Lækker fisk tilberedt med friske grøntsager

Madoplevelser i Nordjylland

Mand nyder lokalt mad på stranden i Nordjylland

Gastronomi i Nordjylland

Nordjylland er spækket med vidunderlig gastronomi og lokale smagsoplevelser. Læs mere om den fantastiske gastronomi, som Nordjylland byder på og gå på opdagelse i Nordjyllands bedste restauranter. Velbekomme!

De bedste gourmet oplevelser

Foto: Klitrosen Slettestrand

Lokale madoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi i Nordjylland, samt de lokalt dyrkede fødevarer. Her er masser af fødevarefestivaler, råvaremarkeder samt hyggelige gård- og fiskebutikker. I kan blandt andet besøge Skaldyrsfestivalen på Mors i juni måned eller tage til Jomfruhummerfestivalen på Læsø, der finder sted hvert år i august. 

Nordjyske specialiteter

Nordjyllands lækre specialiteter er baseret på traditionelle egnsretter og opskrifter, der er nedarvet gennem generationer - garneret med nordjysk nat...

Ta' på ølrejse

Nordjylland byder på nogle af Danmarks bedste øl-oplevelser.

Gårdbutikker i Nordjylland

Gårdbutikkerne byder på frisk nordjysk grønt direkte fra marken. Nyopgravede kartofler, friskplukkede jordbær, friske, grønne ærter, sprød salat, nye ...

Madfestival

Nordjylland er et sandt skattekammer af smage, når det gælder lokale kvalitetsfødevarer fra havet, fjorden, marken og himlen.

Østers- & muslingepremiere på Mors

Foto: VNJ
I Nordjylland lever vi af og med naturen, af jordens og havets rigdomme. Vi har dyb respekt for råvarerne og kærlighed til de håndværk, der fremstiller friske velsmagende fødevarer.

Forkæl dine smagsløg

I Nordjylland findes spisesteder i en klasse for sig. Lad dig forkæle på en af de udsøgte restauranter, eller spis en skøn frokost tæt på vandet enten ved kysterne eller en af fjordene. Nordjylland har også nogle af de bedste gourmetoplevelser, hvor der venter jer kulinariske oplevelser. 

Restauranter i Nordjylland

Caféer i Nordjylland

Kolde fristelser

I Nordjylland får du de bedste is. Her finder du kvalitet, som du sjældent har oplevet. Så har den søde tand meldt sig, har vi nogle af Danmarks bedste mejerier og isbutikker.

Det Blå Ishus

Det Blå Ishus - eller Den Blå Kiosk - er muligvis Tversteds største attraktion. Hvert år fra forårets begyndelse valfarter danskere fra nær og fjern til Tversted Strand for at få et kræmmerhus i et af Danmarks bedste ishuse.

Aabybro Mejeri

Det prisvindende Aabybro Mejeri er et af Danmarks ældste mejerier med sin grundlæggelse i 1888.

Vaffelhuset i Øster Hurup

VAFFELHUSET   er Øster Hurups  ældste ishus og er blevet kåret som Nordjyllands bedste ishus af Danmarks radios lyttere. Vaffelhuset begynder altid dagen med at lave is efter gamle danske og italienske opskrifter, og det betyder, at du kan vælge mellem mere end 45 forskellige slags is - ...

Se alt