VisitNordjylland
Orkanen i Fårup Sommerland
Fårup Sommerland

Fårup Sommerland

I Nordjylland findes Danmarks ældste sommerland, som ligger helt ude i skoven. Her får du mindeværdige oplevelser, hvor det kun er fantasien, som sætter grænser. 

Tæt på stranden i Blokhus og Løkken og alligevel helt ude i skoven finder man forlystelsesparken Fårup Sommerland. Fårup er en af Danmarks største turistattraktioner med masser af vilde, sjove og vanvittige våde aktiviteter for hele familien. Alt lige fra vilde rutsjebaner og Børnetivoli til Danmarks største og vådeste vandland. Der er mere end 60 forlystelser – og når entréen først er betalt, er alle forlystelser og Aquaparken gratis. 

Børn kører i rutsjebanen Pindsvinet i Fårup Sommerland
Fårup Sommerland

Fart over feltet og vind i håret

I Fårup finder du et væld af forlystelser, som du sjældent har oplevet. Skoven byder på oplevelser for hele familien. De yngste kan snuppe en tur i ”Den røde baron”, hvor de små piloter selv styrer deres flyvemaskine. En anden af børnenes favoritter i Fårup er Egerntårnet, hvor man bliver løftet op til trætoppenes krone og med frit fald suser mod jorden. For de større og fartglade er der hæsblæsende rutsjebaner med masser af fart over feltet. Rutsjebanen Orkanen kører – som den eneste i Norden – både over og UNDER vandet! Det er også muligt at prøve Danmarks vildeste acceleration i rutsjebanen Lynet, som bliver skudt af sted fra 0 til 80 km/t på bare to sekunder. Eller hvad med en tur i Falken, Danmarks hurtigste trærutsjebane eller Hvirvelvinden, hvor man bliver kastet op og ned fra 19 meters højde, samtidig med at man roterer rundt. Fårup er meget mere end sjove rutsjebaner. Man kan også boltre sig med hoppepuder, talrige trampoliner, hesteridning, minigolf, kanofart, skydning, klatrestativer eller en tur på den kæmpe legeplads. Og så er Fårup fremfor alt hygge og ægte skovstemning!  

Børn hygger sig i bølgebassin i Fårup
Fårup Sommerland

Danmarks største vandland

I Fårup finder man også Danmarks største opvarmede Aquapark, hvor hele familien kan boltre sig i de vilde bølger i Bølgebassinet, der er opvarmet til 27 grader. Du kan også suse om kap på Surfhill eller køre sammen i kæmpe baderingene i VandslangenMan kan også prøve Vandkanonen, som er verdens første udendørs vandrutsjebane med frit fald og to loops.

Når vandpjaskeriet er ovre, og håret er tørret, kan man få taget fusen på sanserne i 4D-biografen eller dase i skyggen af træerne og trylle ved det store grill-selv område, hvor Weber grillerne står klar – helt gratis. I Fårups restauranter kan hele familien finde sine livretter – både i lækre buffetrestauranter og i parkens mange andre spisesteder. Er man til økologi, kan man prøve det 100 % økologiske spisested, Skovens Pasta – Økologisk spisested.

 

Børn læser med deres far på hotel Fårup
Hotel Fårup

Overnat midt i skoven

Hvem drømmer ikke om at vågne op lige midt i parken med en fantastisk udsigt over søen, Orkanen og Falken. Slå øjnene op på Hotel Fårup, som ligger midt i skoven, og er med sine 4 stjerner et perfekt sted for en overnatning. På hotellet er alle værelser inspireret af skoven og indbyder til leg og magiske stunder med familien. I 2019 blev hotellet endda kåret som Danmarks 4. bedste hotel på TripAdvisor. Vågn op i Fårup Sommerland og få adgang til de magiske forlystelser før alle andre, du kan nemlig komme ind i Fårup Sommerland en halv time før alle andre, du har også adgang til Golf Øen både morgen og aften. Hvis du ønsker at opleve det skønne hotel, kan du læse mere om hotellet her

Oplevelser i international klasse!

Fårup Sommerland blev etableret i 1975 og kunne i 2015 fejre 40 års jubilæum. Forlystelsesparken er årligt besøgt af cirka 600.000 gæster. Fårup Sommerland har en gæstetilfredshed på hele 99 procent og har gennem årene vundet en lang række priser og er bl.a. kåret til top 3 blandt Europas bedste forlystelsespark fire år i træk (Kirmes, 2015, 2016, 2017 og 2018), Verdens 3. bedste service (IAAPA, 2015) og Nordens bedste sommerland senest i 2018.

Rideture i naturen

Fårup har 35 islandske heste, som gæster både kan prøve inde i forlystelsesparken og komme med på en skøn ridetur gennem skoven, naturen og terrænet omkring Fårup. Vi tilbyder forskellige rideture, som passer til både erfarne og uerfarne ryttere. Til de små gæster er der mulighed for at komme med på en træktur rundt i skoven. Fårups islandske heste er rolige, pålidelige og vant til børn, så der er garanti for en sjov oplevelse uanset erfaringsniveau. Alle ture er i følge med en erfaren guide, som kender både hestene og området omkring Fårup særdeles godt. 

Pige ridder i Fårup Sommerland
Fårup Sommerland

Nyhed i 2020 - Saven

Her kommer Fårups hidtil skarpeste nyhed! Der bliver nemlig præsenteret en helt ny familierutsjebane i Fårup Sommerland. Saven er navnet på den kommenende rutsjebane og bliver parkens hidtil højeste rutsjebane på hele 24 meter. Saven er den eneste rutsjebane i Danmark, som både kører forlæns og baglæns.Trods vildhed og forlæns - baglæns kørsel, bliver Saven en forlystelse for hele familien, da den kan prøves af fartglade gæster helt nedtil 95 cm.

Fårup Sommerland Saven
Fårup Sommerland

Hold efterårsferie i Fårup

Der er masser af efterårsstemning og familieaktiviteter, når Fårup Sommerland holder Høstfest i efterårsferien. Parken er pyntet op med guirlander, flag, halm, neg, gamle landbrugsmaskiner og sjove og hyggelige familieaktiviteter – og så er forlystelserne i parken naturligvis åbne. Hver aften er der eksklusivt dinnershow med skuespil og lækker middag.
 

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Pirupvejen

9493

Koordinater

Længdegrad : 9.650545

Breddegrad : 57.27148