Gå til indhold

Klostre og kirker

Foto: Fotograferne Vesterbro

Besøg Nordjyllands klostre, kirker samt slotte og herregårde, der er med til at fortælle en lang og spændende Nordjyllandshistorie. Ved juletid forvandles Nordjyllands historiske bygningsværker til store julemarkeder med hver deres særpræg og charme.

Hele året rundt danner Nordjyllands klostre rammen om mange udstillinger, julemarkeder, middelaldermarkeder og selvfølgelig spændende rundvisninger i de stemningsfyldte og til tider lidt uhyggelige bygninger. Børglum Kloster ved Løkken er specielt kendt fra TV 2´s julekalender ”Ludvig og Julemanden”. Hvert år afholdes der flere juleevents og et stort julemarked på Børglum Kloster samt på Vitskøl Kloster

Se flere julemarkeder her

Jul i Aalborg Zoo

Foto:Daniel Brandt Andersen

Kirkerne i Nordjylland er alsidige

I Danmark er der over 2000 kirker, og udvalget i Nordjylland er stort. Et populært turistmål er Den Tilsandede Kirke ved Skagen. Oplev også alt fra Danmarks største landsbykirke til en af de mindste kirker i Nationalpark Thy. I Nordjylland findes et lang række forskellige typer – klosterkirker, herregårdskirker, landsbykirker, moderne kirker og ikke mindst de klassiske hvidkalkede kirker.

Se flere kirker her.

Besøg et historiske kloster eller kirke i Nordjylland

Liste
Kort
Børglum Kloster
Foto: Løkken Turistbureau

Børglum Kloster

Historisk centrum i Vendsyssel

Oplev stemningen i den 1000 år gamle domkirke og kloster gård. 
Mere end 15 udstillinger; 1000 års historie. 

Kunst, kjoler, legetøj og julemandens værksted.

Læs mere
Vitskøl Kloster
Foto: Destination Himmerland

Vitskøl Kloster

Viskøl Kloster er et af Nordeuropas ældste klosteranlæg. Det er en historisk perle, som gennem de sidste 10 år er blevet nænsomt renoveret. I dag fremstår klostret som et unikt bygningsanlæg, der kan ...

Læs mere
Aggersborg Kirke
Foto: Destination Himmerland

Aggersborg Kirke

Aggersborg kirke er en kirke i Aggersborg Sogn i Vesthimmerlands Kommune.
Beliggende højt oppe nær Limfjordskysten har den i århundreder været brugt af søfarende til navigation i Løgstør bredning.

Agg...

Læs mere
Dueholm Kloster
Foto: Museum Mors

Dueholm Kloster

Morslands Historiske Museum blev grundlagt i 1901 og har sit hovedkvarter i Nykøbing Mors på Dueholm Kloster. Klosteret blev opført som hospital af Johanniterordenen i 1369 på en holm et godt stykke u...

Læs mere
Mariager Kirke og Kloster
Foto: Destination Himmerland

Mariager Kirke og Kloster

Mariagers Klosterkirke og kloster

Et besøg i Mariager bør også omfatte et besøg i byens prægtige Klosterkirke. Den er et imponerende syn – set både udefra og inde.

Så snart du kommer til Mariager, v...

Læs mere
Vrejlev Kloster
Foto: Løkken Turistbureau

Vrejlev Kloster

Nonnekloster i Vendsyssel

Vrejlev Kloster var indtil reformationen et nonnekloster af præmonstratenserordenen. Året for tilblivelsen kendes ikke. Man formoder at klosteret opstod omkring 1250, da det...

Læs mere
Nykøbing Mors Kirke
Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

Nykøbing Mors Kirke

Nykøbing Kirke er bygget år 1891 i nygotisk stil. Den ligger på samme sted, som den tidligere Sct. Clemens kirke, dog nu med længderetning nord-syd. Med det 43 meter høje kobbertækkede spir er kirken ...

Læs mere
Gråbrødrekloster Museet
Foto: VisitAalborg

Gråbrødrekloster Museet

Gråbrødrekloster Museet er et underjordisk museum, der ligger tre meter under en af Aalborgs travleste gågader, Algade.

Læs mere

Aalborg Kloster - Helligåndsklosteret

Fra C.W. Obels Plads kan du tage et kig ind i klostergården – en lille oase i den pulserende midtby. I sommerperioden arrangeres rundvisninger og se dele af klostret.

Læs mere
Vor Frue Kirke
Foto: VisitAalborg

Vor Frue Kirke

Vor Frue Kirke har altid været en vigtig skikkelse i Aalborg. Dette ses blandt andet ved, at den sammen med Budolfi Domkirke og Klosterkirken er symboliseret i det gamle aalborgensiske våbenskjold.

D...

Læs mere
Budolfi Kirke
Foto: Destination Nord

Budolfi Kirke

Budolfi Kirke er placeret på det højeste punkt i det gamle Aalborg mellem den gamle hovedgade Algade og Gammeltorv. Budolfi Kirke er den mindste domkirke i Danmark.

Læs mere
Sebber Kloster
Foto: VisitAalborg

Sebber Kloster

Besøg Sebber Kloster ved Nibe, hvor det er muligt at leje hele eller dele af herregården til f.eks. familiearrangementer med overnatning eller til et spil golf på en af Danmarks smukkeste golfbaner. 

Læs mere
Den Tilsandede Kirke
Foto: Peter Jørgensen

Den Tilsandede Kirke

Kirken, hvis navn er Sct. Laurentii Kirke, menes opført i sidste halvdel af 1300-tallet og var på den tid den største i Vendsyssel.

Læs mere
Mårup Kirke
Foto: Lønstrup Turistbureau

Mårup Kirke

Mårup Kirke blev bygget i det tidlige 1200-tal og siden da, er det kun gået en vej for den lille landsbykirke, som ikke længere står ved den stejle klint.

Læs mere
Vestervig Kirke
Foto: Thy Turistforening - Niels Clemmensen

Vestervig Kirke

Nordens største landsbykirke ligger i Thy.

Vestervig Kirke var oprindeligt del af et kloster.

Læs mere
Dronninglund Kirke
Foto: Brønderslev Erhverv & Turisme

Dronninglund Kirke

Oprindeligt er kirken bygget i romansk stil, men gennem århundreder er kirken udvidet, og i kirkens inventar og bygning kan man genkende mange stilarter.

I kirken er der sjældne kalkmalerier fra omkri...

Læs mere

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish