Gå til indhold
Limfjorden med båd

Limfjorden i Nordjylland

Foto: Christian Faber

Besøg Danmarks nordligste fjord, Limfjorden, der strækker sig fra Thisted i Thy på vestkysten til Hals på østkysten. Midt i fjorden ligger de naturskønne øer MorsLivø og Egholm.

Udforsk Limfjordens hyggelige byer

Midt på Limfjorden finder du Nordjyllands hovedstad Aalborg, hvor havnefrontens moderne arkitektoniske bygningsværker som Utzon Center og Musikkens Hus står i stærk kontrast til de klassiske bygningsværker fra middelalderen. Havnefronten er forvandlet fra et råt industrikvarter til en hyggelig oase med arkitektur i verdensklasse, klassiske bygningsværker fra middelalderen og et væld af kulturtilbud og gastronomi. 

På Himmerlands vestkyst ligger Løgstør, der byder på maritim stemning og lokale specialiteter som limfjordsøsters, muslinger og skaldyr. Hele vejen langs fjorden findes hyggelige lystbådehavne og maritime småbyer. 

Foto:VisitNordjylland

Aktiviteter og oplevelser


Strandene og havnene langs fjorden er altid et besøg værd. Dertil er der masser af hyggelige attraktioner op af Limfjorden. Her er Dueholm Kloster i Nykøbing Mors og Vitskøl Kloster i Vesthimmerland. Dertil er Jesperhus Blomsterpark på Mors, Aalborg Zoo i Aalborg og Limfjordsmuseet i Løgstør.

Aktiv i naturen

Det rolige og milde vand er perfekt til en sejltur, hvad end det er i egen båd eller med en af de hyggelige færger eller vandtaxaer på Limfjorden. Der er også rig mulighed for at leje en kajak eller endda surfe på fjorden. Lystfiskeriøsterssafari, sejlads er også meget populært. Her er også masser af forslag til vandreture og cykelruter eller mulighed for at cykle Mors rundt.

Foto:VisitNordjylland

Fødevarefestivaler - smag på Limfjorden

Ud over sejllads byder Limfjordsbyerne også på hyggelige fødevarefestivaler.
I Løgstør er der i april Løgstør Muslingehøstfest og i juli afholdes Løgstør Muslingefestival. På Mors står den på Skaldyrsfestivalen i juni og Østers- og muslingepremieren i oktober.

Familie spiser på restaurant

Foto:Hans Ravn

Træskibsstævnet - Limfjorden Rundt

Hvert år i uge 37 samles op over 60 gamle træskibe for at kæmpe om placeringerne til Nordens største træskibssejlads - Limfjorden Rundt. De mange træskibe er en del af en sejlads, der startede for over 30 år siden. I 2018 startede Limfjorden Rundt i Løgstør. Dagen efter blev kursen sat mod Thisted, og efterfølgende sejlede træskibene mod Struer, inden sejladsen gik igennem det smalle og smukke Salling Sund til Nykøbing Mors. De sidste dage gik turen mod henholdsvis Fur og Skive, hvor Limfjorden Rundt sluttede.

Foto:Daniel Brandt Andersen

Spisesteder

Masser af lokale smagsoplevelser – østers, muslinger og skaldyr. Området ved Limfjorden dækker over havnebyerne Løgstør, Thisted i Thy, Nykøbing Mors på Mors, Nordjyllands hovedstad Aalborg og Hals ved udmundingen til Aalborg Bugt, er der naturligvis et hav af forskellige spisesteder af enhver art. Man skal nok få sulten stillet i en af disse byer, men det de alle har tilfælles, er den fantastiske udsigt over fjorden.

Overnatning

De mange byer rummer masser af overnatningsmuligheder, som oftest ligger i de naturskønne omgivelser. Langs med fjorden er der rigeligt med campingpladser, shelters og naturlejrpladser, hvor man kan komme helt tæt på naturen.

Se flere overnatningsmuligheder

Udforsk de hyggelige øer og martime byer

Oplev den hyggelige maritime stemning ved Limfjorden. Se alle de hyggelige steder her:

Liste
Kort
Familie i skoven på mors
Foto: Mette Johnsen

Nykøbing Mors

Ved Nykøbing Mors, tæt på Limfjorden, smager de friske østers og skaldyr bare bedre. Kom og oplev den gamle købstad og tag børnene med i Nordeuropas største blomsterpark.

Læs mere
Livø
Foto: Destination Himmerland

Livø

Øens smukke natur og ro, gør at du kan gå i "Livø-mode". Her har man nemlig tid til at stoppe op og nyde roen. På Livø bliver du mødt af Forpagterne Jesper og Ulla Lynge - også kendt som ’Kjøgemestere...

Læs mere
Egholm
Foto: VisitAalborg

Egholm

Skal du en tur til Nordjylland, nærmere betegnet Aalborg, eller er du på Ø-hop rundt om i Danmark, så er den idylliske ø Egholm absolut et besøg værd! En ø fuld af skønne oplevelser hele året rundt.

Læs mere
Løgstør Havn
Foto: Mette Johnsen

Løgstør

Løgstør er fyldt med maritim stemning og atmosfære, tempoet er roligt og der tages tid til at nyde tiden og hinanden. Indånd en stor portion frisk fjordluft, nyd de lokale musikalske jazztoner og gå ombord i den lokale, maritime historie.

Læs mere
Foto: Mette Johnsen

Aalborg

Slip nysgerrigheden løs i det nordjyske, oplev byen som er kommet på New Yorks læber. Aalborg er en levende og spirende storby med masser af puls og atmosfære, attraktioner, restauranter i topklasse og attraktive shoppingmiljøer året rundt.

Læs mere
Kvinde ligger på stranden
Foto: Mette Johnsen

Hals og Hou

Omringet af fantastiske strande og store skove finder du Hals – den hyggelige fiskerby ved Limfjordens østlige munding.

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish