VisitNordjylland
Aalborg Zoo Tiger

Aalborg Zoo

Udforsk verdens dyrearter med en tur i Aalborg Zoo, hvor du lige nu kan opleve de små isbjørneunger.

Aalborg Zoo – kom helt tæt på alverdens vilde dyr

På savannen gumler girafferne sammen med zebraer, kuduer og de sjældne oryx-antiloper. Isbjørnen tager sig en hurtig dukkert, den røde panda har lige fået serveret frisk bambus, og pludselig lyder et mægtigt brøl fra han-løven Aakash, der fortæller hele haven, at det her er hans territorium. Aalborg Zoo er Aalborgs mest populære attraktion og en hyggelig og lærerig oplevelse for alle generationer. Som det eneste sted i Danmark kan havens gæster her møde den asiatiske løve, afrikanske elefanter og Borneo orangutang.

Aalborg Zoo er åben 363 dage om året, så der er også rig lejlighed til at glæde sig over de mange dejlige dyreunger i haven og følge med i deres udvikling og adfærd. I år er der særlig grund til at besøge isbjørnene, der har to legesyge unger og den sydamerikanske afdeling, der for første gang i mange år har en bedårende tapirunge.

Ny eksotisk Butterfly Café

Årets store nyhed er en Butterfly Café, den første af sin slags i Danmark, som åbner i pinsen. Med inspiration fra verdens regnskove har Aalborg Zoo skabt en helt ny og eventyrlig oplevelse for gæsterne, der her kan nyde et eksotisk måltid i tropiske omgivelser. I den hulelignende café blander lyden af et brusende vandfald sig med kvækkende frøer og en brølende jaguar. Smukke sommerfugle flakser rundt, og pludselig flænges himlen af et lyn, og en buldrende torden får dyrelydene til at forstumme for et øjeblik.

Se alle spisemulighederne i Aalborg.

Er du vild med dyr?

Aalborg Zoo har åben året rundt, faktisk har haven kun lukket to dage om året! Med et årskort til Aalborg Zoo kan du besøge haven og dyrene lige så ofte du vil, og du får gratis adgang samt en lang række rabatter hos andre attraktioner i Danmark. Kom og følg dyrenes hverdag, deres unger eller leg på de attraktive legepladser. Kom med på morgenbesøg og vær med, når dyrene vågner. Du har fri adgang til alle årets spændende arrangementer i Zoo, og du kan også tage en ven gratis med i Zoo i den særlige årskortweekend. Åbningstiderne varierer i løbet af året, så find alle åbningstider i Aalborg Zoo.

Fodringer i Aalborg Zoo 

Hver dag kan du se dyrene blive fodret af dyrepasserne. Dyrepasserne står klar til at fortælle og besvare spørgsmål om de mange eksotiske, og i mange tilfælde truede, dyr i haven. Følg med i hvilke dyr der bliver fodret og tjek dagens program når du skal i Zoo. Desuden bydes der på underholdning og læring på Zoofari-scenen for dem, der vil vide endnu mere om dyrene. Vær med når dyrepasserne fortæller om bl.a. genudsætninger af dyr fra zoologiske haver og meget andet spændende. 

Aalborg Zoo Pige ved savannen
Aalborg Zoo Løver

Ansigt til ansigt med fortidens kæmper

I Aalborg Zoo kan man også opleve en dinosaurudstilling ud over det sædvanlige. Ingen har nogensinde set dem i live. Mystikken om dem er stor, og spørgsmålene og teorierne om deres opståen, liv og udryddelse er mange. Og netop det er måske forklaringen på, at kæmperne fra den fjerne fortid bliver ved med at have en nærmest magisk tiltrækningskraft på både børn og voksne.

I dinosaurudstillingen, efter EXTINCTION kommer gæsterne i nærkontakt med 20 imponerende dinosaurer i naturlig størrelse. Udstillingen er en tidsrejse fra nutidens fossiludgravninger tilbage til jura- og kridttiden og rummer fortællinger om nyt frodigt liv, der opstår, gigantiske planteædere og rovdinosaurers nådesløse kampe og til sidst en altødelæggende destruktion.

Back to the ICEAGE

Og vil man se flere af fortidens kæmper, kan man besøge udstillingen Back to the ICEAGE. En isnende vind blæser fra isbræens kant. Mammutflokken går gungrende forbi i skumringen, og i horisonten anes et bølgende nordlys. Det er istid i Danmark. Og nu, mere end 15.000 år senere, er mammutterne vendt tilbage.

Fortidens dyr er genskabt i naturlig størrelse og sender gæsterne tilbage i tiden i en sanselig tusmørkefortælling om liv og død ved iskanten. Her står man ansigt til ansigt med meterhøje mammutter, drabelige sabelkatte og uldhårede næsehorn, der har fået selskab af istidens andre karismatiske indbyggere som hulebjørn og kæmpehjort. 

Begge udstillinger er inkluderet i entrébilletten til Aalborg Zoo.

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Mølleparkvej 63

9000 Aalborg

Koordinater

Længdegrad : 9.899862

Breddegrad : 57.038319