Gå til indhold

Attraktioner på østkysten

Foto: Morten Erbs

Østkysten er kendt for dets rolige hav, Kattegat. Her finder du milde, børnevenlige badestrande, der strækker sig så langt som øjet rækker – og man skal rigtig langt ud før det bliver for dybt. Men kysten byder på meget mere end strande.

Holder I ferie på østkysten, så forvent idyllisk natur afstresning og en masse spændende oplevelser.

Lærerige oplevelser

Det er kultur og lærerige oplevelser som er i højsædet, når det kommer til områdets mest populære attraktioner. Her kan du opleve både kunst, historie og natur.

Vil du opleve skagensmalernes værker - nogle af Danmarks vigtigste og mest imponerende malerier, så læg turen forbi Skagens Museum.

Er børnene med, så tag på et af Nordjyllands mange børnevenlige museer. Landskabs- og landbrugsmuseet i Mosbjerg er for børn og voksne, som elsker farmlivet. Her er bl.a. redskaber og maskiner fra 1900-1950. På de mange egnsmuseer bliver I klogere på mere end 100 års historie.

Er du bange for spøgelser? Voergaard Slot er hjemsøgt af Danmarks mest populære spøgelse – tør du besøge slottet?

Lille Vildmosecentret er for dyreelskende børn og voksne. Elge, krondyr, vildsvin og ørne er blandt områdets mest populære dyr.

Østkystens mest besøgte attraktioner

Liste
Kort
Farm Fun
Foto: Destination NORD - Frederikshavn

Farm Fun

Farm Fun er sjov for hele familien.

På et kæmpe naturskønt område med skov og marker finder du mere end 500 dyr og fugle, hvoraf mange må kæles for. 

Læs mere
Hals Museum
Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Hals Museum

Hals Museum er en del af Nordjyske Museer og ligger på den historiske skanse i Hals. På Hals Museum fortælles Hals bys historie, hvor Limfjorden og havet har spillet en vigtig rolle.

Læs mere
Kystmuseet Bangsbo Fort
Foto: Kystmuseet Bangsbo Fort

Kystmuseet Bangsbo Fort

Bangsbo Fort er beliggende umiddelbart syd for Pikkerbakken. Området ligger i ca. 80 m's højde og selve kanonerne i ca. 60 m's højde.

Læs mere
Landskabs- og Landbrugsmuseum, Mosbjerg
Foto: Turismeudvikling Hjørring

Landskabs- og Landbrugsmuseum, Mosbjerg

Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg, Sindal

Museet i Mosbjerg ved Sindal ligger i et storslået landskab med bakker og slugter. I området er der afmærkede stier gennem de forskellige landskabsforme...

Læs mere
Lille Vildmosecentret
Foto: Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret ligger midt i Lille Vildmose, som er et sandt paradis for naturelskere og historisk interesserede - Nordvesteuropas største lavlandshøjmose med elge, kronhjorte, kongeørne og andre dyr i den vilde natur.

Læs mere
Vikingemuseet Fyrkat
Foto: Destination Himmerland

Vikingemuseet Fyrkat

Besøg Fyrkat Ringborg

Ringborgen består af den historiske ringborg Fyrkat fra 980 og Vikingegården, der er 9 rekonstruerede huse, der tilsammen danner en stormandsgård fra vikingetiden. Både beboelse...

Læs mere
Kystmuseet Skagen
Foto: Peter Jørgensen

Kystmuseet Skagen

Kystmuseet i Skagen er et kombineret frilands- og udstillingsmuseum med specialsamlinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart.

Læs mere
Skagens Museum Plesnersalene
Foto: Turisthus Nord

Skagens Museum

Skagens Museum er et internationalt anerkendt museum dedikeret til skagensmalerne, kunstnerkolonien med malerene Krøyer, Anna & Michael Ancher, Tuxen m.fl., der slog sig ned i Skagen i 1800-tallet. Museet er takket være værkerne fra disse kunstnere det mest besøgte museum i Nordjylland

Læs mere
Voergaard Slot
Foto: Mette Johnsen

Voergaard Slot

Bag de tykke mure på Danmarks smukkeste herregård finder du både kunst og blodrøde historier.

Læs mere
Mariager Saltcenter
Foto: Destination Himmerland

Mariager Saltcenter

På Mariager Saltcenter træder du ind i en verden af salt. Her kan du udforske saltets magi og spændende historie og opleve en verden, som de færreste kender til eller har hørt om.

 

Læs mere

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish