Gå til indhold
Par spiser på Slettestrand
fiskekutter hanstholm

Fisk & Skaldyr
fra Nordjylland

Foto:Nordvestkysten&Mette Johnsen

Nordjysk Fisk- & Skaldyr

Hungrer du efter kulinariske madoplevelser? Så er her en guide til de nordjyske kvalitets fisk og skaldyrsråvarer som: jomfruhummer, blåmuslinger, limfjordsøsters, fisk og sorthummer. På grund af den varierende natur med hav, kyster, fjorde og småøer har de lokale egne og øer forskellige betingelser for deres fiskeri. Derfor er hvert lokalområde oftest ekspert indenfor en bestemt råvarer. Du kan selv opleve de nordjyske lokale fiske- og skaldyrsråvarer, leverandører, deres produkter og historier, hvis du besøger lokalområderne.

Fang de lokale fiskere på stranden eller i havnene og få en god historie. Husk at købe dagens friske fangst hos den lokale fiskehandler - du får ikke friskere fisk.

Fiskeriet i Nordjylland

Fiskeriet har altid været en vigtig del af livet i Nordjylland og især langs kysterne. De kystnære byer byder på spændende og dynamiske havnemiljøer, hvor du altid kan få en på opleveren. Oplev blandt andet, det traditionelle kystfiskeri på Thorup Strand, hvor fiskerkutterne hver dag trækkes op på stranden efter dagens fangst. Eller tag på Dansk Skaldyrscenter på Mors, hvor du kan følge med i forskningen og lære mere om Limfjordens østers, muslinger og hummere. Hos Limfjordsmuseet kan du lære mere om datidens Limfjordsfiskeri. På Nordsøens Oceanarium kan du komme helt tæt på livet i Nordsøen og se de flotte fisk, vandmænd mm. Har du mod på at stå tideligt op, så har du også mulighed for at opleve en rigtig fiskeauktion i Hastholm, Hirtshals eller Skagen

De nordjyske havnebyer og fiskekuttere er fyldt med kvalitetsfisk og skaldyr, som bliver brugt i de lokale fiskerestauranter, og som du kan købe hos fiskehandlere i hele Nordjylland. 

Friskfanget fisk og skaldyr

Nordjylland er fyldt med vidunderlige og lokale maritime smagsoplevelser, alt fra den lokale fisker og fiskerhandlerne, til de innovative fiskerestauranter og sæsonens madfestivaler om fisk og skaldyr. Vandet omkring Nordjylland byder på store rigdomme og madoplevelser på tværs af regionen. Jomfruhummeren fra Læsø og kattegat, muslinger og østers fra Limfjorden, hummer fra fjordene og vestkysten, og friske fisk fra de nordjyske havne. 

Velbekomme!

Rejemad i Lønstrup

Madfestivaler i Nordjylland

Foto: FlyingOctober - Nordvestkysten

Maritime oplevelser i Nordjylland

Fiskeri i Mariager fjord
Lystfiskeri i Nordjylland
Løgstør Havn og Limfjordsmuseet
Sejlture og maritime oplevelser
Løgstør Havn
Udforsk hyggelige feriebyer
Nordsøen Oceanarium akvarium mor datter
Nordsøen Oceanarium

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish