VisitNordjylland
Blokhus Hvide badehytter

De hvide badehuse ved Vesterhavet

Oplev de smukke, maleriske hvide badehuse langs vestkysten på de brede sandstrande ved det brusende Vesterhav i Nordjylland.

Kender du til de 15 hvide badehuse, der første gang blev opført på stranden i 1895 af Løkken Badehotel? I dag er der mange flere, næsten 500 og de har fået ikonstatus ved de brede nordjyske sandstrande ved Vesterhavet, hvor man både kan køre i bil på stranden og ellers nyde livet ved de smukke og klassiske badehuse. Husene, der er privat ejede, går i arv i generationer, så der er rigtig lang ventetid, hvis man skulle være interesseret i at få sit eget.

Ikonisk symbol for Løkken og Blokhus Strand

Badehusene står på Løkken Strand og Blokhus Strand fra maj til oktober. De står på den samme plads, indenfor 5 meter, år efter år. De primitive badehuse har hverken el eller vand. Er på max 9 kvm med sort paptag og skal være nymalet - i hvid selvfølgelig - hvert forår, inden de placeres på stranden for sæsonen.

Løkken strand med de hvide badehuse
Løkken
De hvide badehuse i Løkken

Nyd synet, når lyset reflekteres i den lange række af hvidmalede huse, også kaldet 'Den hvide by'. Oplev de smukke, hvide badehuse på stranden i Løkken.

Sømærke og badehuse Blokhus strand Jammerbugten
Blokhus
De hvide badehuse i Blokhus

Også i Blokhus står de hvide badehuse flot på stranden med Blokhus sømærke lige ovenfor i klitterne. Sammen med Blokhus' flotte vartegn ser det smukt ud med badehusene på stranden.