Gå til indhold

Geocaching i Nordjylland

Foto: Samson Blay

Geocaching er den perfekte fritidsfornøjelse for familier, der gerne vil have frisk luft og en aktiv oplevelse i det fri. En geocaching-tur med familien kan for eksempel blive en hyggelig skovtur med den ekstra dimension, at I skal gemme eller finde en skat i skoven. 

Geocaching - Hvad er det?

Kom på skattejagt med hele familien! Geocaching er nemlig et spil, hvor man, via mobilen eller en GPS-modtager, sendes rundt på en spændende tur i Nordjylland for at finde gemte skatte. Skatten består som regel af en lille vandtæt plastboks, hvori der ligger en blyant og en lille notesbog. Heri skriver skattejægeren, at man har fundet skatten, hvornår, hvor mange deltog i skattejagten, eventuelt navne på deltagerne og måske lidt om, hvor vanskeligt man syntes det var at finde skatten. I pakker så skatten sammen igen - måske med en ny lille ting - og lægger den tilbage, hvor I fandt den.

 

Par ude at vandre på Mors

Foto:Mette Johnsen

Hvad skal I bruge?

I skal selvfølgelig have en smartphone eller GPS. Smartphone-ejere kan hente apps til iPhone, Android og Windows. De håndholdte GPS'er kan fås med og uden indbygget kort og med diverse andre features. Udover GPS kan det være en god idé at medbringe ekstra batterier, notesblok og blyant, lygte, kniv, lette arbejdshandsker og kompas.

 

Nordjyllands natur er oplagt at nyde, mens I udfordrer jeres indre kompas og stedsans ved finde frem til den skat (cache), I har udpeget via jeres smartphone eller GPS.

Geocaching - hvordan gør man?

Geocaching starter traditionelt på Internettet. Den mest benyttede hjemmeside til at udpege sig et cachemål er www.geocaching.com, men www.geocaching.dk er også et godt sted at starte. Her søger I efter caches i det område, I gerne vil bevæge jer i. I får så en liste med caches og deres geografiske position. Til de fleste caches er der også et hint til, hvor den skal findes. Disse informationer kan I lægge ind i jeres GPS, og så er I er klar til at komme ud i naturen og den friske luft for at finde vejen til skatten.

Der er også andre former for caches. Multicaches indeholder flere stop, inden I finder den endelige cache, såfremt I vil udfordres endnu mere. Geocaching benyttes også som vejviser til naturskatte, hvor stedet i sig selv, er det I skal finde. En anden mulighed er at præsentere en historie om et geografisk område. Efter en veloverstået skattejagt er det en tur på internettet igen, hvor I logger fundet på koordinatsiden på geocaching.com

Familie hygger sig på stranden

Foto:Mette Johnsen

Lav selv en cache

Det er også sjovt at gemme en cache. Find et sted, der enten er meget smukt, historisk spændende eller interessant på den ene eller anden måde. Sørg for at de kommende skattejægere har en oplevelse i vente. Der er en god vejledning i fremgangsmåde for registrering og regler for at gemme skatte på Geowiki.

Skal I på tur? Tag guidede fortællinger og kort med!

Når I nu alligevel er på skattejagt, kan I også få nogle gode fortællinger med. Klik på linket og download guidede fortællinger med tilhørende kort på din telefon eller mp3 afspiller, som kan høres, mens I er i det nordjyske.

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish