VisitNordjylland
Den tilsandede kirke
Den tilsandede kirke

Klostre og kirker

Besøg Nordjyllands klostre, kirker samt slotte og herregårde, der er med til at fortælle en lang og spændende Nordjyllandshistorie. Ved juletid forvandles Nordjyllands historiske bygningsværker til store julemarkeder med hver deres særpræg og charme.

Hele året rundt danner Nordjyllands klostre rammen om mange udstillinger, julemarkeder, middelaldermarkeder og selvfølgelig spændende rundvisninger i de stemningsfyldte og til tider lidt uhyggelige bygninger. Børglum Kloster ved Løkken er specielt kendt fra TV 2´s julekalender ”Ludvig og Julemanden”. Hvert år afholdes der flere juleevents og et stort julemarked på Børglum Kloster samt på Vitskøl Kloster

Se flere julemarkeder her

Jul i Aalborg Zoo

Kirkerne i Nordjylland er alsidige

I Danmark er der over 2000 kirker, og udvalget i Nordjylland er stort. Et populært turistmål er Den Tilsandede Kirke ved Skagen. Oplev også alt fra Danmarks største landsbykirke til en af de mindste kirker i Nationalpark Thy. I Nordjylland findes et lang række forskellige typer – klosterkirker, herregårdskirker, landsbykirker, moderne kirker og ikke mindst de klassiske hvidkalkede kirker.

Se flere kirker her.

Besøg et historiske kloster eller kirke i Nordjylland

Liste
Kort