordjyske restaurationers menukort og er i særdeleshed smagen af Nordjylland. 

Du kan også tage på ølrejse forbi de mange lokale nordjyske bryggerier. Alle byder de dig på muligheden for at få slukket tørsten i varmen og få smagt det gode øl fra Nordjylland. 

Uanset, om du er til udsøgt gourmetmad på Nordjyllands bedste restauranter, en velsmagende caféburger eller lækker brunch i hyggeligt selskab, så byder Nordjylland på et stort og varieret udvalg af restauranter og caféer. Gå på opdagelse i de nordjyske smagsoplevelser og forkæl dine smagsløg med nordjysk gastronomi. Velbekomme!

Hirtshals fyr
Seværdigheder
Løgstør Havn
Udforsk hyggelige feriebyer
Skallerup Seaside Resort Romulus behandling
Forkælelse og velvære
Svinkløv Badehotel
Badehoteller i Nordjylland

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish