Nordsøen Oceanarium Sælbassin

Attraktioner på vestkysten

Foto: VisitNordjylland

Vestkysten er et sandt ferieparadis med oplevelser for børn og voksne i alle aldre. 

Holder I ferie på vestkysten, så er der en masse oplevelser I ikke må gå glip af! Her tager vi et kig på de mest besøgte attraktioner på vestkysten.

Er du til kunst og kultur?

Vesterhavet har sat et tydeligt præg på attraktionerne i Nordjylland. Den smukke natur, det ideelle lys og de barske forhold for fiskere har gennem tiderne inspireret mange kunstnere til at dokumentere og fortolke livet på kysten. Skagensmalerne, kunstnergruppen og -kollektivet, står bag nogle af Danmarks smukkeste og mest ikoniske kunstværker. De spiller en stor rolle i dansk kunst- og kulturhistorie – og du kan bl.a. se deres malerier på Skagens Museum og de tilhørende museer Anchers Hus og Drachmanns Hus. Kunst kan også opleves udendørs, tag bl.a. på eventyr i Skulpturpark Blokhus, hvor tårnhøje skulpturer i sand, træ og metal sætter fantasien på prøve. 

Tag på tur gennem Danmarkshistorien

Langs vestkysten ligger en række bunkers, levn fra krigstiden, der i dag fungerer som museer. Her kan du lære meget mere om anden verdenskrig. Se en bunker indefra eller gå på opdagelse i Nordeuropas største befæstningsanlæg i Hanstholm.

I kan også pjaske rundt!

Vesterhavet er vildt, hvilket er perfekt til surfing, men der er mange andre måder at lege i vandet på. I Nordjylland har vi bl.a. Danmarks største badeland i Fårup Sommerland – prøv det efter at have fået pulsen op i de mange rutsjebaner. Eller hvad med et eventyr under havets overflade i Nordsøen Oceanarium, hvor hornfisk, hajer og den populære klumpfisk svømmer rundt i Nordeuropas største akvarium? 

De mest besøgte attraktioner ved vestkysten:

Liste
Kort