Gå til indhold
Familie i river rafting i fårup

De 10 mest besøgte attraktioner i Nordjylland

Foto: Fårup Sommerland

Ta' hele familien med under armen og oplev de 10 mest besøgte attraktioner i Nordjylland. Om du er til vilde forlystelser, historiske fortællinger, kunstneriske oplevelser eller noget helt fjerde, så finder du det i Nordjylland. Få inspiration til din ferie lige her!

Noget for enhver smag i Nordjylland

I Nordjylland leves livet med et smil på læben og en lyst til at opleve. I Fårup Sommerland kan du prøve vilde forlystelser, som med garanti giver sus i maven. Er du mere til en rolig dag omgivet af dyr? Så besøg dyrene i Aalborg Zoo eller Nordsøen Oceanarium, som byder på legesyge sæler. Er du kunstinteresseret, så oplev Skagensmalernes berømte værker på Skagen Museum eller besøg Kunsten Museum of Modern Art, som rummer alsidigt moderne kunst i verdensklasse.

Du finder oplevelser for hele familien såvel ung som gammel. Hvad kunne du tænke dig at prøve i weekenden eller i din ferie?

Top 10 attraktioner i Nordjylland

Liste
Kort
Fårup Sommerland
Foto: Fårup Sommerland
01

Fårup Sommerland

I Nordjylland findes Danmarks ældste sommerland, som ligger helt ude i skoven. Her får du mindeværdige oplevelser, hvor det kun er fantasien, som sætter grænser. 

Læs mere
Aalborg Zoo Tiger
Foto: Aalborg Zoo
02

Aalborg Zoo

Udforsk verdens dyrearter med en tur i Aalborg Zoo, hvor du lige nu kan opleve de små isbjørneunger.

Læs mere
Jesperhus Feriepark show
Foto: Jesperhus Feriepark
03

Jesperhus Feriepark

Et utal af eventyr venter kun på dig i Jesperhus Feriepark på Mors. Det er stedet, hvor du kan opleve smukke blomster, vandland, Jungledyret Hugo og komme helt tæt på dyrene.

Læs mere
Nordsøen Oceanarium akvarium mor datter
Foto: Nordsøen Oceanarium
04

Nordsøen Oceanarium

Gå på opdagelse mellem de mange lærerige oplevelser i en af Nordjyllands største attraktioner, Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Her kan du møde nordsøens dyreliv og opleve Nordeuropas største akvarium. Her findes spændende oplevelser og sjove aktiviteter for alle aldre.

Læs mere
Skagens Museum
Foto: Skagens Kunstmuseer
05

Skagens Museum

Skagens Museum er et internationalt anerkendt museum dedikeret til skagensmalerne, kunstnerkolonien med malerene Krøyer, Anna & Michael Ancher, Tuxen m.fl., der slog sig ned i Skagen i 1800-tallet. Mu...

Læs mere
Skulpturparken Blokhus
Foto: Skulpturparken Blokhus
06

Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus er på over 20.000 m2, og har Danmarks måske nok smukkeste og største skulpturudstilling med kunstværker udført i materialer som sand, træ, sten, granit, beton, metal og bronze. ...

Læs mere
Kunsten Aalborg
Foto: Kunsten Aalborg
07

Kunsten

I Nordjylland findes et kunstmuseum, som byder på oplevelser for både store og små. I Nordjyllands største kunstmuseum Kunsten Museum of Modern Art er der plads til fordybelse.

Læs mere
Lille Vildmosecentret
Foto: Lille Vildmosecentret
08

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret ligger midt i Lille Vildmose, som er et sandt paradis for naturelskere og historisk interesserede - Nordvesteuropas største lavlandshøjmose med elge, kronhjorte, kongeørne og andre dyr i den vilde natur.

Læs mere
Kystmuseet Skagen
Foto: Claus Bruun
09

Kystmuseet Skagen

Kystmuseet i Skagen er et kombineret frilands- og udstillingsmuseum med specialsamlinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart.

Læs mere
Elg stikker hovedet frem fra busk i Lille Vildmose
Dyreoplevelser
Udsigt over Bulbjerg
Naturområder
Feriehus ved Skallerup Klit
Overnatning
Aalborg Zoo Abe
Oplevelser

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish