Gå til indhold
Far søn cykeltur mors

Cykelferie i Nordjylland

Foto: Mette Johnsen

Nordjylland er fantastisk til cykelferier og fuld af alt fra hyggelige cykelruter i naturskønne omgivelser til udfordrende MTB-trails i skovene og ved kysterne.

Nordjyllands varierede natur og utallige kyststrækninger giver rig mulighed for aktive naturoplevelser på to hjul i en cykelferie. Du kan strukturere din cykelferie, lige som du ønsker, og der er rig mulighed for forskellige typer af overnatning og aktiviteter undervejs på cykelturen.

Hyggelig cykelferie i det nordjyske

Trænger du til en hyggelig cykelferie langs Limfjorden, på Hærvejen eller måske ved en af de mange smukke panoramaruter i Nordjylland? Måske er hygge-cykling slet ikke noget for dig - så vil vi foreslå en tur på nogle af Danmarks mest udfordrende MTB-ruter. Prøv eksempelvis MTB ruten ved Slettestrand og Svinkløv, som er på top 5 for de bedste cykelruter i Danmark, eller du kan prøve kræfter med MTB-ruterne i Rebild

Cykelruter i Nordjylland

Nordjylland har mange afmærkede eller skiltede nationale, regionale og lokale cykelruter. Hvis du har udvalgt et bestemt område, du gerne vil cykle i, har du brug for at kende det regionale cykelrutenet. Ud over de nationale ruter findes der, panorama ruter, skønne ruter, samlet set tusindvis af skiltede og kortlagte regionale cykelruter - I alt over 10.000 km cykelruter. De regionale cykelruter er afmærkede med hvide numre fra 16-99 på blå baggrund. Samtlige regionale cykelruter er kortlagt, og rutenettet er så tæt anlagt, at der næsten ikke findes et sted i Nordjylland, som du og din cykel ikke kan komme til på en cykelferie. Med lokale cykelkort ved hånden har du et samlet overblik over de regionale og lokale rutemuligheder.

Se det store udvalg af cykelruter i Nordjylland

De nationale cykelruter

Ryggraden i det danske cykelrutenet er de nationale cykelruter. Ruterne går nord-syd eller øst-vest og forbinder de forskellige landsdele og de fleste større byer. Hvis du følger de nationale cykelruter, kommer du igennem nogle af Nordjyllands skønneste egne og forbi mange af vores største seværdigheder og attraktioner. Længden på de nationale cykelruter varierer mellem 230 og 650 km. De enkelte nationale ruter egner sig glimrende til en cykelferie på 8-10 dage varighed. Dog skal du nok regne med at bruge lidt længere tid på rute 5 (Østkystruten), som er på hele 650 km. 

Tre ude at på MTB tur

Foto:Hans Ravn

Sikre Cykelruter

Alle kan få gode oplevelser på cykle i Nordjylland. Du kan højst blive udsat for lette stigninger på 120 meter. De fleste ruter går over flade til let kuperede strækninger, som let klares på en almindelig cykel. Det er betryggende og sikkert at cykle på de danske cykelruter. Ruterne følger små veje med lidt trafik, uforstyrrede skovveje, specielt anlagte cykelveje, cykelstier og nedlagte jernbanespor. Langt størstedelen af rutenettet er anlagt på asfalterede veje, hvor man let og ubesværet kan cykle med både oppakning og børn, ligesom en cykelanhænger heller ikke vil give de store problemer på turen.

Cykeludlejning i Nordjylland

Har du ikke mulighed for at medbringe din egen cykel, har du mulighed for at leje cykler lokalt. Her finder du vores liste over cykeludlejere i Nordjylland

Oplevelser på cykelferien i Nordjylland

Lille vildmose
Lille Vildmose
Nationalpark Thy
Nationalpark Thy
Mariagerfjord - Kongsdal Havn
Attraktioner ved Limfjorden og Mariager Fjord
Par på gåtur i Rold Skov, Rebild
Rold Skov

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish