Cykelpar ved slette strand

Cykelferie i Nordjylland

Foto: Niclas Jessen

Nordjylland er fuld af alt fra hyggelige cykelruter i naturskønne omgivelser til udfordrende MTB-trails i skoven og ved kysten.

 

Nordjyllands varierede natur og utallige kyststrækninger giver rig mulighed for aktive naturoplevelser på to hjul.

Hæsblæsende MTB-ruter

Foto: VisitNordjylland

Naturskønne cykelture

Foto: Niclas Jessen

Trænger du til en hyggelig cykelferie på Mors langs Limfjorden, langs Hærvejen eller hvad med at følge en af de mange smukke panoramaruter i Nordjylland. Hvis du trænger til at få pulsen højere op, kan du også finde nogle af Danmarks mest udfordrende MTB-ruter i Nordjylland. Ved Slettestrand/Svinkløv i Jammerbugten finder du en af Danmarks 5 bedste mountainbikeruter. Se flere MTB-ruter i Jammerbugten.  

Miniferie på Mors - cykelferie

Mors er som skabt til oplevelser på cykel. I sin form ligner Mors Jylland, og sagnet fortæller da også, at Vorherre brugte øen som model, da Jylland s...

Panoramaruter i Nordjylland

I Nordjylland ligger Panorama-ruterne 10-16 på den nationale Vestkystrute, og ruterne er rundture, så du kan starte på ruten, hvor det passer dig.

Mountainbike Slettestrand

Mountainbike Slettestrand er en del af Feriecenter Slettestrand som ligger 200 m. fra Vesterhavet lige op ad Svinkløv Plantage og Lienskrænten, som ud...

Cykelruter i Mariagerfjord

Mariagerfjord er kendt for sine naturskønne områder omkring Danmarks smukkeste fjord, Mariager Fjord. Det flade terræn skaber perfekte rammer for en c...

Cykelruter i Nordjylland

I Nordjylland kan du på cykel nå ud til selv de fjerneste hjørner. Nordjylland er nemlig dækket af et fintmasket net af afmærkede eller skiltede nationale, regionale og lokale cykelruter. Hvis du har udvalgt et bestemt område, du gerne vil cykle i - eller vil du gerne planlægge din egen rundtur - har du brug for at kende det danske regionale cykelrutenet. Ud over de 11 nationale ruter findes der nemlig tusindvis af skiltede og kortlagte regionale cykelruter - I alt over 10.000 km cykelruter. De regionale cykelruter er afmærkede med hvide numre fra 16-99 på blå baggrund. Samtlige regionale cykelruter er kortlagt på kort og rutenettet er så fintmasket, at der faktisk ikke er dét sted i Danmark som du og din cykel ikke kan besøge sammen. Med lokale cykelkort ved hånden har du et samlet overblik over rutemulighederne – både de nationale og de regionale.

Se det store udvalg af cykelruter i Nordjylland

Mountainbiking i Nordjylland

Nordjylland byder på en række muligheder og udfordringer for dig, der vil afprøve dig selv i den nordjyske natur på mountainbike. Oplev adrenalinet i kroppen og mælkesyren i benene.

Udover de mærkede mountainbikeruter byder Nordjylland på en række mountainbike-muligheder i skove og på stier. Det er generelt tilladt at cykle på stier og veje i de danske skove. For ikke at ødelægge skoven og dens fortidsminder, må du normalt ikke cykle i skovbunden og ned af skrænter eller på stendiger. Vis hensyn til andre skovgæster, når du kører i skoven.

Se det store udvalg af MTB-områder i Nordjylland

Foto: VisitNordjylland

De nationale cykelruter

Ryggraden i det danske cykelrutenet er de nationale cykelruter. Ruterne går nord-syd eller øst-vest og forbinder de forskellige landsdele og de fleste større byer. Følger du de nationale cykelruter kommer du igennem nogle af Nordjyllands skønneste egne og forbi mange af vores største seværdigheder og attraktioner. Længden på de nationale cykelruter varierer mellem 230 og 650 km. De enkelte nationale ruter egner sig glimrende til en cykelferie på 8-10 dage varighed. Dog skal man nok regne med at bruge lidt længere tid på rute 5 – Østkystruten – som er på hele 650 km. 

Sikre ruter

Alle kan cykle i Danmark. Du kan højst blive udsat for lette stigninger på 120 meter, for i Danmark har vi ingen bjerge - kun bløde bakker. De fleste ruter går over flade til let kuperede strækninger, som let klares på en cykel med 5-7 gear. Det er betryggende og sikkert at cykle på de danske cykelruter. Ruterne følger små veje med ringe trafik, uforstyrrede skovveje, specielt anlagte cykelveje, cykelstier og nedlagte jernbanespor. Langt størstedelen – ca. 80% - af det nationale rutenet er anlagt på asfalterede veje, hvor man let og ubesværet kan cykle med både oppakning og børn på cyklen, ligesom en cykelanhænger heller ikke volder problemer.

Cykeludlejning i Nordjylland

Du finder vores liste over cykeludlejere i Nordjylland