Bondegårdsferie

Bondegårdsferie i Nordjylland

Foto: VNJ

Vil du og din familie gerne lære landmandslivet bedre at kende? Så tag på en bondegårdsferie i Nordjylland, hvor du bor på eller ved bondegården i en selvstændig bolig eller eget værelse.

Ferie på landet eller bondegårdsferie udbydes som oftest af gårde med en aktiv landbrugsproduktion, hvilket giver dig mulighed for at deltage i gårdens forskellige aktiviteter i den udstrækning det er tilladt. Har du lyst, kan du klappe en ko, samle æg, klø en gris på ryggen eller køre hø ind! Netop fordi bondegården er en aktiv landbrugsbedrift, kan du ikke altid regne med, at værterne har ressourcer til at tilbyde måltider til indtagelse på gården. Det vil fremgå af beskrivelsen af den enkelte bondegård, om der tilbydes kvart-, halv- eller helpension - eller slet ingen under ferien.

Hvad enten du kan få dine måltider på gården eller ej, sker opholdet i egen bolig, der enten kan være et separat hus, en selvstændig lejlighed eller eget værelse på bondegården.

Økologisk bondegårdsferie

Du kan også opleve denne form for ferie i en økologisk variant, hvor driften på bondegården er økologisk, og de serverede måltider er baseret på økologiske produkter – ofte fra gården selv.

Den anden landbrugsrelaterede ferieform "bondegårdsferie" foregår også i egen bolig, der enten kan være et separat hus eller en selvstændig lejlighed på gården, indeholdende opholdsrum, soveværelse, køkken samt toilet med bruser eller badekar. Her er der imidlertid slet ingen mulighed for at spise på gården, du står altså helt selv for husholdningen.

Gården har ikke nødvendigvis nogen aktiv landbrugsproduktion, men hvis der er, kan du deltage i aktiviteterne i den udstrækning det er muligt, og du kan selvfølgelig også her færdes frit på gårdens arealer. Mange af gårdene tilbyder også forskellige aktiviteter såsom rideture, bål-aftner med hygge og snobrødsbagning eller grillaftner. Ferieformen "Ferie på landet" er et godt alternativ, hvis du vil bo landligt, men have en fast base du kan bruge i din aktive udforskning af områdets seværdigheder og attraktioner.

Udforsk de nordjyske gårde

Løkken Bondegårdsferie

Velkommen på vores feriegård i Skøttrup ved Løkken! Der en samling af gårde der ligger med udsigt til Børglum Kloster , hvor vi gerne vil give jer en rigtig god ferie. Hos os får I mulighed for at have et helt stuehus på landet for jer selv.

Family Farm FUN PARK - bondegårdsferie

Kom helt tæt på og få en dyreoplevelse udover det sædvanlige med Family Farm Fun Parks mange firebenede venner. Parken byder ikke kun på kontakt med dyr men også legepladser, grillmuligheder og is til den søde tand. Saml hele familien til en oplevelsesrig dag på Family Farm Fun Park!

Bondegårdsferie - Birthe og Gunner Andersen

Bondegårdsferieoplevelser for hele familien i Thy.

Herregården Hessel

På Hessel fornemmer du fortidens gang! Hessel er Danmarks sidste firlængede og stråtækte herregård. Første gang vi hører om gården er i året 1391, men dens historie går længere tilbage. I 1702 nedbrændte store dele af Hessel. Den ældste bygning er den store lade, en såkaldt højremslade...

Klitgården - Bed and Breakfast

Klitgården - Bed and Breakfast er en hyggelig gård med fred og ro, men samtidig et sted med plads til børn i alle aldre.

Se alt

Find alle gårde

Landsforeningen for Landbo-turisme udgiver et Danmarkskort med mere end 120 gårde, der tilbyder bondegårdsferie. De tilsluttede gårde/boliger bliver inspiceret af foreningens bestyrelse. Foreningens gårde tilbyder Bondegårdsferie, Ferie på landet og Bed & Breakfast. Bookingen foretages direkte hos de enkelte gårde. 

Landsforeningen for Økologisk Landboturisme tilbyder bed and breakfast og bondegårdsferie på økologiske landbrug. Gæsterne får et godt indblik i den økologiske livsform, maden er økologisk og fortrinsvis fra egen produktion. Også her booker du dit ophold direkte hos de enkelte gårde.