Par cykler Slettestrand

Cykelferie i Nordjylland

Foto: Niclas Jessen

Nordjylland er fuld af alt fra hyggelige cykelruter i naturskønne omgivelser til udfordrende MTB-trails i skoven og ved kysten.

Nordjyllands varierede natur og utallige kyststrækninger giver rig mulighed for aktive naturoplevelser på to hjul.

Hæsblæsende MTB-ruter

Foto: VisitNordjylland

Naturskønne cykelture

Foto: Niclas Jessen

Trænger du til en hyggelig cykelferie langs Limfjorden, på Hærvejen eller måske ved en af de mange smukke panoramaruter i Nordjylland? Måske er hygge-cykling slet ikke noget for dig - så vil vi foreslå en tur på nogle af Danmarks mest udfordrende MTB-ruter. Prøv eksempelvis ruten ved Slettestrand og Svinkløv, som er på top 5 for de bedste cykelruter i Danmark. 

Miniferie på Mors - cykelferie

Mors er som skabt til oplevelser på cykel. I sin form ligner Mors Jylland, og sagnet fortæller da også, at Vorherre brugte øen som model, da Jylland s...

Panoramaruter i Nordjylland

I Nordjylland ligger Panorama-ruterne 10-16 på den nationale Vestkystrute. Ruterne er rundture, så du kan nemt starte og slutte, hvor det passer dig o...

Mountainbike Slettestrand

Mountainbike Slettestrand er en del af Feriecenter Slettestrand som ligger 200 m. fra Vesterhavet lige op ad Svinkløv Plantage og Lienskrænten, som ud...

Cykelruter i Mariagerfjord

Mariagerfjord er kendt for sine naturskønne områder omkring Danmarks smukkeste fjord, Mariager Fjord. Det flade terræn skaber perfekte rammer for en c...

MTB i Rold Skov i Rebild

I Rold Skov ved Skørping finder du en mountainbikerute på 32 km. og en højdemeter på omkring 600 meter. Ruten er markeret med blå prikker på træerne, mountainbike piktogrammer på røde pæle, og ruten skal køres med uret rundt.

Cykelture i Sæby området

5 forskellige 1-dags cykelture aftegnet på kort. Blå rute - på 40 km - går over Karup, Stenhøj, Rydal, Gærum, Understed og Sulbæk. Orange rute - på 53 km - går over Lyngså, Voerså, Præstbro og Sæby. Lys lilla rute - på 30 km - går over Nellemanns Have, Understed og Sæby. Grøn r...

Cykelruter i Nordjylland

Nordjylland er dækket af et fintmasket net af afmærkede eller skiltede nationale, regionale og lokale cykelruter. Hvis du har udvalgt et bestemt område, du gerne vil cykle i, har du brug for at kende det regionale cykelrutenet. Ud over de 11 nationale ruter findes der nemlig tusindvis af skiltede og kortlagte regionale cykelruter - I alt over 10.000 km cykelruter. De regionale cykelruter er afmærkede med hvide numre fra 16-99 på blå baggrund. Samtlige regionale cykelruter er kortlagt på kort, og rutenettet er så fintmasket, at der nærmest ikke findes et sted i Danmark, som du og din cykel ikke kan komme til. Med lokale cykelkort ved hånden har du et samlet overblik over rutemulighederne – både de nationale og de regionale.

Se det store udvalg af cykelruter i Nordjylland

Mountainbiking i Nordjylland

Nordjylland byder på en række muligheder og udfordringer for dig, der vil prøve kræfter med mountainbike i den nordjyske natur. Oplev adrenalinet og syren i benene.

Udover de mærkede mountainbikeruter byder Nordjylland på en række mountainbike-muligheder i skove og på stier. Det er generelt tilladt at cykle på alle stier og veje i de danske skove. For ikke at ødelægge skoven og dens fortidsminder, må du normalt ikke cykle i skovbunden og ned af skrænter eller på stendiger. Og husk selvfølgelig at vise hensyn til andre skovgæster, når du kører i skoven.

Se det store udvalg af MTB-områder i Nordjylland

Foto: VisitNordjylland

De nationale cykelruter

Ryggraden i det danske cykelrutenet er de nationale cykelruter. Ruterne går nord-syd eller øst-vest og forbinder de forskellige landsdele og de fleste større byer. Hvis du følger de nationale cykelruter, kommer du igennem nogle af Nordjyllands skønneste egne og forbi mange af vores største seværdigheder og attraktioner. Længden på de nationale cykelruter varierer mellem 230 og 650 km. De enkelte nationale ruter egner sig glimrende til en cykelferie på 8-10 dage varighed. Dog skal man nok regne med at bruge lidt længere tid på rute 5 (Østkystruten), som er på hele 650 km. 

Sikre ruter

Alle kan cykle i Danmark. Du kan højst blive udsat for lette stigninger på 120 meter. De fleste ruter går over flade til let kuperede strækninger, som let klares på en cykel med 5-7 gear. Det er betryggende og sikkert at cykle på de danske cykelruter. Ruterne følger små veje med ringe trafik, uforstyrrede skovveje, specielt anlagte cykelveje, cykelstier og nedlagte jernbanespor. Langt størstedelen (ca. 80%) af det nationale rutenet er anlagt på asfalterede veje, hvor man let og ubesværet kan cykle med både oppakning og børn på cyklen, ligesom en cykelanhænger heller ikke volder problemer.