Lokale smagsoplevelser

Lokale nordjyske smagsoplevelser

Foto: VNJ

I Nordjylland er der fyldt med lækre råvarer, rå natur og unikke madoplevelser. Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i Nordjylland.

Nordjylland er fuld af lokale fødevarefestivaler, råvaremarkeder samt hyggelige gård- og fiskebutikker. I kan blandt andet besøge SkaldyrsfestivalenMors i juni måned eller tage til JomfruhummerfestivalenLæsø, der finder sted hvert år i august. Her er der tid til at leve - et godt glas og lokalt producerede fødevarer kombineret med Nordjyllands karakteristiske rå natur, brede strande og helt specielle stemning.

Uanset, om du er til udsøgt gourmetmad på Nordjyllands bedste restauranter, en velsmagende caféburger eller lækker brunch i hyggeligt selskab, så byder Nordjylland på et stort og varieret udvalg af restauranter og caféer. Gå på opdagelse i de nordjyske spisesteder og forkæl dine smagsløg. Velbekomme!

Smagsoplevelser i Nordjylland

Nordjyllands bedste restauranter

I Nordjylland er der højt til himlen og natur så langt øjet rækker. Det afspejles i den nordjyske gastronomi, hvor hav og natur inspirerer til kulinariske oplevelser, som smager af Nordjylland.

Nordjyske specialiteter

Nordjyllands lækre specialiteter er baseret på traditionelle egnsretter og opskrifter, der er nedarvet gennem generationer - garneret med nordjysk natur, kultur og historie. Det er den slags gastronomi, som du har rig mulighed for at finde i Nordjylland.

Gastronomi i Nordjylland

Nordjylland er spækket med vidunderlig gastronomi og lokale smagsoplevelser. Den lange kystlinje betyder, at både fisk og skaldyr bliver en naturlig del af menuen. Læs mere om den fantastiske gastronomi, som Nordjylland byder på og gå på opdagelse i Nordjyllands bedste restauranter.

Lokale råvarer fra Nordjylland

I Nordjylland lever vi af og med naturen, af jordens og havets rigdomme. Vi har dyb respekt for råvarerne og kærlighed til de håndværk, der fremstiller friske velsmagende fødevarer.

Fødevareevents

Luk øjnene og lad dine smags- og lugtesans bestemmer, hvor du skal hen. Nordjylland er spækket med fødevareevents, hvor du kan få inspiration og købe lækre lokale råvarer.

Svampetur - guide til danske svampe

Svamperisotto med danske svampe som Karl Johan og kantarel er en glimrende grund til at tage på svampetur i Nordjyllands smukke natur. Her får du vores guide til den gode svampetur.

Gårdbutikker i Nordjylland

Gårdbutikkerne byder på frisk nordjysk grønt direkte fra marken. Nyopgravede kartofler, friskplukkede jordbær, friske, grønne ærter, sprød salat, nye gulerødder, blomkål lige skåret i marken – og friske krydderurter på toppen – så har du nem sommermad, der både dufter og smager af sommer.

Kvalitetsråvarer fra Læsø

Læsø har fremragende, delikate og superfriske råvarer

Madfestivaler

Vi indbyder dig til at smage, kokkerere og opleve lokale, nordjyske specialiteter og smagsoplevelser ved de årlige nordjyske fødevarefestivaler og gastro-events

Østers- & muslingepremiere på Mors

Foto: VNJ