Gå til indhold
Mor og datter køber grønt i en gårdbutik

Gårdbutikker i Nordjylland

Foto: Niclas Jessen

Gårdbutikkerne byder på frisk nordjysk grønt direkte fra marken. Nyopgravede kartofler, friskplukkede jordbær, friske, grønne ærter, sprød salat, nye gulerødder, blomkål lige skåret i marken – og friske krydderurter på toppen – så har du nem sommermad, der både dufter og smager af sommer.

I Nordjylland er der en lang række mindre producenter af gode, friske råvarer. Kærligheden til råvarerne og glæden ved at levere et produkt, som producenten kan stå inde for, er af god kvalitet og nænsomt håndteret, får mange af producenterne til at sælge direkte fra produktionen. Disse gårdbutikker kan levere produkter med den korteste vej fra produktion til forbruger, hvilket ud over kvaliteten også bidrager til en god oplevelse, når man som handlende kan se, hvor produktet kommer fra.

Tag en tur ud i det grønne - ud på landet, hvor man kan smage på naturens milde gaver og besøg gårdbutikkerne, som findes overalt i Nordjylland.

Pige har hentet gulerødder til høst

Foto:Niclas Jessen

Gårdbutikker med online bestilling af råvarer

De nordjyske råvarer og fødevarer er en god smagsoplevelse. Har du ikke selv lyst eller mulighed for at komme ud og handle direkte med producenten, på markeder eller andre steder behøver du ikke fortvivle. Selv om de nordjyske råvarer og fødevarer ofte er produceret efter gamle traditioner, følger producenterne i Nordjylland også med tiden. Der er nemlig en række producenter, som tilbyder online salg af råvarerne eller af de færdige produkter. 

Østersanretning
Fisk og skaldyr
Løgstør havnebåd
Nordjyske muslinger & østers
Par i skagen til frokost
Lokale nordjyske smagsoplevelser
Østers
Madfestivaler

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish