Keramik fra Toppen af Danmark

Guide til kunsthåndværk

Foto: Toppen af Danmark

En sand inspirationskilde til kunst er det nordjyske landskab med dets bakker, skove, søer, enge, havet og det specielle lys. Oplev de arbejdende kunstnere i Nordjylland og se processen, hvor ideer og materialer tager form til kunstværker.

Gennem materialer som keramik, glas, træ og sten transformeres indtrykkene til smykker, billeder, figurer, skulpturer, mønstre, farver og kreativitet. Du finder sjældent andre områder, som huser så mange atelier’er og gallerier som denne landsdel – og hos mange af kunstnerne vil der være mulighed for at opleve dem i arbejde. Man kan også stadig være heldig at møde dem ansigt til ansigt og få en god snak om inspiration, farve- og materialevalg.

 

Find frem til netop de kreative områder, der interesserer dig

Keramik i Nordjylland

Der var engang, hvor keramik rimede på 70’er hippier og tungt brunt stentøj. Sådan er det langt fra længere. Keramik er blevet trendy som aldrig før, og der åbner nye keramikbutikker med hippe indretningsting, og på gallerier landet over udstilles der mere og mere keramik.

Glas - verdens ældste kunstprodukt

Lige siden oldtiden har glassets natur og dets egenskaber fascineret og inspireret mennesket til at fremstille de mest utrolige produkter. Den vanskelige proces med at fremstille glas kræver stor omhu og nøjagtighed, men når den mestres, er resultatet fantastisk.

Blokhus Lys

Om Blokhus Lys Velkommen til Nordjyllands største specialbutik for levende lys. 1200 m² fyldt med lys, brugskunst og ikke mindst 250 m² permanent juleudstilling. Kom og find inspiration. Vi har altid det sidste nye fra førende danske og nordiske leverandører. Tag familien m...

Udforsk alle de nordjyske kunsthåndværkere

Foto: VisitNordjylland

Oplev kunsthåndværkere i Nordjylland

Kunsthåndværkere
Kunsthåndværkere arbejder ikke kun med glas, keramik eller palet. Uld kan blive til smukt personligt unikatøj og plantefibre til dekorativt håndstøbt papir. Nogen arbejder med batikfarvede tekstiler og silkemaling, andre med billedvævning på grundlag af en årtusindgammel væveteknik, mens andre igen laver hatte, trolde og dyr i filt.
Rav og smykker
Naturens smukke råhed omsættes til unikke smykker i pagt med de bedste danske håndværkstraditioner. Sølv, guld, kobber, messing og rav er de foretrukne materialer. Ofte arbejdes der med at forfine metallernes udtryk. Hos andre lægges der større vægt på at lade metallernes sjæl komme til udtryk ved at bevare en råhed i smykkernes færdige design.
Skulptur
Ler er et spændende og kunstnerisk inspirerende materiale. Det kan formes i det uendelige, vrides, bankes, strækkes, skæres, modelleres og drejes eller forvandles til smukke kunstværker med deres helt eget udtryk. Når lerfiguren er bygget færdig skal den tørre langsomt. Derefter brændes nogle ved 1260 grader. Efter brændingen fortsætter arbejdsprocessen med at skrabe, ridse, vokse, glasere, tilføre lag på lag for at give dybde, stoflighed og bevægelse. Hele tiden laves nye former, som giver leret liv.