VisitNordjylland
Limfjorden med båd

Limfjorden i Nordjylland

Besøg Danmarks nordligste fjord, Limfjorden, der strækker sig fra Thisted i Thy på vestkysten til Hals på østkysten. Midt i fjorden ligger de naturskønne øer MorsLivø og Egholm.

Udforsk Limfjordens hyggelige byer

Midt på Limfjorden finder du Nordjyllands hovedstad Aalborg, hvor havnefrontens moderne arkitektoniske bygningsværker som Utzon Center og Musikkens Hus står i stærk kontrast til de klassiske bygningsværker fra middelalderen. Havnefronten er forvandlet fra et råt industrikvarter til en hyggelig oase med arkitektur i verdensklasse, klassiske bygningsværker fra middelalderen og et væld af kulturtilbud og gastronomi. 

På Himmerlands vestkyst ligger Løgstør, der byder på maritim stemning og lokale specialiteter som limfjordsøsters, muslinger og skaldyr. Hele vejen langs fjorden findes hyggelige lystbådehavne og maritime småbyer. 

Kulturbroen Aalborg
Aalborg

Aktiviteter og oplevelser


Strandene og havnene langs fjorden er altid et besøg værd. Dertil er der masser af hyggelige attraktioner op af Limfjorden. Her er Dueholm Kloster i Nykøbing Mors og Vitskøl Kloster i Vesthimmerland. Dertil er Jesperhus Blomsterpark på Mors, Aalborg Zoo i Aalborg og Limfjordsmuseet i Løgstør.

Aktiv i naturen

Det rolige og milde vand er perfekt til en sejltur, hvad end det er i egen båd eller med en af de hyggelige færger eller vandtaxaer på Limfjorden. Der er også rig mulighed for at leje en kajak eller endda surfe på fjorden. Lystfiskeriøsterssafari, sejlads er også meget populært. Her er også masser af forslag til vandreture og cykelruter eller mulighed for at cykle Mors rundt.

Cykeltur gennem landskabet med køer i baggrunden
Thy

Fødevarefestivaler - smag på Limfjorden

Ud over sejllads byder Limfjordsbyerne også på hyggelige fødevarefestivaler.
I Løgstør er der i april Løgstør Muslingehøstfest og i juli afholdes Løgstør Muslingefestival. På Mors står den på Skaldyrsfestivalen i juni og Østers- og muslingepremieren i oktober.

Familie spiser på restaurant
Blokhus

Træskibsstævnet - Limfjorden Rundt

Hvert år i uge 37 samles op over 60 gamle træskibe for at kæmpe om placeringerne til Nordens største træskibssejlads - Limfjorden Rundt. De mange træskibe er en del af en sejlads, der startede for over 30 år siden. I 2018 startede Limfjorden Rundt i Løgstør. Dagen efter blev kursen sat mod Thisted, og efterfølgende sejlede træskibene mod Struer, inden sejladsen gik igennem det smalle og smukke Salling Sund til Nykøbing Mors. De sidste dage gik turen mod henholdsvis Fur og Skive, hvor Limfjorden Rundt sluttede.

Skrænt på Mors
Mors

Spisesteder

Masser af lokale smagsoplevelser – østers, muslinger og skaldyr. Området ved Limfjorden dækker over havnebyerne Løgstør, Thisted i Thy, Nykøbing Mors på Mors, Nordjyllands hovedstad Aalborg og Hals ved udmundingen til Aalborg Bugt, er der naturligvis et hav af forskellige spisesteder af enhver art. Man skal nok få sulten stillet i en af disse byer, men det de alle har tilfælles, er den fantastiske udsigt over fjorden.

Overnatning

De mange byer rummer masser af overnatningsmuligheder, som oftest ligger i de naturskønne omgivelser. Langs med fjorden er der rigeligt med campingpladser, shelters og naturlejrpladser, hvor man kan komme helt tæt på naturen.

Se flere overnatningsmuligheder