VisitNordjylland
Tornby Klitplantage vandring

Enestående vandreruter i Nordjylland

Du er ikke den eneste, der har fået øjnene op for Nordjylland som vandredestination. Den nordjyske natur er nemlig helt eminent, og derfor er området også fantastisk til opleve gode lokale og enestående vandreruter.

Der findes ikke nogen bedre måde at opleve skønne naturområder på, komme helt tæt på kulturen og lokale mennesker, end ved vandreture. Oplev de enestående naturperler som Vesterhavets kraft og vinde, fjordenes skønne landskaber, østkystens blide vand og strande, samt de skønne naturområder inde i landet. Her vil du gå ad Nordjyllands smukkeste vandreruter og opleve fantastiske landskaber og skønne udsigter. Og sjældent smager en frokost så godt, som en picnic i det fri eller hos den lokale cafe.

Der er et stort udbud af forskellige overnatningsmuligheder som shelterpladser, campingpladser, sommerhuse, hoteller, nordjyske vandrehjem m.m.

Find de Enestående Vandreruter

Den nordjyske natur er enestående, men for nogen også overset som mulighed for en gedigen vandreferie. Landskabet er præget af istidens kræfter og historie, det giver en vældig stor variation af kyster, bakker, dale og naturområder som er fantastiske til vandreture. Du kan få inspiration og en guide til nogle af vandreruterne her:

Liste
Kort

Skiltede vandreruter i det nordjyske

Lige gyldigt hvor du bor, kan du nemt tage på vandretur i Nordjylland på egen hånd, med familien eller vennerne. Det gælder om at kende nogle af de enestående vandreruter, de nordjyske områder har at byde på. Ruterne er generelt godt struktureret med skiltning, mulighed for download eller køb af kort, der kan også være mulighed for at download specifikke apps. 

Kløverstierne

Kløverstierne er opbygget med et centralt placeret udgangspunkt, herfra udspringer alle de fire ruter. Ruterne har forskellige længder på eksempelvis 2,5 km, 5 km, 7,5 km og 10 km. Der findes en tur, der passer lige til det du har brug for. De lokale Kløverstier er blevet oprettet gennem et samarbejde mellem Friluftsrådet, Danmarks Idræts-forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger samt Danmarks Firmaidrætsforbund.

Oplevelser i Nordjylland

Du finder en bred palette af oplevelsesmuligheder i det nordjyske. Find de oplevelser og attraktioner, der passer bedst ind i din ferie, weekendtur, eller dagstur. 

Aktiv ferie i naturen
North Shore Surf Løkken familie
Overnatning i det fri
Telt under stjernehimmel i Nationalpark Thy
Overnatning
Værelse på Blokhus Strandhotel
Seværdigheder
Lodbjerg Fyr i Nationalpark Thy ved solnedgang