site logo
Par med cykler ved Slettestrand
Slettestrand

Cykelferie i Nordjylland

Nordjylland er fuld af alt fra hyggelige cykelruter i naturskønne omgivelser til udfordrende MTB-trails i skoven og ved kysten.

Nordjyllands varierede natur og utallige kyststrækninger giver rig mulighed for aktive naturoplevelser på to hjul.

Mand på moutainbike svæver i luften

Hæsblæsende MTB-ruter

Par med cykler ved Slettestrand
Slettestrand

Naturskønne cykelture

Trænger du til en hyggelig cykelferie langs Limfjorden, på Hærvejen eller måske ved en af de mange smukke panoramaruter i Nordjylland? Måske er hygge-cykling slet ikke noget for dig - så vil vi foreslå en tur på nogle af Danmarks mest udfordrende MTB-ruter. Prøv eksempelvis ruten ved Slettestrand og Svinkløv, som er på top 5 for de bedste cykelruter i Danmark. 

Cykelruter i Nordjylland

Nordjylland er dækket af et fintmasket net af afmærkede eller skiltede nationale, regionale og lokale cykelruter. Hvis du har udvalgt et bestemt område, du gerne vil cykle i, har du brug for at kende det regionale cykelrutenet. Ud over de 11 nationale ruter findes der nemlig tusindvis af skiltede og kortlagte regionale cykelruter - I alt over 10.000 km cykelruter. De regionale cykelruter er afmærkede med hvide numre fra 16-99 på blå baggrund. Samtlige regionale cykelruter er kortlagt på kort, og rutenettet er så fintmasket, at der nærmest ikke findes et sted i Danmark, som du og din cykel ikke kan komme til. Med lokale cykelkort ved hånden har du et samlet overblik over rutemulighederne – både de nationale og de regionale.

Se det store udvalg af cykelruter i Nordjylland

Familie på cykeltur
Slettestrand

Mountainbiking i Nordjylland

Nordjylland byder på en række muligheder og udfordringer for dig, der vil prøve kræfter med mountainbike i den nordjyske natur. Oplev adrenalinet og syren i benene.

Udover de mærkede mountainbikeruter byder Nordjylland på en række mountainbike-muligheder i skove og på stier. Det er generelt tilladt at cykle på alle stier og veje i de danske skove. For ikke at ødelægge skoven og dens fortidsminder, må du normalt ikke cykle i skovbunden og ned af skrænter eller på stendiger. Og husk selvfølgelig at vise hensyn til andre skovgæster, når du kører i skoven.

Familie på MTB-cykeltur

Se det store udvalg af MTB-områder i Nordjylland

De nationale cykelruter

Ryggraden i det danske cykelrutenet er de nationale cykelruter. Ruterne går nord-syd eller øst-vest og forbinder de forskellige landsdele og de fleste større byer. Hvis du følger de nationale cykelruter, kommer du igennem nogle af Nordjyllands skønneste egne og forbi mange af vores største seværdigheder og attraktioner. Længden på de nationale cykelruter varierer mellem 230 og 650 km. De enkelte nationale ruter egner sig glimrende til en cykelferie på 8-10 dage varighed. Dog skal man nok regne med at bruge lidt længere tid på rute 5 (Østkystruten), som er på hele 650 km. 

Par på cykel

Sikre ruter

Alle kan cykle i Danmark. Du kan højst blive udsat for lette stigninger på 120 meter. De fleste ruter går over flade til let kuperede strækninger, som let klares på en cykel med 5-7 gear. Det er betryggende og sikkert at cykle på de danske cykelruter. Ruterne følger små veje med ringe trafik, uforstyrrede skovveje, specielt anlagte cykelveje, cykelstier og nedlagte jernbanespor. Langt størstedelen (ca. 80%) af det nationale rutenet er anlagt på asfalterede veje, hvor man let og ubesværet kan cykle med både oppakning og børn på cyklen, ligesom en cykelanhænger heller ikke volder problemer.