Gå til indhold
Keramik

Guide til kunsthåndværk

Foto: Mette Johnsen

En sand inspirationskilde til kunst er det nordjyske landskab med dets bakker, skove, søer, enge, havet og det specielle lys. Oplev de arbejdende kunstnere i Nordjylland og se processen, hvor ideer og materialer tager form til kunstværker.

Gennem materialer som keramik, glas, træ og sten transformeres indtrykkene til smykker, billeder, figurer, skulpturer, mønstre, farver og kreativitet. Du finder sjældent andre områder, som huser så mange atelier’er og gallerier som denne landsdel – og hos mange af kunstnerne vil der være mulighed for at opleve dem i arbejde. Man kan også stadig være heldig at møde dem ansigt til ansigt og få en god snak om inspiration, farve- og materialevalg.

 

Find frem til netop de kreative områder, der interesserer dig

Oplev kunsthåndværkere i Nordjylland

Glaspuster Lønstrup Turismeudvikling Hjørring
Turismeudvikling Hjørring

Kunsthåndværkere

Kunsthåndværkere arbejder ikke kun med glas, keramik eller palet. Uld kan blive til smukt personligt unikatøj og plantefibre til dekorativt håndstøbt papir. Nogen arbejder med batikfarvede tekstiler og silkemaling, andre med billedvævning på grundlag af en årtusindgammel væveteknik, mens andre igen laver hatte, trolde og dyr i filt.

Aftenravjagt i Nordjylland
Nordvestkysten

Rav og smykker

Naturens smukke råhed omsættes til unikke smykker i pagt med de bedste danske håndværkstraditioner. Sølv, guld, kobber, messing og rav er de foretrukne materialer. Ofte arbejdes der med at forfine metallernes udtryk. Hos andre lægges der større vægt på at lade metallernes sjæl komme til udtryk ved at bevare en råhed i smykkernes færdige design.

Ler på en rulleskive
Mette Johnsen

Skulptur

Ler er et spændende og kunstnerisk inspirerende materiale. Det kan formes i det uendelige, vrides, bankes, strækkes, skæres, modelleres og drejes eller forvandles til smukke kunstværker med deres helt eget udtryk. Når lerfiguren er bygget færdig skal den tørre langsomt. Derefter brændes nogle ved 1260 grader. Efter brændingen fortsætter arbejdsprocessen med at skrabe, ridse, vokse, glasere, tilføre lag på lag for at give dybde, stoflighed og bevægelse. Hele tiden laves nye former, som giver leret liv.

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish